Nejhorší je, že se svým starým hláškám sám směju, říká Pohlreich

Zdeněk Pohlreich v novém pořadu Jak to bylo, šéfe? vzpomíná na stará natáčení, ale zároveň míří do restaurací, jež jsou opakem dřívějších hospodských průšvihů. Zatímco tenkrát museli zvukaři Pohlreichovy jadrné komentáře často vypípávat, v nové řadě toto odpadá. Televizní šéf přichází za excelentními kuchaři, kteří svou prací odrážejí posun gastronomie v Česku.

Pořad představil Davida Viktorína, kuchaře restaurantu Chateau Petit, který se nachází v Lednicko-valtickém areálu. Jak hodnotí šéf: „Na místě, které je uprostřed ničeho, ale lidi sem jezdí právě za skvělou kuchyní.“

David v pořadu vysvětloval, že si libuje ve vaření z lokálních potravin. Zároveň velice rád nakládá, takže během sezony plní sklad hromadami sklenic, které pak v kuchyni využívá po celý zbytek roku.

Pohlreich tradičně začíná tuto sérii jedním bleskovým receptem na gril. Tentokrát to byl jehněčí hřbet s grilovanou zeleninou.

Ale pak už se vypravil za kamarádem kuchařem na Moravu. David Viktorín dřív vařil v Brně, pak se přesunul do Lednicko-valtického areálu. Pohlreicha to utvrdilo v jeho celoživotním přesvědčení, že aby restaurace prosperovala, nemusí být vždy jen v centrech velkých měst a spoléhat na turisty.

Tady je to naopak, sem se jezdí za vyhlášeným jídlem. Takže to vytváří turistiku obráceně. U tohoto kuchaře televizního šéfa nadchlo, že nemá žádný objemný jídelní lístek. Když se rozhodne, co bude vařit, napíše to na tabuli a prodá.

Jak to bylo, šéfe?

Pořad můžete sledovat každé pondělí po desáté večer a reprízu v neděli dopoledne, případně také na iPrima.cz

Vaří se tu hlavně z lokálních surovin a podle toho, co se zrovna urodilo. A Viktorín si pomůže tím, co už dávno dělaly naše babičky. Kompletní úrodu dokázaly naložit a zavařit, takže měly zdroj vitaminů po celý rok.

Viktorín je samozřejmě zvědavý na Pohlreichovy zážitky z natáčení. Ví, že mu může být rovnocenným partnerem, takže tu nehraje ostych nováčka před mistrem. Ostatně stačí se mu dívat pod ruce a nenechá nikoho na pochybách, že je to člověk na svém místě.

Fascinovalo ho, jak přišel Pohlreich k takovému množství hlášek, které doslova zlidověly, a to dokonce i mezi lidmi z gastronomického oboru. „Ten se tam táhne jako babí léto podzimem, to je studený jako tělo starý ženy.“

Zdeněk Pohlreich tvrdil, že to nebylo nijak důkladně promyšlené, prostě to slina v tom okamžiku na jazyk přinesla. „Ona kdysi dokonce vyšla nějaká knížečka těch hlášek, dnes už to asi neexistuje. Ale víš, co je nejhorší? Když jsem to četl, tak jsem se sám smál vlastním vtipům,“ přiznal.

Ale jinak podotkl, že proces samotného natáčení není nijak zábavný a akční, jako to vypadá v konečném výsledku.

Nakonec společně s Viktorínem uvařili tři jídla, a to květákový krém ozvláštněný strouhaným tvarůžkem, vepřový fladermaus s tvarohovým knedlíkem a jako sladkou tečku větrníky craquelin s bílým mákem a višněmi. Pořad je vcelku návodný, na jeho webu najdete i kompletní recepty.

A mezitím si v průběhu pořadu můžete připomenout zajímavé momenty z prvních řad dnes už legendárního pořadu Ano, šéfe!

Autor:
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...