Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Anketa o nejlepší pizzerii odhalí pražského krále pizzy

aktualizováno 
Pizza by měla představovat samozřejmý standard rychlého občerstvení a neměla by zklamat, ani když si ji dáme v restauraci. Bohužel i v Praze se stává, že toto zdánlivě prosté jídlo dopadne, jako když pejsek s kočičkou pekli dort.

Vyzkoušejte zahlasovat, po dvou měsících se necháme překvapit. | foto: Profimedia.cz

Kam na pizzu?

Na webu Dobřesenajím.cz najdete stovky podniků, které si troufnou dělat pizzu.

Hledej pizzu v Praze i v regionech!

A čtenáři zároveň podniky hodnotí, a když jsou nespokojení, neberou si servítky:

dobřesenajím.cz - hodnocení

"Jídlo je poměrně neslané, nemastné, opravdový průměr. Pizza je suchá velmi málo obložená, sýr najdete doopravdy pouze uprostřed, kraje mají šest centimetrů... " - Pizza Dalí

Ale umí i pochválit:
"Do této pizzerie chodíme už 20 let,vždycky jsme byli spokojeni s kvalitou jídla,pizza vynikající,těstoviny,špagety i vínečko opravdu odpovídá ceně i skutečné Italské kuchyni...- Pizzerie Grosseto

Zřejmě největší portál pro cizince Expats.cz se rozhodl usnadnit nejen svým čtenářům, ale i běžným Pražanům a návštěvníkům Prahy orientaci. Na stránkách Nejvpraze.cz od 27. ledna najdete možnost hlasovat pro 60 podniků. Záměrně tu nenajdete k jednotlivým restauracím žádné informace. Kdo chce pro daný podnik hlasovat, musí si být proklatě jistý.

K projektu se vyjádřilo několik expertů, mezi které patří například Roman Vaněk nebo Emanuel Ridi. "Pizza je hlavně o péči, o vyzrálosti těsta a o kvalitě surovin," podotýká šéf Pražského kulinářského institutu Vaněk.

A doplňuje Ital v kuchyni: "Myslím, že tu panuje stejná situace jako všude na světě. Existuje tu pizza dobrá a špatná. Já osobně chodím do Pepenero, kde mají správně vyzrálé těsto 24 hodin a i další ingredience jsou výborné. Čím jednodušší pizzu si dáte, třeba Margheritu, tím snáze poznáte, jestli je opravdu dobrá."

Obecně se znalci dobrého jídla shodují v tom, že je vhodné vyvarovat se pizzeriím s příliš širokou nabídkou náplní. "Jak vidím jídelní lístek s padesáti druhy, tak jdu od toho. Kdežto dobrý podnik má třeba jen 11 pizz, ale nevymýšlí žádné převratné kombinace," říká Blogerka roku 2013 Veronika Kokešová.

Hlasováni bude trvat dva měsíce. Odesláním hlasu se zúčastníte hry o ceny v hodnotě 30 tisíc korun od partnera akce, roznáškového servisu Damejidlo.cz.

Autor:




Nejčtenější

Vlhké košile se postupně jedna za druhou vtahují do skříně přístroje.
VIDEO: Automat na nenáviděné žehlení zvládne dvanáct kusů v jedné várce

Britští inženýři se rozhodli dát sbohem nejúmornější domácí práci, tedy žehlení. Rohan Kamdar a Trevor Kerth vymysleli parní stroj Effie, do kterého můžete...  celý článek

Max a Angie zkoumají spinner
VIDEO: Princip spinneru pochopila i koťata něžných chlupatých obrů

Jak dopadne spinner, který svěříte tlapkám a drápkům dvěma téměř čtyřměsíčních kocourků mainské mývalí? Zasunou ho rázným úderem někam pod nábytek, nebo ho...  celý článek

Svah za domem by měl být zpevněný výsadbou keřů nebo stromů.
PORADNA: Máme nad domem svah. Mám strach, že se nám sesune na barák

Čtenáře Michala děsí, že se půda sesune na jeho dům. Ptá se, zda je možné svah zpevnit výsadbou vhodných dřevin.  celý článek

Poslední rozloučení téměř šedesátileté šimpanzice
Umírající šimpanzice Mama poznala ošetřovatele z mládí a objímala ho

Lidoopi mají nejen velmi dobrou paměť, ale i schopnost k někomu přilnout. Potvrdila to devětapadesátiletá šimpanzí samice Mama, která loni v dubnu uhynula v...  celý článek

Další z rubriky

Rybu vařenou v páře můžete podávat se salátem podle vlastní fantazie.
VIDEO: Pár tahů nožem a ryba je bez kostí. Pohlreich učí filetovat

Kuchař Zdeněk Pohlreich střídá polohu „kata“ nezdárných restaurací s polohou lektora, kdy se snaží pěkně krok za krokem naučit kuchaře některou základní...  celý článek

Někdy stačí špatně fungující radiátory jen odvzdušnit a je teplo.
PORADNA: Jak řešit zavzdušněné topení. Automatické ventily nepomohou

Stále se mi zavzdušňuje topení, nepomohly by mi automatické odvzdušňovací ventily? ptá se čtenář Martin. Podle odborníků je daleko lepší zjistit příčinu...  celý článek

Většina červených vín by se měla podávat o teplotě kolem 18 °C. (ilustrační...
Šroubovací uzávěry nemusí být jen u nekvalitních vín, tvrdí someliér

Someliér Libor Nazarčuk upozorňuje, že sudové víno stáčené do PET lahví je určeno k rychlé spotřebě. A už dávno neplatí, že šroubovací uzávěry se používají jen...  celý článek

Vyfoťte, vystavte, prodejte
Vyfoťte, vystavte, prodejte

Prodávejte jednoduše přes mobilní aplikaci Bazar eMimino.cz.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.