Diskuze
VIDEO: Pohlreich jako šéf v obří školní kuchyni, zabijáku čerstvosti
Děkujeme za pochopení.
T81o59m78á90š 20M18á12č33e42k
Když vaříte 2 500 obědů slovy dvatisíce pětset, a pak to někam vozíte, tak z toho dobré nikdy jídlo nebude. Kdo vymyslel a zainvestoval vývařovnu na 2500 obědů, ten určitě chodí na oběd někam jinam.
A49n95t41o30n51í39n 13S98e52b62e71r68a
Ja jsme to na delal tak, ze po vikendu jsem mel objed z domu, 2 x tydne jen ovoce a pecivo za par kacek no a dva krat tydne jsem sel na poradne menu do restaurace. Bylo to lepsi a cenove skoro na stejno nez zrat ty hnusy z jidelen....
K71a25t55e57ř12i48n41a 67V22a44š80á65k90o28v20á
Bože, nedělejte si iluze, že jídlo v kantýnách ve Francii je všude extra kdovíjaký....tři roky jsem tam studovala, bydlela na intru, a pak poměrně často jezdila na služebky.
Ano, je tam ten standard o třídu výš, ale jen v některých, a hlavně co se týče výběru, většinou je to formou spíš alespoň částečného volného bufetu.
Jinak ale rozhodně to není jídlo jako v restauraci, určitě je toho taky spousta z polotovarů, atp. Ze střední si pamatuju např. strašně mastný kolínka, každý druhý den hranolky s kečupem, atp.
A ty ksichty dělají Frantíci mnohdy i doma. Venku o to víc, to je jasný.
I80v17a 71D91o69l20a58n15s20k41á
Vina je predevsim v pocatecnim planovani. Jidlo se ma varit na miste kde se konzumuje a za naplanovani kuchyne a jidelny v jinych patrech stejne budovy bych poslala architekta na Sibir. Moc malo se mluvi o tom jak spatna architektura komplikuje zivot. Podle mne by architekti meli byt recenzovani jako se to dela s kuchari.
P95e93t67r 30T19á94b56o97r92s66k14ý
V Ústí nad Labem byla kdysi taková letáková dotazníková akce pro rodiče školních dětí:
1) Chcete, aby vaše dítě jedlo lépe?
2) Jste ochotni si za jeden oběd připlatit (tuším, že tam bylo asi 10 korun)?
Odpovědi 1) Ano 2 Ne.
Takže asi tak.
K11a40r57e94l 36D60u92f60e19k
Pane "šéfkuchaři", kritizovat umí každý. Přestaňte si hrát na dokonalého a běžte tu kritizovanou školní kuchyň na měsíc šéfovat. Pak uvidíme, zda pouze kecáte, či jste skutečně odborník !!!
J66i14ř23í 60F17r79o20l58e26c
Evidentne jste ten dil nevidel :-P
J86i81ř71í 34K24o88h91o45u94t
Je to trapák ohraný
J58i58ř21í 89K73o70h39o64u46t
Korf.... nežer ho tak. Stejně ho nezajímá vaše dobro, ale vaše peníze.
J72o92s58e12f 95G88r36u61b89e69r
Zdendu uznavam, myslim ze mu muzeme byt vdecni ze nam otevrel oci do jakych restauraci jsme chodili, a sjednal castecnou napravu, ale u te jidelny me mrzi, ze tam
ty studenty vykoupal a že ti kuchari a kucharky kdyz uz tam chodi za ty male prachy a narocnou praci nejsou schopni poradne dochutit, reba tu polevku pro Francouze
T80o90m66á83š 93T21a85t67í25č85e51k
V tomto případě tu nápravu zjednal.
T65o59m41á12š 43T48a29t91í43č83e95k
Hm, k té revolucionářce bych se připojil. Hned a bez oponování.
J70i17n26d10ř24i89š92k45a 71B34u28r21g53e38r73o64v10á
Tři tisíce obědů?! To je sebevražda kuchaře. A Francouzi? Jsou v Čechách, musí slevit z nároků. Nám by taky nechutnaly živé ústřice a žabí stehýnka či hlemýždi. Blééé!
P13a16v55e52l 22M79o22r61a56v68e56c
sneci a zabi stehynka jsou moc dobry
Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti
Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...
Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru
Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice
Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...
Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek
Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny
Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev
Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...
Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly
Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...
Prodej chalupy 80 m2, Klučov
Klučov - Skramníky, okres Kolín
4 990 000 Kč