Anketa o nejlepší pizzerii odhalí pražského krále pizzy

aktualizováno 
Pizza by měla představovat samozřejmý standard rychlého občerstvení a neměla by zklamat, ani když si ji dáme v restauraci. Bohužel i v Praze se stává, že toto zdánlivě prosté jídlo dopadne, jako když pejsek s kočičkou pekli dort.

Vyzkoušejte zahlasovat, po dvou měsících se necháme překvapit. | foto: Profimedia.cz

Kam na pizzu?

Na webu Dobřesenajím.cz najdete stovky podniků, které si troufnou dělat pizzu.

Hledej pizzu v Praze i v regionech!

A čtenáři zároveň podniky hodnotí, a když jsou nespokojení, neberou si servítky:

dobřesenajím.cz - hodnocení

"Jídlo je poměrně neslané, nemastné, opravdový průměr. Pizza je suchá velmi málo obložená, sýr najdete doopravdy pouze uprostřed, kraje mají šest centimetrů... " - Pizza Dalí

Ale umí i pochválit:
"Do této pizzerie chodíme už 20 let,vždycky jsme byli spokojeni s kvalitou jídla,pizza vynikající,těstoviny,špagety i vínečko opravdu odpovídá ceně i skutečné Italské kuchyni...- Pizzerie Grosseto

Zřejmě největší portál pro cizince Expats.cz se rozhodl usnadnit nejen svým čtenářům, ale i běžným Pražanům a návštěvníkům Prahy orientaci. Na stránkách Nejvpraze.cz od 27. ledna najdete možnost hlasovat pro 60 podniků. Záměrně tu nenajdete k jednotlivým restauracím žádné informace. Kdo chce pro daný podnik hlasovat, musí si být proklatě jistý.

K projektu se vyjádřilo několik expertů, mezi které patří například Roman Vaněk nebo Emanuel Ridi. "Pizza je hlavně o péči, o vyzrálosti těsta a o kvalitě surovin," podotýká šéf Pražského kulinářského institutu Vaněk.

A doplňuje Ital v kuchyni: "Myslím, že tu panuje stejná situace jako všude na světě. Existuje tu pizza dobrá a špatná. Já osobně chodím do Pepenero, kde mají správně vyzrálé těsto 24 hodin a i další ingredience jsou výborné. Čím jednodušší pizzu si dáte, třeba Margheritu, tím snáze poznáte, jestli je opravdu dobrá."

Obecně se znalci dobrého jídla shodují v tom, že je vhodné vyvarovat se pizzeriím s příliš širokou nabídkou náplní. "Jak vidím jídelní lístek s padesáti druhy, tak jdu od toho. Kdežto dobrý podnik má třeba jen 11 pizz, ale nevymýšlí žádné převratné kombinace," říká Blogerka roku 2013 Veronika Kokešová.

Hlasováni bude trvat dva měsíce. Odesláním hlasu se zúčastníte hry o ceny v hodnotě 30 tisíc korun od partnera akce, roznáškového servisu Damejidlo.cz.

Autor:

Nejčtenější

Neuklízejte od podlahy, prádlo nesušte doma. Při úklidu pozor na 15 chyb

Úklid těch nejexponovanějších míst, jako je kuchyně a koupelna, si nechte...

Je tu čas vánočního úklidu, na který se asi jen málokterá domácnost těší. Nepříjemná povinnost přinese na konci...

Jatýrka si lidi dají, ale na foie gras zapomeňte, radí šéfová v Beskydech

Restauraci s hotelem Rekovice najdete v beskydských kopcích nad Rožnovem pod...

Je libo minestrone, ossobuco nebo foie gras? Proč ne, ale ve venkovské restauraci uprostřed nádherných beskydských lesů...

VIDEO: Daní za roztomilost módních psích plemen je jejich utrpení

Annie. Statečná fenka francouzského buldočka, která po vyhřeznutí ploténky...

Černá jako uhel je fenka Annie s obrovskýma očima, placatým nosem a roztomilým pohledem typickým pro tolik žádané...

Pohlreich: Batáty prý vyhlazují vrásky. Měl bych je začít brát denně

Blesková polévka z batátů

Pohlreich miluje polévky, které považuje doslova za poklad. V dalším dílu Teď vaší Šéf! připravil k večeři bleskovou...

Plasty by nám měly jen sloužit. Bohužel je dnes pijeme, dýcháme i jíme

Ilustrační snímek

Zvykli jsme si pít z plastů i jíst z plastů. Ale situace se změnila. Teď plasty pijeme, dýcháme i jíme. Svět řeší, jak...

Další z rubriky

Roman Vaněk: mistr kuchařek, podle kterých se dá vařit

Autor kuchařek a zakladatel Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk

Roman Vaněk objevil recept, jak se stát autorem nejoblíbenějších kuchařských knih. Zdánlivě je to naprosto banální:...

Amerika i Petrovice. Nejnovější příspěvky z oblíbeného místa pro relaxaci

Jednou za rok vyjíždím do USA, kde strávíme jednu až dvě noci u Grand Canyonu....

Když jsme vyhlašovali soutěž Nejlepší místo pro relaxaci o infrasaunu, vycházeli jsme z toho, že tradičně relaxujeme u...

VIDEO: Pohlreich se loučí základy vaření, naučí vás omáčku pod maso

Dančí hřbet s blanšírovanou mrkvičkou

V pořadu Teď vaří Šéf! se Pohlreich částečně vrátil k tomu, co bylo v minulosti nedílnou součástí jeho pořadů. V...

Najdete na iDNES.cz