Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Pohlreich žasne nad tristní wellness kuchyní pro důchodce ve Hnačově

aktualizováno 
Takzvané wellness pobyty pro seniorskou klientelu nabízejí v Hnačově, kam byste dojeli cestou z Klatov do Horažďovic. Počet strávníků restaurace rodinného podniku se v podstatě rovná počtu ubytovaných klientů, za letní sezonu tu uvaří jen pár desítek jídel pro další hosty. Majitelé netuší, kde může být chyba.

Když si pan Adolf Hanousek pozval minulé léto do rodinného podniku Zdeňka Pohlreicha se štábem Ano, šéfe!, byl si naprosto jistý, že je přímočarý šéfkuchař nemá na čem nachytat. A při troše štěstí se mu podaří odhalit, proč do jejich rodinné restaurace, kde si pečou i vlastní chleba, vlastně nikdo nechodí.

Podle šéfa je ovšem tristní už okolí takzvaného „wellness relax centra“. Nedaleký autokemp s nádherným, ovšem smrdutým koupacím rybníčkem se zákazem koupání, příšerně vymalovaná fasáda vlastního podniku olepená nápisy a samolepkami, vstup se závěsy plnými prachu. Není tu podle něj nic, co by lákalo k návštěvě, natož k návratu, přitom jde o nádherné místo se Šumavou za zády.

Ano, šéfe! v Hnačově

Hanouskovi se třemi dětmi si toho na sebe nevzali zrovna málo, a ani jim se evidentně nevyhnula profesní slepota, kvůli které nejsou schopni se na svůj podnik podívat jinýma očima. Na druhou stranu - syn už je dospělý a ač pracuje jako policista, rodičům je v rámci možností ochotný pomoci, patnáctiletá dcera už se do rodinného kolotoče také zapojila.

Zpětnou vazbu od ubytovaných důchodců moc očekávat nemohou, to jsou lidé, kteří jsou většinou zvyklí nereptat a sníst, co se před ně na talíři postaví. „Aspoň vím, co mě jednou čeká,“ konstatuje šéf, kterého zajímá i program pro seniory a chvílemi si sledování cvrkotu kolem seniorů a komunikaci s nimi opravdu užívá.

Wellness nemusí být dietní, ale poctivé a chutné

Jinak je ale podle šéfa nakonec nejlépe venku na čerstvém vzduchu, uvnitř má pocit, že ze všech koutů zaprášené restaurace i slabé kuchyně leze lenost a výmluvy. Může ho vzít čert, když vidí, že důchodcům do polévky nenasekají ani pár snítek petrželky, která jim roste na záhonu jen pár kroků od kuchyně.

Maso na roštěnou omývají vodou, pak se diví, že je tvrdé, řízky solí rovnou z pixly a sypou na ně grilovací směs, přípravy šidí, jak jen mohou, přitom omílají, že se snaží. Nezbývá než nalít Hanouskovým čistého vína.

Hosté k nim nechodí ne proto, že jim nechtějí nechat vydělat. Prostě není důvod, ukáže nekompromisně další čtvrteční premiérový díl Ano, šéfe! na Primě. Je jen otázka, jestli s tím každodenní rutinou znavená rodina dokázala něco udělat.

Autor:



Nejčtenější

Pohlreich v dětském koutku: Kdybyste jim vařili modré z nebe, nesnědí to

Zdeněk Pohlreich vysvětluje rozdíl mezi běžnou a panko strouhankou.

Zdeněk Pohlreich se dostal v poslední řadě pořadu Ano, šéfe! do pekla dětského koutku, který evidentně nesnáší. V...

Pohlreich odhalil rozpory v kuchyni. Kuchaři to zabalili kvůli neshodám

Bývalý šéfkuchař Vladimír Hanzelka dnes už vaří v Novém Jičíně.

V pořadu televize Prima Ano, šéfe! se odehrálo drama, které je velmi časté v mnoha restauracích. Až po návštěvě...



Problémy s plasty mají nejen v Asii, řeší je i v USA. Chytají je do sítí

Sbírání odpadků u vyústění dešťové kanalizace

Kvůli plastům vznikají iniciativy i v rozvinutých státech, jako jsou Spojené státy americké. Vyvinuli tam systém, který...

V Dejvicích vsadili na jednoduchost, na zahradě odpočívají a suší prádlo

Vlevo záhon s ovocnými keři lemující plot, vzadu nová pergola s posezením a...

Zahrada ve vnitrobloku v klidné části pražských Dejvic patří k prvorepublikové dvojvile se sedmi byty. Ta se před...

Rostou? Pochlubte se svými aktuálními houbařskými úlovky

Miroslav Sovadina (na snímku) a další houbaři v regionu se vracejí z lesů s...

Někde lesy připomínají vyschlou poušť. Někde však bylo dost vláhy, aby houby mohly začít růst. Přitom by právě v této...

Další z rubriky

VIDEO: Masité šťavnaté hamburgery v Ostravě ze šéfa vymáčkly tři hvězdy

Ani burger s kuřecím masem vůbec nemusí být nuda, dokázali šéfovi v ostravském...

Zbytečně sladké housky, nic moc lokalita a na Ostravu poměrně vysoké ceny čekaly na šéfovy spásné rady tentokrát. Dva...

KVÍZ: Ošibori, maguro nebo wašoku. Jak se vyznáte v japonské kuchyni?

Jen malá ukázka z pochoutek, které si můžete v restauraci objednat.

Japonská kuchyně je u nás čím dál populárnější. Protože rádi objevujeme nové chutě a také proto, že se u nás...

Problémy s plasty mají nejen v Asii, řeší je i v USA. Chytají je do sítí

Sbírání odpadků u vyústění dešťové kanalizace

Kvůli plastům vznikají iniciativy i v rozvinutých státech, jako jsou Spojené státy americké. Vyvinuli tam systém, který...

Najdete na iDNES.cz