Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Bizarní hospoda v moravském kempu, kde si dáte i opečené kousky chleba

aktualizováno 
Osazenstvo hospody U Tlusťocha v kempu v moravských Pasohlávkách šéfa absolutně odzbrojí. Jak jídelníčkem na hranici hazardu s lidským zdravím, tak pragmatickým přístupem a neochvějným přesvědčením, že když ty jejich smažené sýry, krokety a burgery s kousky spáleniny z grilu lidi „jijó“, není co řešit.

Do kempu vyrazil štáb pořadu Ano, šéfe! poprvé a zamířil přitom rovnou na jižní Moravu do Pasohlávek na břehu Nových Mlýnů, kde mimo sezonu žije zhruba sedm set obyvatel. Ne tak v létě, kdy tu tráví dovolenou několik tisíc lidí najednou, takže se místních šest hospod má co otáčet.

Fotogalerie

Tuhle příležitost chytá každoročně za pačesy Tlusťoch, původně sklář, který se mimo sezonu živí na stavbách. V létě ale vždy sežene dohromady osvědčený tým, který smaženým jídlem krmí a pivem nalévá každého, kdo do jeho hospody u Tlusťocha zavítá.

Doslova chléb a hry. Protože vedle smažených sýrů, bramboráků a kroket tu podávají třeba i smažené kousky chleba či steaky z klokana tvrdé a začouzené tak, „jako by z tý Austrálie dorazil na vejfuku“. K tomu hraje disko a DJ (bydlící stejně jako ostatní personál celé léto ve stanu za hospodou) povzbuzuje děti i dospělé tu při závodech ve skákání v pytli, tu při tancování na lavičkách.

To chce čerstvé ryby do jednoho hrnce nebo na gril

Pohlreichovy návrhy, že v kempu u vody by bylo ideální hostům nabízet čerstvé ryby, Tlusťoch odráží, ač sám rybaří. Nedaleko přitom prosperuje restaurace gril Mušov (nazvaný podle zatopené obce, která tu stávala), kde si šéf dá výborného candáta připraveného na grilu se zeleninou a bylinkami.

Nejen, že to je na léto a k vodě ideální lehká a zdravá kuchyně, ale z Pohlreichova pohledu to obnáší i snadnější přípravu než každodenní obalování smažených sýrů, krájení cibule či loupání a strouhání brambor na bramboráky a jejich smažení. „On vydrží na rybách, já vydržím na smažáku,“ kontruje svérázný sklář a stojí si na svém.

Šéf se samozřejmě snaží Tlusťochovi předvést, že může hostům připravovat klasiku, čerstvou a se zeleninovou přílohou. Třeba řízek se zelným salátem, čerstvá jatýrka, nebo knedle s dýňovým zelím, specialitou to místní kuchařky Květuše. Velké iluze si ovšem nedělá a ani se nedokáže moc zlobit.

Jak se přesvědčili diváci při pondělním premiérovém vysílání 2. dílu již VII. řady pořadu Ano, šéfe!, zarputilost Tlusťocha je naprosto odzbrojující.

Ze svého pohledu totiž hospodu vede dobře a nikdo mu to nevymluví. A nakonec před ním šéf i smeká. Za to, že nerezignoval, když přišel o práci v oboru, ale maká. A dokáže sehnat - byť na sezonu - práci i pro dalších pár lidí. Aby společně nakrmili ty, kteří to prostě „jijó“ a basta. A za rok přijedou zase.

Autor:



Nejčtenější

Pršut nemusí být jen italskou specialitou. Můžete ho klidně vyrobit doma

Takto se suší kýta v Itálii.

Pršut, prosciutto, prostě sušená šunka je pochoutka, která pochází z Itálie. Vyrábějí ji i další výrobci v Evropě,...

Nemáte krmítko? Mrkněte se na ptáčky v živém přenosu z Makova

Během přímém přenosu z krmítka v Makově můžete vidět až 50 druhů ptáků.

Mrazy trápí nejen lidi, ale i malé ptáky. Ti pro udržování stálé tělesné teploty vynakládají obrovské množství energie,...



Známe absolutního vítěze soutěže o nejkrásnějšího psa

Absolutní vítěz: Sia

V pondělí 11. prosince dospěla do finále velká fotografická soutěž o nejkrásnějšího pejska. Ve 12:00 se zastavila...

Pět rad co dělat, když cizí pes napadne toho vašeho. Hlavně nenadávejte

Když se psi poperou, je nejdůležitější zachovat chladnou hlavu.

Leckterý pejskař už to zažil a pro mnohé je to noční můra: co když se váš pes nepohodne s cizím a zakousnou se do sebe?...

VIDEO: Teenageři šílí po slizu. Vyrobíte ho z gelu na praní a lepidla

Jak vyrobit sliz podle youtuberů.

Na sociálních sítích se šíří stovky návodů, jak si vyrobit sliz. K čemu slouží? Zdá se, že hlavně k tomu vyzkoušet si,...



Další z rubriky

Milujete smažení? Možná nad vámi začne pršet, zjistili vědci

Vědci zjistili, že smažení může ovlivnit počasí.

Nová studie zjistila, že smažení jídla může změnit počasí, protože mastné kyseliny uvolňované do ovzduší z vaření...

Na klasické perníčky je už pozdě. Vyzkoušejte rumovou verzi

Vánoční perníčky, které můžete klidně péct na poslední chvíli, protože...

Je to recept někde na pomezí mezi klasickými perníčky a ruměnkami. Perníčky jsou vážně měkké hned po upečení, ale...

Vánoční hvězdy rozsvítí každou adventní výzdobu i štědrovečerní stůl

Poinsettie jsou vděčnou součástí adventních i vánočních aranžmá, ať jsou v...

Patří k absolutním hvězdám mezi pokojovkami v adventním čase, protože jen málokdo odolá barevným listenům ve tvaru...



Najdete na iDNES.cz