Diskuse: VIDEO: V Ukrajince myjící nádobí Pohlreich odhalil veganskou kuchařku - iDNES.cz
Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuse

VIDEO: V Ukrajince myjící nádobí Pohlreich odhalil veganskou kuchařku

„Kristýno, je to dobrý jako prase, víte?“ zahlaholí bodře Zdeněk Pohlreich, když ve veganském podniku ochutná plněné zelné listy od sympatické prošedivělé Ukrajinky, která v podniku myje nádobí. „Děkuji,“ uculuje se skromná dáma, kterou od škopku s nádobím odtrhlo až natáčení dalšího dílu Ano, šéfe!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

JK

To je zajímavý, že všude chtějí jen vyučený kuchaře s praxí. Navíc na takovéto případy nemáme mzdové tabulky...;-D;-D;-D

0 0
možnosti
PM

opravdu má Zdeněk zapotřebí propagovat tuhle partu magorů? Krymská bývala celkem normální ulice, než ji do pracek dostal AutoMat  a podobní alternativci...

2 8
možnosti
JH

J20a30n 41H21r73u25b74e68š

24. 9. 2015 21:13

Dělat maso ze sóji je stejná pitomost jako dělat z bůčku zeleninu. Když něco vypadá jako kachna, má to být kachna - a když je něco bezmasé, není třeba předstírat, že to právě přivezli z jatek. Znám řadu vynikajících bezmasých jídel, ale když budu mít chuť na svíčkovou, budu chtít opravdu svíčkovou, sojové maso je jako silikonová prsa.

11 2
možnosti
MK

Přesně. Taky to nechápu. Přitom když se člověk přestane pokoušet vyrábět ze sojového "masa" maso a prostě ho ochutí a udělá jako něco, co maso není a ani být ambici nemá, vůbec to není špatná surovina.

0 0
možnosti
JF

To že se lidi bez masa nenajíte je tím, že nějakou dobu trvá než si tělo zvykne. je to jako s cukry (sacharidy) ktereé konzumuje většina lidí ve velkém. Když je nahradíte, tak nejakou dobu trvá než si tělo zvykne a nemá abstak po tom na co bylo zvykle.

1 0
možnosti
IG

K tomu bych dodal, že pár mých známých buď pracuje, nebo se pohybuje v prostředí vegetariánů, a ze slušnosti k nim před nimi nejedli maso. Výsledkem bylo, že si postupně "odvykli" a stali se z nich taky vegetariáni. No já jsem sice masožravec, ale s přicházejícími léty sám na sobě cítím, že jíst maso každý den je zbytečný přepych. Minimálně červené maso. Na druhou stranu párkrát do roka se zakousnout do dobře připraveného bifteku, to by mi asi chybělo. Ale kdo ví?

4 0
možnosti
Foto

Včera jsem si dal odpoledne 2 jablka a 2 mrkve a pořád jsem měl pocit hladu. Dal jsem si pak v občerstvení bulku s krůtím masem a teprve pak se mi ulevilo :)

3 3
možnosti
JZ

J21a47n 35Z36e85m35a42n

24. 9. 2015 9:12

Několikrát jsem zkusil bezmasou restauraci a docela mi to i chutnalo, ale nenasytilo, za chvíli jsem měl zase hlad. Prostě bez masa se nenajím.

15 1
možnosti
Foto

Přesně, zelenina dobrý, ale odsud podsud. Maso je základ a basta fidly ... Zvlášť, když mladou zarputilou veganku, pak potkáte v nemocnici na kapačkách.

3 5
možnosti
IM

Kdyz uz teda veganska strava, tak opravdu veganska a at to ma nejaky smysl. Je spousta surovin a potravin, ktere jsou veganske a zaroven jsou uzasne vyzivne a zdravi prospesne a daji se z nich vyrobit opravdu chutne pokrmy (ano, take jsem si to driv nedokazala predstavit).

Ale nahrazovat pokrmy s masem nejakou silenou nahrazkou, ktera nejen ze neni chutna, ale neni ani nijak zdravi prospesna (sojove maso, psenicny lepek...), to tomu opravdu dali na p... zadnici.

A mimochodem, ty mlecne vyrobky jako syr do veganske stravy nepatri, ne? Kdyz tak do vegetarianske. A mlady nadsenec se ma jeste co ucit co se tyka jidla a jeho prospesnosti pro zdravi.

13 1
možnosti
OH

Ja teda nevim, co vsichni maji proti tomu lepku. Pokud na nej nemate alergii, coz ma opravdu minimum populace, tak je zdravi absolutne neskodny. Co se tyce sojy, jen to jeden z mala zpusobu, jak ziskat bilkoviny z rostlinne stravy, tak by me zajimalo, jak bilkoviny ziskavat jinak.

3 2
možnosti
PK

Naprosto normální mi přije, když člověk se skutečnými znalostmi a dovednostmi, tedy v pokročilejším věku je zaměstnán na podřadnější práci a šéfa mu dělá floutek bez znalostí, mající papír na formální vzdělání. Dnešní doba toto vypiplala k dokonalosti.

15 0
možnosti
MJ

Nejlepší z vegetariánské kuchyně je asi štrůdl. Škoda jen, že jablka už nemůžunějakých 9 let jíst. Po přeočkování na tetanus jsem získal křižnou alergii na čtyři kříže na břízu a jablka, nektarinky a další ovoce ...

1 1
možnosti

Nejčtenější

Paměť ladili bylinkami už studenti ve starověku. Kvůli koncentraci i úzkosti

Nejen ve vyšším věku se stává, že nás paměť občas zradí, ale nezoufejte. Dobře to znají i studenti. Příroda má naštěstí v rukávu celou řadu báječných bylinných pomocníků, díky kterým ji znovu vrátíte...

Pět let už je moc. Jak poznat větve rybízu, které už musí pryč

Svěží jarní počasí a probouzející se příroda přímo vybízí k zahradničení. Rybíz je nenáročný keř, ale i ten ocení jarní péči. Za tu se pak odmění bohatou sklizní plnou vitamínů. Jak na to?

Mráz se chystá na květy ovocných stromů. Zachrání je bílá netkanka, voda a oheň

S pochopitelnými obavami sledují mnozí zahrádkáři předpověď, kdy se mají po teplých slunečných dnech vrátit chladné dny včetně mrazíků. Řada ovocných keřů i stromů má květy v rozpuku, a tak hrozí, že...

Je kvůli mrazům nutné odložit stříhání levandule? Na jarní střih je nejvyšší čas

Přelom března a dubna je ideální pro jarní řez levandule. Je lepší se stříháním levandulí počkat, až teploty opět klesnou pod bod mrazu?

Něžný jako křídla motýlů, ale odolný. Jak se starat o motýlovník

Všechny květiny potřebují péči a výjimkou není ani tzv. motýlovník, neboli motýlí keř. I když není příliš náročný, nabízíme pár tipů, kdy motýlí keř stříhat a jak prodloužit životnost květů.

Tatínek naučil Báru Šporclovou Kodetovou sázet stromy i sekat trávu kosou

Herečka a zpěvačka Barbora Šporclová Kodetová se vedle rozmanitých uměleckých aktivit ještě stará o rodinu, zahradu, dům a domácí zvířata. Ráda kolem sebe vytváří příjemné prostředí, ve kterém se...

12. dubna 2025

Do největšího proutěného koše si klidně i lehnete, řemeslník ho pletl dva týdny

Na pardubickém náměstí Republiky v pátek dopoledne komisař oficiálně potvrdil nový český rekord. Do České knihy rekordů se zapsal největší pletený proutěný koš bez dna, který poslouží jako...

11. dubna 2025  11:52

OBRAZEM: Jeden chlupáč vedle druhého. Na výstavě v Brně je přes 17 tisíc psů

Štěkot roztodivných chlupáčů a hlasy jejich majitelů se od čtvrtka rozléhají brněnským výstavištěm. Na Evropskou výstavu psů sem dorazili zástupci 72 zemí, aby zde až do neděle soutěžili o tituly v...

11. dubna 2025  10:58

Jaro je za dveřmi, tak mu je otevřete! Aneb tipy na jarní dekorace

Jarní výzdoba se nemusí omezovat jen na symboly Velikonoc. Nápadů na dekorace do bytu i na zahradu je mnoho a každý si může vybrat podle svého vkusu.

11. dubna 2025

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!