VIDEO: Pohlreich v novém pořadu ukazuje, jak se změnila česká gastronomie

Zdeněk Pohlreich se v novém pořadu Jak to bylo, šéfe? vrací v nejlepší formě, na vybavení kuchyní ani úroveň znalostí si navíc nebude moci stěžovat. V každém díle představí jednu přední restauraci a jejího šéfkuchaře. Během přípravy menu se společně s hostiteli vrátí k výrazným a charakteristickým situacím z pořadu Ano, šéfe!, které mají přímou souvislost s tématem rozhovoru kuchařů a zvolenou národní kuchyní. A to nejen formou vyprávění, ale také konkrétních ukázek z pořadu.

Osm dílů a osm národních kuchyní, osm kuchařů. A stále jen jeden šéf a jeho pohled na rychlou, efektní i efektivní kuchyni.

Jako rozcvičku, ještě před úvodními titulky, stihl Zdeněk Pohlreich připravit úvodní recept – vepřovou kotletu s grilovaným zelím a celerovým pyré.

Tedy recept, který jako by už nakukoval do letní grilovací sezony. A celý ho můžete zhlédnout v úvodním videu.

V prvním dílu představil Pavla Býčka, který má dnes vlastní restauraci The Eatery.

Jak to bylo, šéfe?

Pořad můžete sledovat každé pondělí po desáté večer a reprízu v neděli dopoledne, případně na iPrima.cz

Kuchař měl kdysi sny, že absolvuje stáže v těch nejlepších michelinských restauracích. Pohlreicha hlavně zajímalo, zda se tento kuchař skutečně někam posunul.

Z natáčení prvních dílů Ano, šéfe! má dnes Pohlreich už jenom matnou vzpomínku. „Nervózní jsem tehdy nebyl, spíš jsem byl naštvaný, že to vypadá, jak to vypadá. Poprvé si vybavuju už jen ty základní věci: oblohy, chemické výrobky, umělé věci a kečup jako základní stavební kámen chuti, ze kterého přece slušní lidé nevaří,“ vzpomíná.

Zdeněk Pohlreich přiznal, že si myslel, že se v kuchyních současnosti bude jen dívat a poflakovat. Ovšem Býček ho zaměstnal, protože se společně odhodlali uvařit něco podle nového konceptu, tedy českou kuchyni, ovšem v novém kabátku. A tak se Šéf proměnil pro jednou v pomocného kuchaře.

„Jestli jste měli rádi Ano, šéfe! a chcete se podívat, jak se tu gastronomie změnila za posledních třináct let, tohle je pořad pro vás. Optimismus je zcela na místě a zlepšení naprosto patrné. Buďte optimisty s námi,“ vyzývá Pohlreich.

V pořadu Jak to bylo, šéfe? totiž uvidíte zajímavý mix vzpomínek na dnes již historické díly s prostřihy do současnosti. Takže to není „vývar“ ze starých příběhů, ale nová naděje do budoucnosti české gastronomie.

Kotlety s grilovaným zelím a celerovým pyré

Suroviny (4 porce):

  • 4 ks vepřových kotlet
  • sůl a čerstvě namletý černý pepř
  • 1 špetka mletého nebo drceného fenyklu
  • 1 hlávka špičatého červeného zelí
  • 1 hrst hladkolisté petržele
  • olivový olej na pokapání

Celerové pyré:

  • 1 kg celeru
  • 500 ml vývaru
  • 200 ml smetany
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup:

Očištěný a na kostičky nakrájený celer dejte vařit do zeleninového vývaru. Měkký celer přendejte do mixéru společně se smetanou. Vymixujte do hladkého pyré podle chuti dosolte a opepřete. Na závěr přidejte kurkumu.

Gril rozpalte na 200–220 °C. Červené zelí rozkrájejte na 6 klínků, potřete je olivovým olejem a dejte opékat na gril na přibližně 10 minut. Poté otočte a navrch naneste pomocí cukrářského pytlíku se širokou hubičkou celerové pyré a nechte krátce zapéct, aby se celer prohřál a lehce zapekl.

Vepřové kotlety osolte a opepřete. Posypte drceným fenyklem a vložte do rozpáleného grilu. Kotlety grilujte přibližně 8 minut z každé strany.

Hotové zelí přendejte na talíř, posypte nasekanou petrželkou a pokapejte olivovým olejem. Navrch položte opečené kotlety a servírujte.

Kompletní postup ve videu.

Autor:

I podzimní zvěřinu uděláte na grilu. Zkuste srnčí ragú na víně

Zvěřinové ragú s noky

VIDEO Zvěřina je v nejlepší formě právě teď. V dnešním dílu grilovací akademie vám pipMaster a jeho...

Toto musíte zkusit. Na grilu dostane svatomartinská husa další rozměr

Svatomartinská husa z grilu

VIDEO Dozlatova upečená svatomartinská husa s křupavou kůrčičkou a jemným, rozpadajícím se šťavnatým...

Vyzkoušejte slavný steak Rossini s lanýžem a madeirskou omáčkou

Steak Rossini s madeirskou omáčkou

VIDEO Klasický francouzský recept z hovězí svíčkové slibuje skutečný gurmánský zážitek. Dnes vám průvodci...

Hovězí steak je na grilu králem. Zkusili jsme ho s chimichurri i lingotto

Hovězí steak s chimichurri

VIDEO Daniele Govoni se účastní soutěží v grilování po celém světě a v Praze předvádí své umění v...

Udělejte na grilu pravá křidélka Buffalo. Kůrku jim dodá kypřicí prášek

Křídla Buffalo se sýrovou omáčkou

VIDEO Stejně jako si Čech k pivu objedná utopence nebo nakládaný hermelín, jsou pro typického Američana...

  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...