Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: Masité šťavnaté hamburgery v Ostravě ze šéfa vymáčkly tři hvězdy

aktualizováno 
Zbytečně sladké housky, nic moc lokalita a na Ostravu poměrně vysoké ceny čekaly na šéfovy spásné rady tentokrát. Dva bráchové zřejmě v Ostravě s pojízdným bistrem předběhli dobu, tak si tu otevřeli kamennou provozovnu. Ta však sotva přežívá, i přesto, že nabízí vynikající domácí hranolky a burgery.

Původně pojízdné bistro Mama´s začali ostravští bratři Kaňákovi rozjíždět se svou mámou, která dělá výborné domácí bramborové hranolky. Odtud také název, prostě mámino bistro. Oni zase umí skvělé burgery, s klasickou americkou sladkou houskou. Na nás sladkou až moc. 

Fotogalerie

Jeden je vyučený kuchař, druhý číšník, takže jsou z oboru. Bistro vydupali ze země na naléhání mámina partnera, svého nevlastního otce. Byl přesvědčen, že „kluci“ jsou pro podnikání stvořeni, tak je k tomu dokopal. Bohužel nedávno zemřel, o to více ovšem oni chtějí opravdu uspět, přestože se rozjíždějí ztuha.

To se šéfovi líbí, a protože základ podniku je podle něj zdravý a kluci umí a makají, pomůže jim mimo jiné v pekárně vychytat to nejlepší těsto na burgery. Za dobrým jídlem si přece musí lidi najít cestu i v Ostravě, je přesvědčen ve třetím díle poslední řady Ano, šéfe!, který Prima odvysílala v pondělí večer.

Pojízdné bistro bohužel nelze postavit kdekoliv a bratři Kaňákovi to v Ostravě v tomto směru opravdu neměli jednoduché. Na náměstí v centru, kde by to mělo smysl, je úřad nikdy nepustil. Přesto, nebo právě proto, je šéf přemluví, aby to riskli. A dali lidem o svém kamenném podniku mimo centrum vědět právě tím, že provokativně začnou prodávat burgery z auta tam, kde je to zakázané. Policejnímu zásahu se nevyhnou, ale účel je splněn.

A vypadá to, že Ostraváci si i díky Ano, šéfe! a Zdeňku Pohlreichovi za dobrými burgery opravdu cestu našli. Hlavně asi poté, co se rozneslo, jak moc tu šéfovi chutnalo. Svědčí o tom i většinou kladná hodnocení na internetu. Zdeněk Pohlreich byl sám za sebe nadšený natolik, že tu při své závěrečné návštěvě bratrům Kaňákovým zanechal samolepku se třemi hvězdami.

Zdeněk Pohlreich nadšeně ochutnává nové kombinace¨v ostravském bistru Mama´s.
Originální kombinace toho nejlepšího z burgeru a hot dogu se podle šéfa v...

Zdeněk Pohlreich nadšeně ochutnává hamburgery v ostravském bistru Mama´s. I originální kombinace toho nejlepšího z burgeru a hot dogu se tu podle něj opravdu povedla.

Chutnalo mu určitě o to víc, že tu našel pracovité lidi, kteří chtějí dělat moderní kuchyni poctivě, makají a na nic se nevymlouvají. I úpravu interiéru zvládli svépomocí tak, aby to moc nestálo a přitom drželi styl. Vytvoří i nový produkt kombinující vtipně to nejlepší z burgeru a hot dogu. Prostě rychlé občerstvení moderního střihu. A to se cení. 

Autor:



Nejčtenější

Pohlreich v dětském koutku: Kdybyste jim vařili modré z nebe, nesnědí to

Zdeněk Pohlreich vysvětluje rozdíl mezi běžnou a panko strouhankou.

Zdeněk Pohlreich se dostal v poslední řadě pořadu Ano, šéfe! do pekla dětského koutku, který evidentně nesnáší. V...

Pohlreich odhalil rozpory v kuchyni. Kuchaři to zabalili kvůli neshodám

Bývalý šéfkuchař Vladimír Hanzelka dnes už vaří v Novém Jičíně.

V pořadu televize Prima Ano, šéfe! se odehrálo drama, které je velmi časté v mnoha restauracích. Až po návštěvě...



Problémy s plasty mají nejen v Asii, řeší je i v USA. Chytají je do sítí

Sbírání odpadků u vyústění dešťové kanalizace

Kvůli plastům vznikají iniciativy i v rozvinutých státech, jako jsou Spojené státy americké. Vyvinuli tam systém, který...

V Dejvicích vsadili na jednoduchost, na zahradě odpočívají a suší prádlo

Vlevo záhon s ovocnými keři lemující plot, vzadu nová pergola s posezením a...

Zahrada ve vnitrobloku v klidné části pražských Dejvic patří k prvorepublikové dvojvile se sedmi byty. Ta se před...

Rostou? Pochlubte se svými aktuálními houbařskými úlovky

Miroslav Sovadina (na snímku) a další houbaři v regionu se vracejí z lesů s...

Někde lesy připomínají vyschlou poušť. Někde však bylo dost vláhy, aby houby mohly začít růst. Přitom by právě v této...

Další z rubriky

Pohlreich v dětském koutku: Kdybyste jim vařili modré z nebe, nesnědí to

Zdeněk Pohlreich vysvětluje rozdíl mezi běžnou a panko strouhankou.

Zdeněk Pohlreich se dostal v poslední řadě pořadu Ano, šéfe! do pekla dětského koutku, který evidentně nesnáší. V...

VIDEO: Masité šťavnaté hamburgery v Ostravě ze šéfa vymáčkly tři hvězdy

Ani burger s kuřecím masem vůbec nemusí být nuda, dokázali šéfovi v ostravském...

Zbytečně sladké housky, nic moc lokalita a na Ostravu poměrně vysoké ceny čekaly na šéfovy spásné rady tentokrát. Dva...

Problémy s plasty mají nejen v Asii, řeší je i v USA. Chytají je do sítí

Sbírání odpadků u vyústění dešťové kanalizace

Kvůli plastům vznikají iniciativy i v rozvinutých státech, jako jsou Spojené státy americké. Vyvinuli tam systém, který...

Najdete na iDNES.cz