Už příští týden z poslaných příspěvků sestavíme anketu, ve které budou moct čtenáři hlasovat a určit vítěze naší soutěže, kterými jsou grilovací pečetě. Tedy jakási „tiskátka“, díky kterým je možné do dané porce vtisknout jméno či iniciály, případně nějaký vtipný vzkaz.
Krkovička za vítězství
Recept poslal Jaroslav Zrzavý.
„Chtěl jsem si trochu oslavit další olympijské zlato, tak jsem si koupil hezkou krkovičku, kterou jsem nasolil hrubou himálajskou solí,“ píše čtenář. Přidal sladkou uzenou papriku a trochu chilli, pepř tří barev.
„Hezky jsem to z obou stran zkřehčovadlem naklepal, tím se to dostane dovnitř masa a povolí ty tukové vazové hranice,“ pokračuje. Rozpálil si dřevěné uhlí pomocí horkovzdušné pistole, a než se rozhořelo, pokrájel cibuli na kolečka, která nesmí na grilu chybět.
„Sním to bez pečiva, abych si nezkazil chuť,“ doporučuje.
Co můžete vyhrát? Během týdne uveřejníme anketu, ve které se bude hrát o pět grilovacích pečetí a soupravy zástěr a grilovacích rukavic.
Výhra v soutěži: grilovací pečeť
Neocenitelná pomůcka pro opravdové fanoušky grilování. Označte na grilu porce, které jsou pálivé. Označte steaky podle druhu masa nebo stupně propečení. Bavte se s přáteli! Ocejchujte steaky iniciály vašich přátel nebo jejich jmény. Předejte jim třeba krátký vzkaz vypálený na kusu dobře připraveného masa.
Délka pečeti 44 centimetrů, kvalitní ocelová lišta zakončená dřevěným madlem s poutkem na zavěšení. Celkem obsahuje 55 písmen s výškou 10 milimetrů. Více informací najdete na www.ignazrosler.cz.