Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Anketa o nejlepší pizzerii odhalí pražského krále pizzy

aktualizováno 
Pizza by měla představovat samozřejmý standard rychlého občerstvení a neměla by zklamat, ani když si ji dáme v restauraci. Bohužel i v Praze se stává, že toto zdánlivě prosté jídlo dopadne, jako když pejsek s kočičkou pekli dort.

Vyzkoušejte zahlasovat, po dvou měsících se necháme překvapit. | foto: Profimedia.cz

Kam na pizzu?

Na webu Dobřesenajím.cz najdete stovky podniků, které si troufnou dělat pizzu.

Hledej pizzu v Praze i v regionech!

A čtenáři zároveň podniky hodnotí, a když jsou nespokojení, neberou si servítky:

dobřesenajím.cz - hodnocení

"Jídlo je poměrně neslané, nemastné, opravdový průměr. Pizza je suchá velmi málo obložená, sýr najdete doopravdy pouze uprostřed, kraje mají šest centimetrů... " - Pizza Dalí

Ale umí i pochválit:
"Do této pizzerie chodíme už 20 let,vždycky jsme byli spokojeni s kvalitou jídla,pizza vynikající,těstoviny,špagety i vínečko opravdu odpovídá ceně i skutečné Italské kuchyni...- Pizzerie Grosseto

Zřejmě největší portál pro cizince Expats.cz se rozhodl usnadnit nejen svým čtenářům, ale i běžným Pražanům a návštěvníkům Prahy orientaci. Na stránkách Nejvpraze.cz od 27. ledna najdete možnost hlasovat pro 60 podniků. Záměrně tu nenajdete k jednotlivým restauracím žádné informace. Kdo chce pro daný podnik hlasovat, musí si být proklatě jistý.

K projektu se vyjádřilo několik expertů, mezi které patří například Roman Vaněk nebo Emanuel Ridi. "Pizza je hlavně o péči, o vyzrálosti těsta a o kvalitě surovin," podotýká šéf Pražského kulinářského institutu Vaněk.

A doplňuje Ital v kuchyni: "Myslím, že tu panuje stejná situace jako všude na světě. Existuje tu pizza dobrá a špatná. Já osobně chodím do Pepenero, kde mají správně vyzrálé těsto 24 hodin a i další ingredience jsou výborné. Čím jednodušší pizzu si dáte, třeba Margheritu, tím snáze poznáte, jestli je opravdu dobrá."

Obecně se znalci dobrého jídla shodují v tom, že je vhodné vyvarovat se pizzeriím s příliš širokou nabídkou náplní. "Jak vidím jídelní lístek s padesáti druhy, tak jdu od toho. Kdežto dobrý podnik má třeba jen 11 pizz, ale nevymýšlí žádné převratné kombinace," říká Blogerka roku 2013 Veronika Kokešová.

Hlasováni bude trvat dva měsíce. Odesláním hlasu se zúčastníte hry o ceny v hodnotě 30 tisíc korun od partnera akce, roznáškového servisu Damejidlo.cz.

Autor:



Nejčtenější

V Paříži nainstalovali nové eko-pisoáry. Nechutné, bouří se místní

Pařížané si stěžují na výrazné pisoáry bez zástěn v centru města. (13. srpna...

Paříž přišla s novým nápadem, jak ekologicky využít lidskou moč. Nové červené pisoáry se slámou uvnitř dokážou vytvořit...

KVÍZ: Deset anglických kuchařských výrazů, které musíte znát v receptech

Při vaření se používá hodně postupů, které v anglické terminologii u nás nejsou...

Dnes jen už málokdo vaří podle ušmudlaného deníčku po mamince. Není nic snadnějšího než sednout k počítači nebo...



Patnáct let tahání kamenů ze skládek a budování ráje pro radost i užitek

Uzavřený dvůr ve znamení kamene, dřeva a svěží zeleně. Vysazené jehličnany...

Rozlehlý uzavřený dvůr u venkovského domu na Třebíčsku pojala rodina Evy Schwarzové jako rodinný ráj, kde vládnou...

Se zahradou si hraje. Má být oslavou života, pod jehličnany je mrtvo, říká

Růže jsou podle majitele tohoto nádherně rozkvetlého království pro každou...

Zahradničí přes dvacet let a miluje anglický a holandský typ neformálních zahrad s ostrým kontrastem květů a syté...

Z Prahy prchají do Posázaví na chalupu s půvabnou zahradou po babičce

Dům a zahrada po babičce s dědou přinášejí rodině z Prahy spoustu radosti a...

Domek se zahradou, které budovali zhruba před sedmdesáti lety její děda s babičkou, jsou srdeční záležitostí čtenářky,...

Další z rubriky

KVÍZ: Deset anglických kuchařských výrazů, které musíte znát v receptech

Při vaření se používá hodně postupů, které v anglické terminologii u nás nejsou...

Dnes jen už málokdo vaří podle ušmudlaného deníčku po mamince. Není nic snadnějšího než sednout k počítači nebo...

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger. Který steak je nejlepší?

Různé druhy syrových steaků

Máte chuť ugrilovat si doma pořádný steak, ale nevíte, jaké maso vybrat? Vždyť možností je tak moc. Má to být svíčková,...

Znojemské, rychlokvašky i kornyšonky. Jak si poradit se zavařováním okurek

Zavařování okurek je u nás jednou z největších tradic.

Sezona okurek a barevné letní zeleniny je právě na vrcholu. Nemáte-li rádi saláty, nebo vás nebaví je chystat, můžete...

Najdete na iDNES.cz