VIDEO: Masité šťavnaté hamburgery v Ostravě ze šéfa vymáčkly tři hvězdy

aktualizováno 
Zbytečně sladké housky, nic moc lokalita a na Ostravu poměrně vysoké ceny čekaly na šéfovy spásné rady tentokrát. Dva bráchové zřejmě v Ostravě s pojízdným bistrem předběhli dobu, tak si tu otevřeli kamennou provozovnu. Ta však sotva přežívá, i přesto, že nabízí vynikající domácí hranolky a burgery.

Původně pojízdné bistro Mama´s začali ostravští bratři Kaňákovi rozjíždět se svou mámou, která dělá výborné domácí bramborové hranolky. Odtud také název, prostě mámino bistro. Oni zase umí skvělé burgery, s klasickou americkou sladkou houskou. Na nás sladkou až moc. 

Fotogalerie

Jeden je vyučený kuchař, druhý číšník, takže jsou z oboru. Bistro vydupali ze země na naléhání mámina partnera, svého nevlastního otce. Byl přesvědčen, že „kluci“ jsou pro podnikání stvořeni, tak je k tomu dokopal. Bohužel nedávno zemřel, o to více ovšem oni chtějí opravdu uspět, přestože se rozjíždějí ztuha.

To se šéfovi líbí, a protože základ podniku je podle něj zdravý a kluci umí a makají, pomůže jim mimo jiné v pekárně vychytat to nejlepší těsto na burgery. Za dobrým jídlem si přece musí lidi najít cestu i v Ostravě, je přesvědčen ve třetím díle poslední řady Ano, šéfe!, který Prima odvysílala v pondělí večer.

Pojízdné bistro bohužel nelze postavit kdekoliv a bratři Kaňákovi to v Ostravě v tomto směru opravdu neměli jednoduché. Na náměstí v centru, kde by to mělo smysl, je úřad nikdy nepustil. Přesto, nebo právě proto, je šéf přemluví, aby to riskli. A dali lidem o svém kamenném podniku mimo centrum vědět právě tím, že provokativně začnou prodávat burgery z auta tam, kde je to zakázané. Policejnímu zásahu se nevyhnou, ale účel je splněn.

A vypadá to, že Ostraváci si i díky Ano, šéfe! a Zdeňku Pohlreichovi za dobrými burgery opravdu cestu našli. Hlavně asi poté, co se rozneslo, jak moc tu šéfovi chutnalo. Svědčí o tom i většinou kladná hodnocení na internetu. Zdeněk Pohlreich byl sám za sebe nadšený natolik, že tu při své závěrečné návštěvě bratrům Kaňákovým zanechal samolepku se třemi hvězdami.

Zdeněk Pohlreich nadšeně ochutnává nové kombinace¨v ostravském bistru Mama´s.
Originální kombinace toho nejlepšího z burgeru a hot dogu se podle šéfa v...

Zdeněk Pohlreich nadšeně ochutnává hamburgery v ostravském bistru Mama´s. I originální kombinace toho nejlepšího z burgeru a hot dogu se tu podle něj opravdu povedla.

Chutnalo mu určitě o to víc, že tu našel pracovité lidi, kteří chtějí dělat moderní kuchyni poctivě, makají a na nic se nevymlouvají. I úpravu interiéru zvládli svépomocí tak, aby to moc nestálo a přitom drželi styl. Vytvoří i nový produkt kombinující vtipně to nejlepší z burgeru a hot dogu. Prostě rychlé občerstvení moderního střihu. A to se cení. 

Autor:

Nejčtenější

V Paříži na ryby? Kvůli imigrantům dnes musíte mít odvahu, řekl Vágner

Rybář Jakub Vágner v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel (13. listopadu 2018)

Jakub Vágner je rybář, který proslul „hony“ za téměř vymřelými rybami po celém světě a několika světovými rekordy. Dnes...

Nájem platí Šárce Grossové, mají boží svíčkovou a od šéfové první hvězdu

Jitka a Santo Pagana na terase pražského podniku Černý kohout s výhledem do...

Jen těžko lze nahradit někoho, kdo je jako doma jak v kuchyni svého podniku, tak v jeho organizaci. Nekompromisně to v...

Zákaz srkaček, háku i míra na okouny. Nová pravidla při lovu ryb

Okoun má konečně míru.

Rybářský řád se každý rok nějakým způsobem mění. Většinou jsou to změny kosmetické a nejinak je to i v řádu pro revíry...

Pohlreich přesvědčí i dýňové odpírače. Rychlá polévka z jednoho hrnce

Dýňová polévka s praženými semínky

Ve třetím pokračování pořadu Teď vaří šéf!, kde Zdeněk Pohlreich ukazuje light recepty pro celý den, nechybí ani návod...

Čeští modeláři v Británii opět nezklamali. Přivezli 63 medailí

Jeden z exemplářů na výstavě ke stům letům československé aviatiky.

Čeští modeláři letos opět zabodovali na mezinárodním mistrovství v britském Telfordu. Na klání, které se konalo během...

Další z rubriky

Svatomartinská husa pečená na mřížce a při nízké teplotě. Nic jednoduššího

Husička po pěti hodinách pomalého pečení

Tradice pečení husy na svatého Martina se v posledních letech vrací. Kvůli tomu mnohé malé domácí chovy hlásí, že už...

Vím, že jako „ti po Pohlreichovi“ neujdeme srovnávání, říká Jitka Pagana

Jitka Pagana, moderátorka nového pořadu Ano, šéfová!

Zdeňka Pohlreicha obdivuje po stránce profesní i lidské, jeho show Ano, šéfe! roky sledovala s přirozeným zájmem...

Brambory šetrně skladujte i zpracovávejte, je jich málo a zřejmě zdraží

Brambor se letos urodilo méně, kvůli suchu nenarostly.

Letošní horká a suchá sezona zrovna nenahrávala solidní úrodě brambor, podle bramborářů je sklizeň zhruba o 25 nižší...

Jak měřit teplotu? Jednodušší už to být ani nemůže
Jak měřit teplotu? Jednodušší už to být ani nemůže

Doba, kdy v žádné domácí lékárničce nechyběl klasický rtuťový teploměr, už je dávno pryč. Nahradila ho celá řada inovativních nástupců, které se liší způsobem i přesností měření, ale také cenou. Žádná domácnost, především pak s malými dětmi, by bez teploměru zůstat neměla.

Najdete na iDNES.cz