Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Grilování - Recepty: Maso, ryby a jiné pochoutky na grilu

Ve speciální příloze o grilování naleznete recepty a inspiraci pro přípravu nejrůznějších druhů masa na grilu.

Tuňáka nechejte zrát v lednici, pak jen zprudka zatáhněte, aby zůstal syrový

17. dubna 2024

Když středomořskou kuchyni lehce spojíte s asijskou, získáte ještě atraktivnější chuťový zážitek....

Ryby jako oříšek. Soutěžící na grilu bojovali s filetováním i opékáním

14. dubna 2024

Čtvrtý díl soutěže Česko na grilu byl ve znamení grilování ryb. Což byl úkol, který rozhodil...

Ryba plněná červenou cibulí

Ryba plněná červenou cibulí
Recept

Střední

30 min

Výborný recept na grilovanou rybu.

Placaté kuře

Placaté kuře
Recept

Střední

45 min

Až budete příště grilovat, vyzkoušejte placaté kuře s cuketami.

Pstruh na ohni

Pstruh na ohni
Recept

Lehké

40 min

Z vody rovnou na rožeň a vzápětí na váš talíř.

Polévka z grilu? I to je možné, ale v Česku na grilu se stala katem

8. dubna 2024

Soutěž Česko na grilu na Primě postoupila do třetího kola a má o jednu soutěžící dvojici méně. V...

Telecí ražniči

Telecí ražniči
Recept

Lehké

30 min

Vyzkoušejte náš recept na telecí maso. Pochutnáte si.

Česko na grilu: o první sestupující dvojici rozhodl nedopečený štrúdl

31. března 2024

Porotci pořadu, který můžete sledovat každou sobotu na Primě se mýlili, když neodhadli chutě...

Ražniči s houbami

Ražniči s houbami
Recept

Lehké

45 min

Snadný a rychlý pokrm na grilu. Pochutnáte si!

Ražniči s brambory v alobalu

Ražniči s brambory v alobalu
Recept

Lehké

60 min

Snadný a rychlý pokrm na grilu. Pochutnáte si!

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Vepřové steaky v pivní marinádě

Vepřové steaky v pivní marinádě + stepy
Recept

Lehké

60 min

Inspirujte se receptem na chutné maso na grilu.

Vepřové kotlety v jablečné marinádě se salátem

Vepřové kotlety v jablečné marinádě se salátem
Recept

Lehké

30 min

Každý milovník grilování by měl tento recept znát.

Treska se zeleninou

Treska se zeleninou
Recept

Lehké

15 min

Street food jídlo je oblíbené právě v asijských zemích. Vyzkoušejte si ho uvařit doma.

Kuřecí na citronové trávě

Kuřecí na citronové trávě
Recept

Lehké

45 min

Rádi v léte grilujete? Inspirujte se novým receptem.

Lepivá křídla

Lepivá křídla
Recept

Lehké

35 min

Grilovaným křidélkům jen tak nikdo neodolá.

Losos v chilli marinádě

Losos v chilli marinádě
Recept

Střední

20 min

Skvělý recept na grilovanou rybu.

Kuřecí špízy s kuskusem

Kuřecí špízy s kuskusem
Recept

Střední

30 min

Upečte si skvělé špízy podle našeho receptu.

Hovězí s chilli

Hovězí s chilli
Recept

Střední

35 min

Až budete příště grilovat, vyzkoušejte hovězí maso podle našeho receptu.

Vepřové kotlety v jablečném pivu

Vepřové kotlety v jablečném pivu
Recept

Lehké

45 min

Překvapte hosty na grilovačce tímto lahodným masem.

Marinovaný grilovaný bůček

Marinovaný grilovaný bůček
Recept

Střední

40 min

Bůček, který si zaslouží obdiv.

Grilovaná žebra na víně s brusinkami

Grilovaná žebra na víně s brusinkami
Recept

Střední

100 min

Už se taky těšíte na léto a na váš gril?

Grilovaný špíz

Grilovaný špíz
Recept

Střední

30 min

Špízy si vždy můžete připravit podle chuti.

Salát s grilovanými játry a pomeranči

Salát s grilovanými játry a pomeranči
Recept

Lehké

25 min

I z vnitřností si můžete udělat opravdu skvělý salát.

Hot dog z grilu

Hot dog z grilu
Recept

Střední

20 min

Po domácích hot dozích se na grilovačce jen zapráší.

Plněná portobella s kuřecím masem a sýrem

Plněná portobella s kuřecím masem a sýrem
Recept

Střední

25 min

Pokud máte rádi houby, určitě při příštím grilování vyzkoušejte tato plněná portobella.

Kuřecí paličky marinované v podmáslí

Kuřecí paličky marinované v podmáslí
Recept

Střední

40 min

Ugrilujte večeři podle našeho receptu.

Grilovaná žebírka s medem a pivem

Grilovaná žebírka s medem a pivem
Recept

Střední

120 min

Po grilovaných žebírkách se jen zapráší.

Grilované kuře s broskví

Grilované kuře s broskví
Recept

Střední

35 min

Až budete příště grilovat, určitě vyzkoušejte kombinaci broskví a kuřecího masa.

Kuřecí steak s grilovaným ananasem a karibskou salsou

Kuřecí steak s grilovaným ananasem a karibskou salsou
Recept

Střední

50 min

Grilujte nejen maso, ale i čersvé exotické ovoce.

Burger na grilu s hranolky

Burger na grilu s hranolky
Recept

Střední

50 min

Ugrilujte si maso na tento pořádný burger.

Grilovaná pikantní kuřecí křidýlka

Grilovaná pikantní kuřecí křidýlka
Recept

Střední

35 min

Až příště budete grilovat, vyzkoušejte tato kuřecí křidýlka.

I podzimní zvěřinu uděláte na grilu. Zkuste srnčí ragú na víně

18. listopadu 2023

Zvěřina je v nejlepší formě právě teď. V dnešním dílu grilovací akademie vám pipMaster a jeho...

Vepřové souvlaki, batátové hranolky a tzatziky

Vepřové souvlaki, batátové hranolky a tzatziky
Recept

Střední

55 min

Co grilujete nejraději vy?

Rychlá chobotnice na grilu se studenou omáčkou

Rychlá chobotnice na grilu se studenou omáčkou + stepy
Recept

Střední

80 min

Mořské plody chutnají nejlépe na grilu.

Rybí grilovaný špíz

Rybí grilovaný špíz
Recept

Lehké

25 min

Nejlépe chutná rybí maso z grilu.

Krmítko v americkém Ohiu

Grilované maso

Vyzkoušejte naše ověřené recepty na grilování masa. Češi nejraději grilují vepřové, kuřecí a hovězí maso. Vyzkoušet můžete ale také jehněčí, zvěřinu nebo ryby. Základem pro přípravu chutného pokrmu je kvalitní maso. Proto je třeba věnovat čas jeho výběru. Maso by mělo být dobře odleželé, aby bylo křehké. Také dejte přednost kusům, které obsahují tuk, aby nebyl steak po ugrilování tvrdý. Nekupujte předem naložené maso, protože nevíte, jaká je kvalita masa a marinády.

Maso na grilování vyndejte z lednice včas, aby mělo pokojovou teplotu. Můžete ho potřít pouze olejem, aby se grilovalo rovnoměrně, nebylo vysušené a nepřilepilo se k roštu. Nebo ho naložte dopředu do marinády. Před položením na gril však maso osušte, aby se marináda nepřipalovala. Pro otáčení používejte kleště a ne vidličku, aby vám nevytekla šťáva.