Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Hnípající hospodou u Brna ani Pohlreich nepohnul, majitel plete svetry

  0:14aktualizováno  0:14
„Je strašně těžké probudit k životu lidi, kteří nemají chuť s ničím bojovat a nechtějí změnit věci, které jim škodí,“ konstatuje Zdeněk Pohlreich nad osazenstvem restaurace Pod lékárnou v Židlochovicích. Tedy v městečku u cyklostezky spojující Brno s Vídní. Dobrá byla tak akorát polévka a s výhradami pizza.

Natáčecí štáb tentokrát do svého podniku nepozval majitel, ale jeden ze dvou kuchařů, který by si opravdu přál jídelníček a směrování hospody změnit. Jak ale ve čtvrtek večer ukáže další díl Ano, šéfe!, vůle se tam moc nenašlo.

Fotogalerie

Každý přehmat a chyba se omlouvá ve stylu „nikdo není neomylný“ a šéf si bohužel vyslechne víc výmluv na cokoliv než konstruktivních návrhů, jak situaci zlepšit. Dům je v rekonstrukci, takže pro majitele je všechno složité, mrazák má plesnivé těsnění, protože je ve vlhkém sklepě, takže nemá smysl ho čistit, a tatarák se dělá z mraženého lososa, protože majitel s tím nemá problém. A tak podobně.

Právě tatarák z lososa, který není čerstvý, ale přivezený z Číny a ještě obsahuje emulgátor, šéfa pěkně nadzvedne. Považuje to za hazard se zdravím hostů, kteří nemohou tušit, že nedostávají na stůl syrový tatarák z čerstvého masa.

Nejlepší jídlo v hospodě na Moravě? Tak maximálně pizza

Problém je, že provozovatel restaurace v podstatě neví, co chce. Hospoda mu nic neříká, živí se pletením svetrů. Je majitelem domu, restauraci dvacet let pronajímal, ale poslední roky nestála za nic. Proto ho personál přesvědčil, aby ji dál provozovat sám. Jenže nemá ani žádné ambice vybudovat slušný podnik, ani představu, jak to udělat. Jen chce zřejmě být co nejméně v mínusu.

Pizza by nebyla špatná, kdyby pro ni kuchaři vybrali vhodnější kombinaci...

Pizza by nebyla špatná, kdyby pro ni kuchaři vybrali vhodnější kombinaci surovin.

A tak šéf nechá osazenstvo vykoupat ve vlastní šťávě zátěžovým testem, kdy se kuchyně musí poprat s obsluhou plné hospody lidí, včetně cimbálovky. Dopadne to tak, že majitel domu s manželkou škrábou ve sklepě brambory, aby lidé neodcházeli hladoví, protože si neumí zjednat ani pomocnou sílu do kuchyně.

Když se Pohlreich pokusí propojit restauraci s místními vinaři, zůstane všechno tak na půli cesty a nenápadně se to zase vrátí zpět. Paradoxně vám tak v restauraci na Moravě nabídnou tak akorát slušnou pizzu. I když s moravskými tvarůžky.

Pochutnejte si na jídle

Autor:



Nejčtenější

V Paříži nainstalovali nové eko-pisoáry. Nechutné, bouří se místní

Pařížané si stěžují na výrazné pisoáry bez zástěn v centru města. (13. srpna...

Paříž přišla s novým nápadem, jak ekologicky využít lidskou moč. Nové červené pisoáry se slámou uvnitř dokážou vytvořit...

KVÍZ: Deset anglických kuchařských výrazů, které musíte znát v receptech

Při vaření se používá hodně postupů, které v anglické terminologii u nás nejsou...

Dnes jen už málokdo vaří podle ušmudlaného deníčku po mamince. Není nic snadnějšího než sednout k počítači nebo...



Pláže Floridy ochromil červený příliv. Hynou ryby, ptáci i želvy

Mrtvé ryby na plážích Floridy

Velká horka trápí nejen Česko, ale i americkou Floridu. Čtenářka Renata Mysliveček, která u zdejších pláží žije, den za...

Z Prahy prchají do Posázaví na chalupu s půvabnou zahradou po babičce

Dům a zahrada po babičce s dědou přinášejí rodině z Prahy spoustu radosti a...

Domek se zahradou, které budovali zhruba před sedmdesáti lety její děda s babičkou, jsou srdeční záležitostí čtenářky,...

VIDEO: Potřebovali se zbavit beranů, upekli je na kamenech v zemi

Vše potřebné je už připravené.

Šéfkuchař Vojtěch Kalášek rád zkouší neobvyklé věci, se kterými se v běžné praxi nesetkáte. Tentokrát se rozhodl...

Další z rubriky

Na lovu kešek stačí používat hlavu, užívají si ho i rodiny s dětmi

Keškaře neboli kačery najdete i mezi dětmi, koníčku se věnují celé rodiny.

Kačeři alias lovci kešek jsou všude kolem nás, tento koníček spojuje celé rodiny. Ačkoli o geocachingu se v posledních...

VIDEO: Založte si vermikompostér a zužitkujte organické zbytky i v bytě

Ke hnojení je nejlepší vermikompost. Vyrobit si ho můžete i doma

Pokud připustíte, že vám s kompostováním organických zbytků budou doma pomáhat kalifornské žížaly, lze nejen slupky z...

OBRAZEM: Zlínská výstava Retrosbírky představuje poklady z dob socialismu

Nejrůznější obaly od výrobků, dětské stavebnice, staré fotoaparáty, plechovky,...

Nejrůznější obaly od výrobků, dětské stavebnice, staré fotoaparáty, plechovky, odznaky, známky, časopisy, mince, pivní...

Najdete na iDNES.cz