Bizarní hospoda v moravském kempu, kde si dáte i opečené kousky chleba

aktualizováno 
Osazenstvo hospody U Tlusťocha v kempu v moravských Pasohlávkách šéfa absolutně odzbrojí. Jak jídelníčkem na hranici hazardu s lidským zdravím, tak pragmatickým přístupem a neochvějným přesvědčením, že když ty jejich smažené sýry, krokety a burgery s kousky spáleniny z grilu lidi „jijó“, není co řešit.

Do kempu vyrazil štáb pořadu Ano, šéfe! poprvé a zamířil přitom rovnou na jižní Moravu do Pasohlávek na břehu Nových Mlýnů, kde mimo sezonu žije zhruba sedm set obyvatel. Ne tak v létě, kdy tu tráví dovolenou několik tisíc lidí najednou, takže se místních šest hospod má co otáčet.

Fotogalerie

Tuhle příležitost chytá každoročně za pačesy Tlusťoch, původně sklář, který se mimo sezonu živí na stavbách. V létě ale vždy sežene dohromady osvědčený tým, který smaženým jídlem krmí a pivem nalévá každého, kdo do jeho hospody u Tlusťocha zavítá.

Doslova chléb a hry. Protože vedle smažených sýrů, bramboráků a kroket tu podávají třeba i smažené kousky chleba či steaky z klokana tvrdé a začouzené tak, „jako by z tý Austrálie dorazil na vejfuku“. K tomu hraje disko a DJ (bydlící stejně jako ostatní personál celé léto ve stanu za hospodou) povzbuzuje děti i dospělé tu při závodech ve skákání v pytli, tu při tancování na lavičkách.

To chce čerstvé ryby do jednoho hrnce nebo na gril

Pohlreichovy návrhy, že v kempu u vody by bylo ideální hostům nabízet čerstvé ryby, Tlusťoch odráží, ač sám rybaří. Nedaleko přitom prosperuje restaurace gril Mušov (nazvaný podle zatopené obce, která tu stávala), kde si šéf dá výborného candáta připraveného na grilu se zeleninou a bylinkami.

Nejen, že to je na léto a k vodě ideální lehká a zdravá kuchyně, ale z Pohlreichova pohledu to obnáší i snadnější přípravu než každodenní obalování smažených sýrů, krájení cibule či loupání a strouhání brambor na bramboráky a jejich smažení. „On vydrží na rybách, já vydržím na smažáku,“ kontruje svérázný sklář a stojí si na svém.

Šéf se samozřejmě snaží Tlusťochovi předvést, že může hostům připravovat klasiku, čerstvou a se zeleninovou přílohou. Třeba řízek se zelným salátem, čerstvá jatýrka, nebo knedle s dýňovým zelím, specialitou to místní kuchařky Květuše. Velké iluze si ovšem nedělá a ani se nedokáže moc zlobit.

Jak se přesvědčili diváci při pondělním premiérovém vysílání 2. dílu již VII. řady pořadu Ano, šéfe!, zarputilost Tlusťocha je naprosto odzbrojující.

Ze svého pohledu totiž hospodu vede dobře a nikdo mu to nevymluví. A nakonec před ním šéf i smeká. Za to, že nerezignoval, když přišel o práci v oboru, ale maká. A dokáže sehnat - byť na sezonu - práci i pro dalších pár lidí. Aby společně nakrmili ty, kteří to prostě „jijó“ a basta. A za rok přijedou zase.

Autor:

Nejčtenější

V Paříži na ryby? Kvůli imigrantům dnes musíte mít odvahu, řekl Vágner

Rybář Jakub Vágner v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel (13. listopadu 2018)

Jakub Vágner je rybář, který proslul „hony“ za téměř vymřelými rybami po celém světě a několika světovými rekordy. Dnes...

Nájem platí Šárce Grossové, mají boží svíčkovou a od šéfové první hvězdu

Jitka a Santo Pagana na terase pražského podniku Černý kohout s výhledem do...

Jen těžko lze nahradit někoho, kdo je jako doma jak v kuchyni svého podniku, tak v jeho organizaci. Nekompromisně to v...

Do Ostravy jela šéfová zbytečně. Dobře tu vařili, přesto zkrachovali

Přes svou závislost na alkoholu se Richard Konečný ukáže jako schopný kuchař,...

Restaurace uprostřed sídliště plného lidí má šanci na úspěch, o klientelu by nemusela mít nouzi. Jenže zkuste to v...

Zákaz srkaček, háku i míra na okouny. Nová pravidla při lovu ryb

Okoun má konečně míru.

Rybářský řád se každý rok nějakým způsobem mění. Většinou jsou to změny kosmetické a nejinak je to i v řádu pro revíry...

Čeští modeláři v Británii opět nezklamali. Přivezli 63 medailí

Jeden z exemplářů na výstavě ke stům letům československé aviatiky.

Čeští modeláři letos opět zabodovali na mezinárodním mistrovství v britském Telfordu. Na klání, které se konalo během...

Další z rubriky

Polka vytvořila obal z bakterií a kvasinek. Můžete ho sníst

Biologický obal je vyrobený z přírodních látek a po použití jej můžete...

Polská návrhářka Roza Januszová vymyslela alternativu k plastovým obalům na potraviny. Je vyrobena z přírodních látek a...

OBRAZEM: Mláďata zvířat celého světa v podzimních kulisách Zoo Praha

Podzim není úplně typickým obdobím pro mláďata, v pražské zoo jich ovšem lze o...

Podzim není úplně typickým obdobím pro mláďata, v pražské zoo jich ovšem lze o letošním krásném podzimu obdivovat...

Do Ostravy jela šéfová zbytečně. Dobře tu vařili, přesto zkrachovali

Přes svou závislost na alkoholu se Richard Konečný ukáže jako schopný kuchař,...

Restaurace uprostřed sídliště plného lidí má šanci na úspěch, o klientelu by nemusela mít nouzi. Jenže zkuste to v...

Najdete na iDNES.cz