Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Američan snědl během deseti minut 54 párků v rohlíku, vyhrál už počtvrté

  8:28aktualizováno  8:28
Prvenství v tradiční soutěži v pojídání párků s rohlíkem na newyorském Long Islandu obhájil Joey Chestnut. Po spořádání 54 hot dogů si připsal už čtvrtý titul v řadě.

Joey Chestnut | foto: Metro.co.uk

Chestnutův letošní výkon ale zaostal za loňským ročníkem, kdy si kromě prvenství připsal i absolutní rekord soutěže - za deset minut tehdy zhltnul 68 párků v rohlíku. I slabší výsledek ale letos šampionovi stačil. Tim Janus, který skončil druhý, totiž snědl pouze 45 kusů této pochutiny, třetí Patrick Bertoletti 37.

Soutěž v pojídání párků v rohlíku se tradičně koná na americký Den nezávislosti. První ročník se uskutečnil v roce 1916 a tehdejšímu vítězi Jamesi Mullenovi stačilo k prvenství spořádat za deset minut pouhých 13 hot dogů.

Šestinásobný vítěz soutěže a hlavní Chestnutův rival Kobajaši letos do klání nezasáhl. Podle agentury AP se nedokázal dohodnout s organizátory na podmínkách své účasti. I tak byl ale na soutěži vidět. Při vyhlašování výsledků se totiž pokusil prodrat na pódium. Cestou se popral se třemi policisty a jedním členem ochranky, těsně pod pódiem ho ale policisté přece jen přemohli a odvlekli pryč.

Autor:




Nejčtenější

Jeden z druhů octomilek pod mikroskopem. Ilustrační snímek
Masožravky, pastičky, samolepky, vysavač. Jak se doma zbavit octomilek

Tyto malé mušky milují sladké vůně a znepříjemňují pobyt v bytě v okamžiku, kdy se na stole objeví ovoce, pivo, víno, mošt nebo limonáda. Boj s nimi se zdá na...  celý článek

Šikoku inu (shikoku inu) je od roku 1937 japonským národním pokladem.
Z japonských psích lovců prasat milovaní společníci i národní poklad

Japonci jsou přesvědčeni, že jimi vyšlechtěná psí plemena jsou naprosto výjimečná, což lze samozřejmě tvrdit například i u národních plemen českých. Nicméně...  celý článek

Ústecké komíny (ilustrační snímek).
Kominíci mají napilno, topná sezona letos začala dřív

Letošní topná sezona začala nemilosrdně už na začátku září, a to způsobilo řadě tuzemských domácností nečekané starosti. Většina z nich totiž nestihla objednat...  celý článek

Reportér Matěj Smlsal předvádí několik praktických triků s vejci.
VIDEO: Čerstvé, nebo zkažené? Triky, které vám pomohou při vaření vajec

Jako synonymum neschopnosti v kuchyni se říká: umí jenom uvařit vejce a čaj. Ale práce s vejci není až tak triviální, jak se zdá. Práci s vejci si totiž lze...  celý článek

Další z rubriky

Lilková zmrzlina se sušenými lilkovými chipsy, mandlovou drobenkou a...
VIDEO: Lilek je v kuchyni hvězdou, ze které uděláte i zmrzlinu

Lilek, nebo taky baklažán je typickou plodinou vhodnou k nejrůznější kuchyňské úpravě. Mnoho lidí lilku nedůvěřuje, avšak šéfkuchař Vojtěch Kalášek, který vaří...  celý článek

Domácí kečup můžete ochutit oblíbeným kořením a dodat mu tak svou vlastní...
Přebytek rajských zužitkujte, připravte z nich zásoby kečupu na zimu

Úrodu je potřeba maximálně zužitkovat, proto se v období přebytku rajských každá inspirace počítá. A proč si pro ni nezajít do celého světa a nevyužít každý...  celý článek

Takto vypadá termostatický ventil po sundání termostatické hlavice.
PORADNA: Proč v zimě radiátor netopí? Možná je zatuhlý termostatický ventil

Před zimou jsem kontroloval radiátory a zarazilo mě, že jsou tyčinky termostatických ventilů úplně zaražené uvnitř. To znamená, že vlastně vůbec nemohou...  celý článek

Zeleninové hranolky
Zeleninové hranolky

Hranolky nemusí být zabijákem diety.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.