Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Vybírejte z 20 favoritů, anketa o nejlepší houbu je v poločase

  10:00aktualizováno  10:00
Z vašich tipů jsme vybrali dvacet druhů, které jste jmenovali nejčastěji. Z nich můžete hlasováním zvolit vítěze.

Jeden z úlovků, které jste nám poslali do soutěže. | foto: Katka Bogliová

Do ankety přispělo svými tipy skoro 700 čtenářů. Někteří z vás doprovodili svůj tip i argumenty proč. Například Martin Steinhauser si pochvaluje, že pro něj je nejlepší kotrč kadeřavý jako ideální houba do polévek. Mezi favority na nejlepší řízky zase mezi sebou bojují muchomůrka růžovka a bedla vysoká.

Nejlepší houbu vybírejte zde

V anketě můžete hlasovat do 30. září, stejným termínem také končí možnost posílat své houbařské úlovky a soutěžit s Vodafonem o rodinné volání zdarma. Do soutěže jste poslali už skoro sto fotografií, na fotogalerii se můžete podívat zde, pravidla soutěže najdete zde.

Jaká je vaše nejoblíbenější houba?

V rámci ankety o nejoblíbenější houbu jste do 15. září 2011 posílali své tipy. Nyní jsme vybrali z vašich odpovědí 20 nejčastěji se vyskytujících druhů hub. Hlasuje a rozhodujte, která z nich bude vítězem.
celkem hlasů: 19656

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 1. října 2011. Anketa je uzavřena.

Ryzec syrovinka
Muchomůrka růžovka
Hřib smrkový
Hřib kovář
Hřib borový
Hřib hnědý
Hřib sametový
Hřib pravý
Hřib dubový
Lysohlávka česká
Bedla vysoká
Křemenáč osikový
Kotrč kadeřavý
Liška obecná
Křemenáč
Pýchavka
Klouzek
Hlíva ústřičná
Holubinky
Žampion

Upozornění

Hlasovat v anketě můžete zde.

Autor:




Nejčtenější

Většina červených vín by se měla podávat o teplotě kolem 18 °C. (ilustrační...
Šroubovací uzávěry nemusí být jen u nekvalitních vín, tvrdí someliér

Someliér Libor Nazarčuk upozorňuje, že sudové víno stáčené do PET lahví je určeno k rychlé spotřebě. A už dávno neplatí, že šroubovací uzávěry se používají jen...  celý článek

Při metodě vaření sous-vide neboli ve vakuu se neobejdete bez vakuovacího...
Pohlreich učí vařit sous-vide neboli ve vakuu. Tedy šetrně a jednoduše

„Sous-vide je kámoš, ne soupeř. Pomůže vám uvařit věci, o kterých jste si v životě mysleli, že jsou neproveditelné,“ popisuje Pohlreich francouzskou metodu...  celý článek

Šlechtitelé představili koně jako z animáka
Šlechtitelé představili koně jako z animáka. Odborníci se bouří

Americká farma Orrion se chlubí dlouhou tradicí v chovu a šlechtění koní. Ovšem arabský plnokrevník El Rey Magnum, kterého představili, vyvolal mezi odborníky...  celý článek

Blecha pod elektronovým mikroskopem. Ilustrační fotografie.
PORADNA: Sousedčin kocour má blechy. Může je chytit i náš pes?

Moje sousedka má doma kocoura, který neustále courá ven, a často ho vidím drbat se. Je to starší paní a sama se zmínila, že má asi kocour blechy. Mám doma...  celý článek

Další z rubriky

Část z deseti vítězných snímků houbařské fotosoutěže na Hobby iDNES.cz.
FOTOGALERIE: Čtenáři iDNES.cz úspěšně houbaří. Sucho je relativní

Ano, do čtenářské fotosoutěže nám kromě nádherných hřibů přišel i snímek prázdného košíku či obrázky hub sice zajímavých, ale ne k jídlu. Ovšem i jedlých i...  celý článek

Pokud se vám podaří z lesa přinést podobný úlovek, tak s ním hurá co nejdříve...
Houbové hody i po vzoru císařů: pomazánka z růžovek i bedly po lesnicku

Houby byly oblíbeným pokrmem od nepaměti a za náramnou lahůdku je měli už vybíraví římští císaři. Hlavní houbařská sezona je v rozpuku, takže tradiční...  celý článek

Kačenka česká je velmi chutná jarní houba, která ale zdaleka neroste všude.
Lahodné jarní kačenky české už rostou, ochlazení jim jen prospělo

Houbaři jsou po zimě nabuzení a jejich jarní touha najít místečko s kačenkami připomíná hlad po medvědím česneku. Pokud víte, na jakých lokalitách hledat, máte...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.