Jakub Vágner překonal rekord v Texasu. Vylovil obří aligátoří rybu

aktualizováno 
V rámci natáčení seriálu Rybí legendy Jakuba Vágnera II se na řece Trinity podařilo vylovit devadesátikilogramového kostlína obrovského a překonat tak letošní místní rekord.

Vytahování rekordního 93kg kostlína obrovského z vody | foto: archiv Jakuba Vágnera

Jakub Vágner se se štábem České televize vydal do Texasu na řeku Trinity. Na tomto místě už byl několikrát, ale teprve teď se mu ale podařilo chytit obra, který byl větší, než co se místním letos podařilo chytit. "Naše expedice by měla přispět k objasnění legend, které se s touto rybou pojí. Připisují se jí totiž i útoky na lidi, ale přímé svědectví zatím neexistuje," říká šťastný rybář.

Legendární obr měřil 230 centimetrů a vážil 93 kilogramů. Na snímcích ho vidíte s místní rybářskou legendou Kirkem Kirklandem, který se na lov kostlínů celý život specializuje. Dokonce pořádá i zájezdy pro rybáře toužící po životním úlovku. Většího znalce zdejší rybí legendy by si tedy ani nemohl přát.

Jakub Vágner a jeho tým. Zleva zvukař Vítězslav Jíra, uprostřed 1. kamera...

Jakub Vágner a jeho tým. Zleva zvukař Vítězslav Jíra, uprostřed 1. kamera Daniel Vagenknecht, vpravo 2. kamera Vladislav Doležal

Vágner se štábem navštívili i Mexiko, lovili na hraničním jezeře Falcon. Tato oblast je v současné době jedním z nejnebezpečnějších míst na hranici mezi USA a Mexikem. Při obchodu s drogami tu podle statistik zemřelo v posledních letech víc lidí než při válečném konfliktu s Afghánistánem. "O tom, jaká je situace v Mexiku, svědčí i to, že jsme se dokonce při natáčení dole v Mexiku v oblasti města Guerrero jednu chvíli ocitli pod přímou palbou, naštěstí to ale dopadlo dobře a nikdo nebyl zraněn," esemeskuje Vágner z USA, kde zatím pokračuje v natáčení rybářského pořadu.

Druhá série Rybí legendy bude obsahovat mimo texaskou epizodu i pět dalších dílů (Argentina, Paraguay, Keňa, Irák a Austrálie) a měla by se vysílat na konci příštího roku.

Autor:

Nejčtenější

Neuklízejte od podlahy, prádlo nesušte doma. Při úklidu pozor na 15 chyb

Úklid těch nejexponovanějších míst, jako je kuchyně a koupelna, si nechte...

Je tu čas vánočního úklidu, na který se asi jen málokterá domácnost těší. Nepříjemná povinnost přinese na konci...

Roman Vaněk: mistr kuchařek, podle kterých se dá vařit

Autor kuchařek a zakladatel Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk

Roman Vaněk objevil recept, jak se stát autorem nejoblíbenějších kuchařských knih. Zdánlivě je to naprosto banální:...

Jatýrka si lidi dají, ale na foie gras zapomeňte, radí šéfová v Beskydech

Restauraci s hotelem Rekovice najdete v beskydských kopcích nad Rožnovem pod...

Je libo minestrone, ossobuco nebo foie gras? Proč ne, ale ve venkovské restauraci uprostřed nádherných beskydských lesů...

Na čerstvou štěpku vstupují gorilák Richard i jeho synové jedině obutí

Richard - s bačkorami z dřevité vlny na tlapách - se natahuje po lákavých...

Dvakrát do roka vyměňují chovatelé spolu s dobrovolníky gorilám z hygienických důvodů dřevitou štěpku, která ve vysoké...

Pohlreich: Batáty prý vyhlazují vrásky. Měl bych je začít brát denně

Blesková polévka z batátů

Pohlreich miluje polévky, které považuje doslova za poklad. V dalším dílu Teď vaší Šéf! připravil k večeři bleskovou...

Další z rubriky

V Paříži na ryby? Kvůli imigrantům dnes musíte mít odvahu, řekl Vágner

Rybář Jakub Vágner v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel (13. listopadu 2018)

Jakub Vágner je rybář, který proslul „hony“ za téměř vymřelými rybami po celém světě a několika světovými rekordy. Dnes...

Candáti, štiky a okouni. Takhle se závodí na World Predator Classic 2018

Unikátní fotografie z letošního  mistrovství z lovu dravců v Nizozemsku.

Český tým ve složení Radek Filip a Martin Štěpka se i letos vydal na světový šampionát v lovu dravců z lodi – World...

Jeseter je pravěké monstrum. Dnes ho najdete hlavně na soukromých revírech

Jeseteři jsou velmi aktivní i v teplé vodě.

Zmíníte-li se někomu o jeseterovi, většina lidí si vzpomene na Rusko a kaviár. V minulých časech, dokud bylo ještě...

Najdete na iDNES.cz