Domácí quesadilla
Recept poslal Roman Vlček.
Suroviny: Kuřecí maso, paprika, kukuřice, cibule, fazole
Postup: Nejprve si připravíte masovou směs, do té dáte vše, co vám chutná. „Já do ní dal na malé kousíčky nakrájené kuřecí maso, papriku, kukuřici, cibuli a někdy dávám i fazole,“ říká čtenář. Vše zprudka orestujete na pánvi na olivovém oleji, dokud není maso hotové.
Zde posílejte čtenářské receptyAž do konce prázdnin posílejte své nejoblíbenější grilovací recepty. Zúčastníte se tak soutěže o elektrický gril a další ceny (viz box dole). Posílejte nejraději šířkové fotografie společně s receptem obsahujícím jednak soupis surovin a postupem práce. Kompletní zadání najdete zde. |
Poté si připravíte tortilly, na jednu polovinu namažete jemnou vrstvou zakysané smetany a přidáte na ni připravenou masovou směs, kterou jste před tím nechali vychladnout.
Pak na maso nasypete sýr. „Já většinou používám směs čedaru a goudy, chuti sýru se dobře prolnou,“ doporučuje čtenář.
Nakonec tortillu přeložíte, aby vznikl půlkruh, a vložíte na gril. Pokud používáte kontaktní gril, tak jemně přimáčkněte a grilujte asi 5 minut, dokud tortilla nezačne zlátnout. Pokud grilujte na venkovním grilu, opečte ji z obou stran.
Počkejte, až trochu vychladne, jinak mívá tendenci se rozpadat, a nakrájejte. Quesadillu nakrájejte na čtyři trojúhelníčky. Teď už jen stačí přidat nějakou omáčku, například guacamole, nebo nějakou BBQ omáčku.
Velká letní grilovací soutěž o ceny
Ceny do soutěže věnovala značka špičkových spotřebičů SAGE, o které se hraje. Pravidla soutěže najdete zde.
Kontaktní gril SGR700BSS. Je vybavený oboustrannými vyměnitelnými keramickými deskami. Na každé grilovací desce lze grilovat jiný pokrm díky separátnímu ovládání každé desky zvlášť.