Pracoval jste převážně ve finediningových, tedy zážitkových restauracích. Proč jste si sám před rokem otevřel bistro?
S koronavirem, zdá se, skončil čas her a načančaných zážitkových konceptů a nastala éra bister. Opravdu si myslím, že to je řešení. I bez pandemie byl finedining (zážitková gastronomie, pozn.red.) nějakou dobu na ústupu. Logická reakce na to je nabídnout kus dobrého poctivého jídla relativně rychle a za dobré peníze, což je výhodné pro obě strany – nám se uvolní místo pro další zákazníky a ti zase nemusejí mít strach, že dlouhým vysedáváním v restauraci napomáhají své nákaze. V dnešní době poznamenané koronavirem mají víc zákazníků třeba i pouliční stánky s občerstvením.
Spolumajitel Meat Vandals: Šéfkuchař musí být tak trochu i psycholog
Vlastimil Pavlica (úplně vlevo) rád vzpomíná na dobu, kdy působil ve Velké Británii. Na snímku s michelinským kuchařem Hestonem Blumenthalem (uprostřed v brýlích) v restauraci Sir Charles Napier. „Británie sice nemá vyhlášenou gastronomii jako Francie, ale na jejich kuchyni nedám dopustit,“ říká Pavlica. „V jejich obyčejném pubu si většinou moc nepochutnáte, ale v lepší restauraci mají mnohem vyšší standard než u nás.“ | foto: Marie Bartošová
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium
Měsíční
Roční
Dvouleté
Připojte se ještě dnes a získejte:
- Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
- Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
- Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Mé recepty jsou blbuvzdorné. Uvaří je i antitalent, říká Těhotnej kuchař
V obyčejné kuchyni vaří obyčejná jídla. Moc se s tím nepáře, neodvažuje každý gram a to, jak...
Už mám ego v normě, ale jsem vděčný, že mi dávali čočku, říká šéfkuchař Kohút
V romantické krápníkové jeskyni pod Václavským náměstím čaruje slovenský kuchař Tomáš Kohút....
Lampedusu dát Němcům, ať se starají. Ridi o migraci, italském jídle i Češích
Kuchař Emanuele Ridi už přes třicet let žije v Česku. Rozhovor se však tentokrát netočil jen kolem...
Svíčková mi přijde strašně nudná. Je to maso bez chuti, říká mistr grilu
Jeho videa na YouTube mají celkově 12 milionů zhlédnutí. Každý týden radí, jak udělat něco dobrého...
„Kostku ve skluzu“ ani závodní jídelnu u nás nečekejte, říká šéf vinného baru
Dušan Mackovič původně nechtěl být kuchařem, studoval na průmyslovce. Tuto školu nedodělal a přešel...
Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich
Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...
Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti
Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru
Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...
Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice
Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek
Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...
Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny
Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev
Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...
Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly
Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...
Prodej bytu 2+1, 50,8m2 v osobním vlastnictví, Ostrava-Moravská Ostrava
Petra Křičky, Ostrava - Moravská Ostrava
2 720 000 Kč