Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Míchaná vejce připravujte nad mírným plamenem. Budou šťavnatá a nadýchaná

Míchaná vejce jsou poměrně jednoduchým pokrmem a lze je připravovat na spoustu způsobů. Ale často vznikne směs, která je vysušená a nechutná. Kuchař a návrhář Pavel Berky však ukáže, jak je připravit, abyste podobné chyby neudělali.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A16l93e52š 11F55i42f95k75a

17. 4. 2021 17:15

Technická: Kde že to má indukční vařič ten plamen?

0 0
možnosti

Já mám vajíčka rád na všechny způsoby, míchaná nevyjímaje. Takže jsem s jejich přípravou hodně laboroval, až jsem našel způsob, jak mi chutnají nejvíce - Oddělím do dvou misek bílky a žloutky. Žloutky osolím a opepřím. Na hodně rozpálenou a vymaštěnou pánev vyleju bílky. Chvilku, asi 20 sekund je nechám, až se spojí v "nedodělanou bílkovou omeletu". Stáhnu plotýnku na polovinu a začnu míchat. Tu omeletu roztrhám, ale zároveň mi už zůstanou jen větší kousky - vajíčka se potom při konzumaci pohodlněji nabírají vidličkou. Potom plotýnku úplně vypnu a vmíchám žloutky. Za dalších asi 30 sekund je hotovo. Vajíčka jsou šťavnatá, ale přitom s většími kousky hotových bílků, dobře drží pohromadě a dobře se nabírají.

5 0
možnosti

To je zbytecne slozite. Ja fakt nic neresim a jsou vynikajici. Proste dam ghi kdyz se rozpusti vyklepnu vejce. Pokud clovek zbesile nemicha, udelaj se i ty tvoje amoletky a tak to mam rad i ja s kousky a ne penou. Vubec nesolim, jen peprim az na zaver. Obcas si to delam s jemne nakrajenou slaninou.

0 0
možnosti

Mně chutnají v parní lázni na francouzský způsob.

0 0
možnosti

jestli něco nesnáším, tak je to tekutý žloutek, sorry jako, takže vejce sundavám z pánve až ve chvíli, kdy NEJSOU tekutá, ano, jsou sice převařená, vím o tom, ale je mi to fuk, mám je tak raději :-P samozřejmě kdyby člověk vařil pro druhého a měl to dělat "správně", tj. tak, jak světoví kuchaři říkají, že to má vypadat, pak jsou míchaná vajíčka ve videu určitě lepší variantou, ale mně to tak zkrátka nechutná

4 4
možnosti

To nevadí, jiným lidem zase chutná zcela propečený steak či těstoviny uvařené zcela do měka apod.

0 0
možnosti
Foto

Kam jako ta sůl vytáhne vodu z vajec? Mimo sporák?

0 0
možnosti

To nevím, jisté je že během vaření voda že suroviny uniká mimo ve formě páry

2 0
možnosti

Do toho jak připravovat vejce bych asi nikomu nekecal, ať už jsou na jakýkoliv způsob. Tady na 100% platí pravidlo kolik lidí tolik chutí. Tady žádný univerzální recept neexistuje.

4 0
možnosti

P32e94t85r 72K18r87a23u38s

16. 4. 2021 16:44

Klidně solte i šlehejte. Stačí když před šleháním přidáte vodu nebo mléko (na 4 vejce 1 polévkovou lžíci).

3 0
možnosti

přesně, jak se píše v diskuzi. nejlepší je seškrábené vyušené z pánvičky. žádný polosyrový fuj.

4 5
možnosti

No ale ty syrovejsi jsou zdravejsi.

0 0
možnosti

"Ale často vznikne směs, která je vysušená a nechutná."

No ja zase tahle "polotekuta" michana vejce nesnasim. Moje jsou nadychane a uplne suche. Sotva se jich na panvi dotknu a je to. Holt kazdy mame jine chute, vite?

3 2
možnosti

Vazeny redaktore, skvarky uvedene v receptu fakt nejsou vyskvarena slanina jak se mluvi ve videu. 

5 1
možnosti

Ono je tam takových žvástů víc. Ne nadarmo se říká "ševče drž se svého kopyta", pana návrháře nevyjímaje...

2 0
možnosti
  • Nejčtenější

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje

25. dubna 2024

Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Fotovoltaika na jarní technické: Co zvládnout sám a kdy jít za odborníky?

25. dubna 2024

Pro fotovoltaické panely nastalo jaro, ač teď ještě panuje nevlídné počasí. Stejně jako potřebuje...