Během prezentace čtenářských příspěvků bylo vidět, jak pestrou škálu surovin používáte. Na rozdíl od předchozích ročníků ubylo kuřecího masa, jako kdyby se už trošku přejedlo, pozice si však neustále drží vepřová krkovice.
Není se co divit: nabízí naprosto vyvážený poměr mezi masem a tukem, takže jen ignorant ho dokáže vysušit. O vepřové panence není třeba dlouze pochybovat. Je to poklad mezi vepřovým, když se dobře udělá, odmění se křehkostí.
Objevily se i méně obvyklé suroviny. Třeba mořské plody. A ti nejodvážnější se pustli i do moučníku. Mohli jste tak sledovat, jak čtenáři grilovali třeba banán nebo nektarinky.
Zde jste hlasovali o nejlepší čtenářský příspěvek |
Účastníci soutěže hráli o grilovací pečeť, jejíž pomocí můžete do grilovaného pokrmu obtisknout třeba vzkaz pro každého strávníka, vtip nebo třeba jeho iniciály. Nezávisle od čtenářského hlasování redakce vybere tři příspěvky, které se jí nejvíce líbily. Těmto přispěvatelům pošle soupravu grilovací zástěry a rukavice s logem iDNES.cz.
Výhra v soutěži: grilovací pečeť
Neocenitelná pomůcka pro opravdové fanoušky grilování. Označte na grilu porce, které jsou pálivé. Označte steaky podle druhu masa nebo stupně propečení. Bavte se s přáteli! Ocejchujte steaky iniciály vašich přátel nebo jejich jmény. Předejte jim třeba krátký vzkaz vypálený na kusu dobře připraveného masa.
Délka pečeti 44 centimetrů, kvalitní ocelová lišta zakončená dřevěným madlem s poutkem na zavěšení. Celkem obsahuje 55 písmen s výškou 10 milimetrů. Více informací najdete na www.ignazrosler.cz.