Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Bizarní hospoda v moravském kempu, kde si dáte i opečené kousky chleba

aktualizováno 
Osazenstvo hospody U Tlusťocha v kempu v moravských Pasohlávkách šéfa absolutně odzbrojí. Jak jídelníčkem na hranici hazardu s lidským zdravím, tak pragmatickým přístupem a neochvějným přesvědčením, že když ty jejich smažené sýry, krokety a burgery s kousky spáleniny z grilu lidi „jijó“, není co řešit.

Do kempu vyrazil štáb pořadu Ano, šéfe! poprvé a zamířil přitom rovnou na jižní Moravu do Pasohlávek na břehu Nových Mlýnů, kde mimo sezonu žije zhruba sedm set obyvatel. Ne tak v létě, kdy tu tráví dovolenou několik tisíc lidí najednou, takže se místních šest hospod má co otáčet.

Fotogalerie

Tuhle příležitost chytá každoročně za pačesy Tlusťoch, původně sklář, který se mimo sezonu živí na stavbách. V létě ale vždy sežene dohromady osvědčený tým, který smaženým jídlem krmí a pivem nalévá každého, kdo do jeho hospody u Tlusťocha zavítá.

Doslova chléb a hry. Protože vedle smažených sýrů, bramboráků a kroket tu podávají třeba i smažené kousky chleba či steaky z klokana tvrdé a začouzené tak, „jako by z tý Austrálie dorazil na vejfuku“. K tomu hraje disko a DJ (bydlící stejně jako ostatní personál celé léto ve stanu za hospodou) povzbuzuje děti i dospělé tu při závodech ve skákání v pytli, tu při tancování na lavičkách.

To chce čerstvé ryby do jednoho hrnce nebo na gril

Pohlreichovy návrhy, že v kempu u vody by bylo ideální hostům nabízet čerstvé ryby, Tlusťoch odráží, ač sám rybaří. Nedaleko přitom prosperuje restaurace gril Mušov (nazvaný podle zatopené obce, která tu stávala), kde si šéf dá výborného candáta připraveného na grilu se zeleninou a bylinkami.

Nejen, že to je na léto a k vodě ideální lehká a zdravá kuchyně, ale z Pohlreichova pohledu to obnáší i snadnější přípravu než každodenní obalování smažených sýrů, krájení cibule či loupání a strouhání brambor na bramboráky a jejich smažení. „On vydrží na rybách, já vydržím na smažáku,“ kontruje svérázný sklář a stojí si na svém.

Šéf se samozřejmě snaží Tlusťochovi předvést, že může hostům připravovat klasiku, čerstvou a se zeleninovou přílohou. Třeba řízek se zelným salátem, čerstvá jatýrka, nebo knedle s dýňovým zelím, specialitou to místní kuchařky Květuše. Velké iluze si ovšem nedělá a ani se nedokáže moc zlobit.

Jak se přesvědčili diváci při pondělním premiérovém vysílání 2. dílu již VII. řady pořadu Ano, šéfe!, zarputilost Tlusťocha je naprosto odzbrojující.

Ze svého pohledu totiž hospodu vede dobře a nikdo mu to nevymluví. A nakonec před ním šéf i smeká. Za to, že nerezignoval, když přišel o práci v oboru, ale maká. A dokáže sehnat - byť na sezonu - práci i pro dalších pár lidí. Aby společně nakrmili ty, kteří to prostě „jijó“ a basta. A za rok přijedou zase.

Autor:



Nejčtenější

Po Česku se prohání tisíce bobrů, lidí už se nebojí a umí i zabíjet

Bobr evropský v plné práci. Vyrušit ho, to se vám nemusí vyplatit.

V české přírodě se znovu zabydlelo zvíře, které jsme kdysi vyhubili. Máme se z návratu bobrů radovat, nebo nabíjet...

Většině ovoce a zeleniny lednička škodí. Kde je tedy skladovat?

Nezralý ananas do lednice zásadně nepatří. A jak je to s dalším ovocem?

Draze zakoupené ovoce a zeleninu logicky chceme uchovat čerstvé a chladničku považujeme za jasnou volbu. Jenže většina...



KVÍZ: Bazmek nebo pačok. Vyznáte se ve starém řemeslnickém slangu?

Rozumíte, když s vámi mluví řemeslník?

Řemeslníci někdy mají tendenci používat termíny, kterými chtějí ohromit zákazníky, aby dali najevo odbornou převahu. Ne...

Češi jsou považováni za krále recyklace, ukázal průzkum

Kontejnery na tříděný odpad

Díky třídění odpadu dokážou Češi za rok vrátit „do oběhu“ 9 z 10 stromů, které byly pokáceny kvůli papíru. Třídění se u...

Evropou se šíří noví škůdci. Tesaříci a krasci napadají okrasné dřeviny

Krasec Lamprodila festiva

Tesaříci a krasci vázaní na jalovce byli posledních padesát let ve střední Evropě velice vzácní a ohrožení. S útlumem...

Další z rubriky

Domácí jahodový džem jako od babičky: jen ovoce, trochu cukru a citron

Pokud vás příprava domácích džemů baví, investujte do speciálního nerezového...

Jak to ty naše babičky dělaly? Vždyť neměly možnost jednoduše koupit želírující přípravky a přesto byl jejich jahodový...

Recept na krémové jahodové tvaronočky, které vás pošlou do ráje

Tvarohové nočky s jahodami na másle neboli tvaronočky

Kdo by nemiloval ovocné tvarohové knedlíky, když spojují dvě úžasné suroviny: tvaroh a jahody jako sezonní ovoce. A...

Češi jsou považováni za krále recyklace, ukázal průzkum

Kontejnery na tříděný odpad

Díky třídění odpadu dokážou Češi za rok vrátit „do oběhu“ 9 z 10 stromů, které byly pokáceny kvůli papíru. Třídění se u...

Najdete na iDNES.cz