Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Smažené dukátky jako variace na kuře s broskví prošly i u Pohlreicha

aktualizováno 
V hotelové restauraci Vídeň na náměstí v Luži byste možná očekávali nějakou tu vídeňskou specialitku, stejně jako Zdeněk Pohlreich. Nic takového si tu však neobjednáte, jak zjistil šéf během loňského podzimního natáčení jednoho z posledních dílů Ano, šéfe!

Při sledování dílu, který Prima odvysílala v pondělí večer, mohou mít diváci tak trochu pocit, že se vrátili v čase. Když při návštěvě restaurace v Luži přistanou na stole velmi neumělé napodobeniny světových kuchyní od Itálie po Mexiko, šéf opět perlí, jak to umí jen on. Situaci zachraňuje jen poctivá česká klasika, která by Pohlreichovi na jídelníčku úplně stačila.

Fotogalerie

Stejnou klasikou, ovšem v ne zrovna nejšťastnějším smyslu toho slova, pak je kuchař-amatér vládnoucí kuchyni. Jen improvizuje a zkouší vařit, cokoliv ho napadne nebo co mu kdo doporučí. Vše si dělá po svém, jiný názor ho nezajímá, ani šéfovy rady nedokáže přijmout úplně snadno. Upřít se mu ovšem nedá pracovitost, tah na bránu a upřímná snaha i s minimem prostředků hospodu učinit co nejútulnější pro hosty.

To umí šéf ocenit. Navíc je mu sympatické, že člověk, který si odseděl pět let za hloupé padělání stokorun, už osm let tvrdě maká v kuchyni. Byť jen proto, aby se dopracoval ke stejnému cíli, tedy penězům - ovšem legální cestou.

Provozovatel hospody Vídeň Arnošt Petráň už má prostě něco za sebou. Za svůj život zkusil ledacos a je ochoten dát vše do toho, aby s něčím konečně uspěl. Šéf je pro něj guru, takže se jeho radami řídí, ale jen do určité míry.

Deset let stačí...

Populární pořad Ano, šéfe! se začal natáčet v roce 2008, o rok později se objevil na obrazovce TV Prima. V aktuální premiérové sérii míří do finále posledními šesti díly, ve kterých se opět snaží nakopnout tápající či neprosperující hospody a restaurace v nejrůznějších koutech republiky.

Obhájil si před ním dokonce i „zámecké dukátky“ ze své nabídky - tedy prapodivné smažené jídlo, které zkřížilo smažený sýr se šunkou a kuře s broskví se špízem, to vše posypané balkánským sýrem a zalité sladkou chilli omáčkou. Jednoduše proto, že jeho hostům se trefilo do chuti.

Že by se šéf na „stará kolena“ smiřoval s tím, že pokud někdo vaří z čerstvých surovin, ať si klidně servíruje i smažák a kuře s broskví? Protože co naděláte, když si to hosté žádají a chodí k vám na podobný „majstrštyk“ cíleně? I podnik na maloměstě se nějak uživit musí, ani šéfova hvězdička to za nikoho neudělá sama. A jak šéfovi jednou argumentovali na Moravě: „Oni to jijou“.

Autor:



Nejčtenější

VIDEO: Masité šťavnaté hamburgery v Ostravě ze šéfa vymáčkly tři hvězdy

Ani burger s kuřecím masem vůbec nemusí být nuda, dokázali šéfovi v ostravském...

Zbytečně sladké housky, nic moc lokalita a na Ostravu poměrně vysoké ceny čekaly na šéfovy spásné rady tentokrát. Dva...

Pohlreich v dětském koutku: Kdybyste jim vařili modré z nebe, nesnědí to

Zdeněk Pohlreich vysvětluje rozdíl mezi běžnou a panko strouhankou.

Zdeněk Pohlreich se dostal v poslední řadě pořadu Ano, šéfe! do pekla dětského koutku, který evidentně nesnáší. V...



Problémy s plasty mají nejen v Asii, řeší je i v USA. Chytají je do sítí

Sbírání odpadků u vyústění dešťové kanalizace

Kvůli plastům vznikají iniciativy i v rozvinutých státech, jako jsou Spojené státy americké. Vyvinuli tam systém, který...

V Dejvicích vsadili na jednoduchost, na zahradě odpočívají a suší prádlo

Vlevo záhon s ovocnými keři lemující plot, vzadu nová pergola s posezením a...

Zahrada ve vnitrobloku v klidné části pražských Dejvic patří k prvorepublikové dvojvile se sedmi byty. Ta se před...

Rostou? Pochlubte se svými aktuálními houbařskými úlovky

Miroslav Sovadina (na snímku) a další houbaři v regionu se vracejí z lesů s...

Někde lesy připomínají vyschlou poušť. Někde však bylo dost vláhy, aby houby mohly začít růst. Přitom by právě v této...

Další z rubriky

Problémy s plasty mají nejen v Asii, řeší je i v USA. Chytají je do sítí

Sbírání odpadků u vyústění dešťové kanalizace

Kvůli plastům vznikají iniciativy i v rozvinutých státech, jako jsou Spojené státy americké. Vyvinuli tam systém, který...

VIDEO: Nejjednodušší postup na povidla. Upečte je v troubě

Nejjednodušší způsob pro výrobu povidel je péct je v troubě.

Pokud se nechystáte pálit slivovici, povidla jsou jistotou pro případ, že máte doma hromádku přezrálých švestek, které...

Inteligentní domácnost můžete vybudovat bez kopání a vrtání

Svůj domov můžete řídit odkudkoliv.

Bezdrátový systém Cockpit umožňuje řídit domácnost z libovolného místa s pomocí intuitivní aplikace ve smartphonu a...

Rozdáváme 32 lahví z nové řady Canpol Babies. Přihlaste se o tu svoji
Rozdáváme 32 lahví z nové řady Canpol Babies. Přihlaste se o tu svoji

Soutěžte o dětskou lahvičku Canpol Babies. Je to snadné!

Najdete na iDNES.cz