Diskuze

VIDEO: Pohlreich jako šéf v obří školní kuchyni, zabijáku čerstvosti

Na adresu Ano, šéfe! dorazila stížnost studentů olomouckého Slovanského gymnázia: nejede jim rozvařené a studené jídlo bez chuti a Zdeněk Pohlreich se jim vůbec nediví. Přitom jde o obědy ze supermoderní jídelny. Kuchaři se snaží, ale svazují je normy a vaří každý den téměř tři tisíce obědů najednou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TM

Když vaříte 2 500 obědů slovy dvatisíce pětset, a pak to někam vozíte, tak z toho dobré nikdy jídlo nebude. Kdo vymyslel a zainvestoval vývařovnu na 2500 obědů, ten určitě chodí na oběd někam jinam.

2 0
možnosti
AS

Ja jsme to na delal tak, ze po vikendu jsem mel objed z domu, 2 x tydne jen ovoce a pecivo za par kacek no a dva krat tydne jsem sel na poradne menu do restaurace. Bylo to lepsi a cenove skoro na stejno nez zrat ty hnusy z jidelen....

0 0
možnosti
KV

Bože, nedělejte si iluze, že jídlo v kantýnách ve Francii je všude extra kdovíjaký....tři roky jsem tam studovala, bydlela na intru, a pak poměrně často jezdila na služebky.

Ano, je tam ten standard o třídu výš, ale jen v některých, a hlavně co se týče výběru, většinou je to formou spíš alespoň částečného volného bufetu.

Jinak ale rozhodně to není jídlo jako v restauraci, určitě je toho taky spousta z polotovarů, atp. Ze střední si pamatuju např. strašně mastný kolínka, každý druhý den hranolky s kečupem, atp.

A ty ksichty dělají Frantíci mnohdy i doma. Venku o to víc, to je jasný.

2 0
možnosti
ID

Vina je predevsim v pocatecnim planovani. Jidlo se ma varit na miste kde se konzumuje a za naplanovani kuchyne a jidelny v jinych patrech stejne budovy bych poslala architekta na Sibir. Moc malo se mluvi o tom jak spatna architektura komplikuje zivot. Podle mne by architekti meli byt recenzovani jako se to dela s kuchari.

1 0
možnosti
PT

V Ústí nad Labem byla kdysi taková letáková dotazníková akce pro rodiče školních dětí:

1) Chcete, aby vaše dítě jedlo lépe?

2) Jste ochotni si za jeden oběd připlatit (tuším, že tam bylo asi 10 korun)?

Odpovědi 1) Ano 2 Ne.

Takže asi tak.

0 0
možnosti
KD

K11a40r57e94l 36D60u92f60e19k

12. 9. 2017 21:21

Pane "šéfkuchaři", kritizovat umí každý. Přestaňte si hrát na dokonalého a běžte tu kritizovanou školní kuchyň na měsíc šéfovat. Pak uvidíme, zda pouze kecáte, či jste skutečně odborník !!!:-P

3 10
možnosti
JF

Evidentne jste ten dil nevidel :-P

5 2
možnosti
JK

Je to trapák ohraný 8-o

1 15
možnosti
JK

Korf.... nežer ho tak. Stejně ho nezajímá vaše dobro, ale vaše peníze.

1 1
možnosti
JG

Zdendu uznavam, myslim ze mu muzeme byt vdecni ze nam otevrel oci do jakych restauraci jsme chodili, a sjednal castecnou napravu, ale u te jidelny me mrzi, ze tam

ty studenty vykoupal a že ti kuchari a kucharky kdyz uz tam chodi za ty male prachy a narocnou praci nejsou schopni poradne dochutit, reba tu polevku pro Francouze8-o

4 4
možnosti
TT

V tomto případě tu nápravu zjednal. ;-)

4 0
možnosti
TT

Hm, k té revolucionářce bych se připojil. Hned a bez oponování. V;-)

0 0
možnosti
JB

Tři tisíce obědů?! To je sebevražda kuchaře. A Francouzi? Jsou v Čechách, musí slevit z nároků. Nám by taky nechutnaly živé ústřice a žabí stehýnka či hlemýždi. Blééé!

6 11
možnosti
PM

sneci a zabi stehynka jsou moc dobry

1 2
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...