Grilovaná žebra na víně s brusinkami
Doba přípravy: (bez marinování) 100 minut, počet porcí/kusů: 4
Suroviny:
- 800 g vepřových žebírek
- sůl
- olivový olej
- 250 ml červeného vína
- 2 lžíce cukru
- čerstvý rozmarýn
- 100 g sušených brusinek
- 1000 g brambor
Postup:
Žebírka uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme marinádu – smícháme olivový olej s vínem, cukrem, nasekaným rozmarýnem a brusinkami.
Maso naložíme do směsi, důkladně promícháme a necháme ideálně přes noc v chladničce marinovat (minimálně hodinu).
Brambory uvaříme do poloměkka v osolené vodě (cca 10 minut), nakrájíme na čtvrtiny a promícháme se solí, olejem a rozmarýnem. 4. Marinovaná žebírka dáme na rozpálený gril a opečeme z obou stran dozlatova.
Během grilování potíráme maso marinádou. K masu na gril přidáme ochucené brambory a opečeme.