Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Pohlreich v chomutovské Americe aneb biče, rakve a volejovky

aktualizováno 
Cesta do severočeského Chomutova odkrývá další variantu podoby českého restauračního podnikání. Dva bratři začali po roce 1989 se zastavárnou a investují do spousty dalších aktivit. I do restaurace, která určitý potenciál má. Majitelé však nesmí šetřit na nesprávném místě - na vybavení kuchyně.

Vchod z pasáže a podnik v prvním patře. Pohlreich vidí prokletí restaurace Gril & Bar Amerika ještě dříve, než tam vstoupí. Jinak se podnik tváří poměrně životaschopně, překvapí ho třeba burgery, na které si tu sami pečou bulky.

Personál se ho snaží ošulit - na pokyn majitelů - domácími hranolky, které nejsou tak úplně domácí, což se velice rychle provalí. Majitelé, kteří na jednu stranu zdůrazňují, že šéfa nezvali, se na něj stejně snažili zapůsobit.

Fotogalerie

Do kuchyně ho bez problémů pustí, jeho připomínky vítají. Nakonec se ukáže, že štáb pořadu Ano, šéfe! jim do podniku pozval někdo z rodiny, aby jim pomohl.

„Máte nějaký prachy? Chcete od nich dobrou práci?“ uhodí Pohlreich na jednoho ze spolumajitelů v kuchyni, kde kuchaři při zátěžovém testu marně bojují s místem, nevyhovujícím vybavením a špatně nastavenými pravidly.

A vysvětluje, že v kuchyni by to mělo vypadat v podstatě stejně jako v klenotnictví, které mají pánové o patro níž. Protože je ve finále jedno, jestli prodáváte šperky nebo hotová jídla.

Nicméně Pohlreich nikoho nesoudí, podstatný je pro něj výsledek. A v Chomutově to nakonec vypadá, že se šéfovi podaří propojit dva zcela rozdílné světy, jež k sobě do té doby nedokázaly najít cestu.

Majitelé až díky návštěvě šéfa pochopili, že je v kuchyni nutné vytvořit takové podmínky, aby se tam lidem dobře pracovalo. A Pohlreich jim to svým osobitým způsobem ukázal. Protože jen v případě, že bude spokojený personál, dočkají se majitelé z kuchyně odpovídajícího výsledku.

A zřejmě to zafungovalo. Bratři, kteří si v podnikání nechtějí nechat ujít korunu, rádi zainvestují, aby se dočkali ještě lepšího výdělku. V Chomutově na tom jejich zaměstnanci i hosté zřejmě vydělali také. Aspoň šéf jejich kuchyni - po přepadovce po pár týdnech od svého odjezdu - ohodnotil hvězdičkou.

Hned první díl již VII. série pořadu Ano, šéfe! odvysílaný v pondělí večer tak ukázal, že i české hospody mají šanci na změnu k lepšímu.

Autor:




Nejčtenější

Poslední rozloučení téměř šedesátileté šimpanzice
Umírající šimpanzice Mama poznala ošetřovatele z mládí a objímala ho

Lidoopi mají nejen velmi dobrou paměť, ale i schopnost k někomu přilnout. Potvrdila to devětapadesátiletá šimpanzí samice Mama, která loni v dubnu uhynula v...  celý článek

Ve vařiči můžete vařit, ohřívat i péct.
Nadšenci vsadili na vaření sluncem. Na výrobu už vybrali třináctinásobek

Na serveru Kickstarter se občas objeví nápad, který osloví širokou masu lidí. Takový zásah se podařil při prezentaci solárního vařiče GoSun Go, kdy se vybral...  celý článek

Vlhké košile se postupně jedna za druhou vtahují do skříně přístroje.
VIDEO: Automat na nenáviděné žehlení zvládne dvanáct kusů v jedné várce

Britští inženýři se rozhodli dát sbohem nejúmornější domácí práci, tedy žehlení. Rohan Kamdar a Trevor Kerth vymysleli parní stroj Effie, do kterého můžete...  celý článek

Hlína údajně obsahuje tzv. hodné bakterie, které podobně jako čokoláda...
Unikátní pojízdný záhon přiveze seniorům hlínu a květináče až k lůžku

Té paní už bylo osmdesát roků. V domově pro seniory leží na posteli mezi čtyřmi stěnami, celé dny tráví na lůžku, chodit už moc nemůže. A pak se ozve zaťukání....  celý článek

Svah za domem by měl být zpevněný výsadbou keřů nebo stromů.
PORADNA: Máme nad domem svah. Mám strach, že se nám sesune na barák

Čtenáře Michala děsí, že se půda sesune na jeho dům. Ptá se, zda je možné svah zpevnit výsadbou vhodných dřevin.  celý článek

Další z rubriky

Někdy stačí špatně fungující radiátory jen odvzdušnit a je teplo.
PORADNA: Jak řešit zavzdušněné topení. Automatické ventily nepomohou

Stále se mi zavzdušňuje topení, nepomohly by mi automatické odvzdušňovací ventily? ptá se čtenář Martin. Podle odborníků je daleko lepší zjistit příčinu...  celý článek

Výsledkem jsou dvě spojené kosti, maso je už téměř oddělené.
VIDEO: Pohlreich ukáže, jak vykostit kuřecí stehna. Pro křehčí řízky

Zdeňkova akademie jde po jednotlivých kuchařských technikách. Ve druhém díle se Pohlreich sice věnuje grilování, ale zmíní i detail, který zajímá hodně...  celý článek

Šéfkuchař Miroslav Kalina
Zažívat já v hospodách to, co Pohlreich, zblázním se, říká šéfkuchař Kalina

Díky populární televizní show MasterChef je tvář Miroslava Kaliny známá jako málokterého jiného šéfkuchaře. Podle něj je nejtěžší naučit děti jíst zeleninu.  celý článek

Ztratila jsem kamarádky po porodu. Lze se tomu vyhnout?
Ztratila jsem kamarádky po porodu. Lze se tomu vyhnout?

Vyšumění přátelství nemusí být jen vaše vina.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.