Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Pohlreich žasne nad tristní wellness kuchyní pro důchodce ve Hnačově

aktualizováno 
Takzvané wellness pobyty pro seniorskou klientelu nabízejí v Hnačově, kam byste dojeli cestou z Klatov do Horažďovic. Počet strávníků restaurace rodinného podniku se v podstatě rovná počtu ubytovaných klientů, za letní sezonu tu uvaří jen pár desítek jídel pro další hosty. Majitelé netuší, kde může být chyba.

Když si pan Adolf Hanousek pozval minulé léto do rodinného podniku Zdeňka Pohlreicha se štábem Ano, šéfe!, byl si naprosto jistý, že je přímočarý šéfkuchař nemá na čem nachytat. A při troše štěstí se mu podaří odhalit, proč do jejich rodinné restaurace, kde si pečou i vlastní chleba, vlastně nikdo nechodí.

Podle šéfa je ovšem tristní už okolí takzvaného „wellness relax centra“. Nedaleký autokemp s nádherným, ovšem smrdutým koupacím rybníčkem se zákazem koupání, příšerně vymalovaná fasáda vlastního podniku olepená nápisy a samolepkami, vstup se závěsy plnými prachu. Není tu podle něj nic, co by lákalo k návštěvě, natož k návratu, přitom jde o nádherné místo se Šumavou za zády.

Ano, šéfe! v Hnačově

Hanouskovi se třemi dětmi si toho na sebe nevzali zrovna málo, a ani jim se evidentně nevyhnula profesní slepota, kvůli které nejsou schopni se na svůj podnik podívat jinýma očima. Na druhou stranu - syn už je dospělý a ač pracuje jako policista, rodičům je v rámci možností ochotný pomoci, patnáctiletá dcera už se do rodinného kolotoče také zapojila.

Zpětnou vazbu od ubytovaných důchodců moc očekávat nemohou, to jsou lidé, kteří jsou většinou zvyklí nereptat a sníst, co se před ně na talíři postaví. „Aspoň vím, co mě jednou čeká,“ konstatuje šéf, kterého zajímá i program pro seniory a chvílemi si sledování cvrkotu kolem seniorů a komunikaci s nimi opravdu užívá.

Wellness nemusí být dietní, ale poctivé a chutné

Jinak je ale podle šéfa nakonec nejlépe venku na čerstvém vzduchu, uvnitř má pocit, že ze všech koutů zaprášené restaurace i slabé kuchyně leze lenost a výmluvy. Může ho vzít čert, když vidí, že důchodcům do polévky nenasekají ani pár snítek petrželky, která jim roste na záhonu jen pár kroků od kuchyně.

Maso na roštěnou omývají vodou, pak se diví, že je tvrdé, řízky solí rovnou z pixly a sypou na ně grilovací směs, přípravy šidí, jak jen mohou, přitom omílají, že se snaží. Nezbývá než nalít Hanouskovým čistého vína.

Hosté k nim nechodí ne proto, že jim nechtějí nechat vydělat. Prostě není důvod, ukáže nekompromisně další čtvrteční premiérový díl Ano, šéfe! na Primě. Je jen otázka, jestli s tím každodenní rutinou znavená rodina dokázala něco udělat.

Autor:



Nejčtenější

Chtěli vylovit basketbalový míč, pod vodou čekalo překvapení

Oficiální míč NBA

Nezvyklý úlovek se podařil manželům Annie a Ianovi Gilbertovým při projížďce na moři. Když chtěli z vody vylovit...

Kde už mrzlo, hřiby nesbírejte, i když ještě rostou, varuje mykoložka

Na hřiby stále ještě můžete v lese narazit. Pokud už ale teploty klesají - i...

Houbaři mají stále důvod vyrazit do lesa s košíkem v ruce, protože už začaly růst zimní druhy. Leckde ještě rostou i...



Kdy pes promluví? Zatím se zjistilo, že umí dobře počítat

Detail hlavy psa

Nejchytřejší psi rozumí i několika stovkám povelů v lidské řeči. Blíží se snad doba, kdy si s námi budou normálně...

Velká soutěž o nejkrásnějšího psa. Pošlete fotku svého mazlíčka

Rotvajler Hank u kufru s aparaturou pro geologický výzkum. Pes našel kufr,...

Redakce iDNES.cz vyhlašuje velkou soutěž o nejkrásnějšího pejska. Během čtyř týdnů můžete posílat fotografie svých psů...

VIDEO: Dopřejte si na sv. Martina rohlíčky se spoustou másla a ořechy

Martinské rohlíčky

Na svatého Martina určitě stojí za to dopřát si kromě husy i sladkou tečku. A když si zahrajete na marnotratníky,...

Další z rubriky

VIDEO: Pohlreich radí, jak na čirý hovězí vývar. I další pomalé vaření

I takto se dá servírovat hovězí vývar z jednoho hrnce - i se zeleninou,...

Na dobré věci se vyplatí si počkat, říká televizní šéfkuchař a zdaleka tím asi nemyslí jen jídlo. Každopádně tak uvedl...

Dnes je Světový den toalet. Nejzdravější je vyměšování v podřepu

Muzeum historických nočníků a toalet na pražské Výtoni

Podle Světové zdravotnické organizace nemá k toaletě stále přístup více než 2,4 miliardy lidí. Letošním tématem...

Zásoby másla v mrazáku: vařit se z něj dá, ale čerstvá chuť zmizí

V obchodě Tesco se objevilo máslo s čipem proti krádeži.

Mrazení másla je zcela běžná věc, i strategické zásoby se zamrazují. A ač z něj lze běžně vařit a podle kuchařů to ve...



Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.