Do Ostravy jela šéfová zbytečně. Dobře tu vařili, přesto zkrachovali

aktualizováno 
Restaurace uprostřed sídliště plného lidí má šanci na úspěch, o klientelu by nemusela mít nouzi. Jenže zkuste to v Ostravě v poloprázdném a zanedbaném obchodním centru z dob socialismu, kde bojujete s cenami, nevyzpytatelnou klientelou i vlastním alkoholismem. Sen o vlastní restauraci dostal trhliny.

Richard Konečný provozoval Markovu krčmu na ostravském sídlišti spolu se svou ženou zhruba dva a půl roku. Plnil si svůj životní sen. Chvíli to fungovalo, pak tržby klesaly a půjčování si od své i manželčiny rodiny nakonec přivedlo nadějného kuchaře do dluhů. Ty se vyšplhaly k milionu. 

Fotogalerie

Ze zoufalství začal pít, vztah s manželkou se propracovával k rozvodu. V této situaci požádal o pomoc šéfovou Jitku Pagana, zkušenou provozovatelku vlastních restaurací v Německu i u nás, a jejího syna Santa, kteří se snaží navázat na Pohlreichovu desetiletou misi v rámci pořadu Ano, šéfe! 

Už jen najít „Markovu krčmu“ a identifikovat její koncept ovšem byl docela problém. Ve skutečnosti objevili v podchodu plném špíny jakýsi sport bar, kde umí výbornou pizzu, pokud ovšem zrovna provozovatel, provozní a kuchař v jedné osobě ten den nepřebral.

Naostro se tedy v Ostravě začne ochutnávat a napravovat až druhý den natáčení. A ukáže se, že přes svou přízeň k alkoholu je majitel zvaný Richie schopen se předvést jako poměrně slušný a talentovaný kuchař. Navíc se slušným know-how na opravdu dobré a tenké těsto na italskou pizzu.

Šéfové Jitka a Santo Pagana

Rodinné duo matky a syna převzalo pomyslnou štafetu po Zdeňku Pohlreichovi, který díky svému pořadu Ano, šéfe! posunul gastronomii v Česku o pořádný kus dopředu. Jitka Pagana dlouhé roky provozovala několik luxusních restaurací v Německu se svým manželem ze Sicílie, před lety se i se synem vrátila do Česka, kde dnes každý z nich vede vlastní restauraci,

Také oni se v pořadu vysílaném premiérově na Primě v pondělí večer věnují nejen vaření a kuchyním v restauracích, které se nemohou propracovat k prosperitě. 

Tímto směrem se tedy - vybaven teoretickými i praktickými radami od Jitky a Santa - pokusí Richard Konečný s důvěrou vydat. Podnik přejmenuje na pizzerii Richi a dají tomu s manželkou ještě naposled všechno. Jenže nový rozjezd je pomalý a na překlenutí dalšího těžkého období už si nemají kde půjčit. Hospodu tedy nakonec zavřou, ale díky tomu se jim neskutečně oběma uleví.

Když se za nimi vypraví štáb TV Prima, aby dotočil druhý díl premiérové série s duem Pagana nazvaný Ano, šéfová!, pizzerii Richi najdou zavřenou. Majitel ani jeho žena se z toho nezhroutili, naopak. Vzali to jako příležitost, jak začít znovu žít bez každodenního neutuchajícího stresu ve vlastní zadlužené restauraci. Jak si najít práci a začít splácet dluhy. A třeba i zachránit téměř zkrachovalé manželství. Pokud možno bez alkoholu.

Autor:

Nejčtenější

Neuklízejte od podlahy, prádlo nesušte doma. Při úklidu pozor na 15 chyb

Úklid těch nejexponovanějších míst, jako je kuchyně a koupelna, si nechte...

Je tu čas vánočního úklidu, na který se asi jen málokterá domácnost těší. Nepříjemná povinnost přinese na konci...

Jatýrka si lidi dají, ale na foie gras zapomeňte, radí šéfová v Beskydech

Restauraci s hotelem Rekovice najdete v beskydských kopcích nad Rožnovem pod...

Je libo minestrone, ossobuco nebo foie gras? Proč ne, ale ve venkovské restauraci uprostřed nádherných beskydských lesů...

Na čerstvou štěpku vstupují gorilák Richard i jeho synové jedině obutí

Richard - s bačkorami z dřevité vlny na tlapách - se natahuje po lákavých...

Dvakrát do roka vyměňují chovatelé spolu s dobrovolníky gorilám z hygienických důvodů dřevitou štěpku, která ve vysoké...

Pohlreich: Batáty prý vyhlazují vrásky. Měl bych je začít brát denně

Blesková polévka z batátů

Pohlreich miluje polévky, které považuje doslova za poklad. V dalším dílu Teď vaší Šéf! připravil k večeři bleskovou...

VIDEO: Daní za roztomilost módních psích plemen je jejich utrpení

Annie. Statečná fenka francouzského buldočka, která po vyhřeznutí ploténky...

Černá jako uhel je fenka Annie s obrovskýma očima, placatým nosem a roztomilým pohledem typickým pro tolik žádané...

Další z rubriky

Ozdoby z ořechových skořápek mají kouzlo starých časů, vyzkoušejte to

Do ozdob z ořechových skořápek se dá schovat celý betlém i s příběhem.

První adventní neděle je tu a přípravy na Vánoce jsou v plném proudu. Co k výzdobě přidat i vlastnoručně vyrobené...

Jatýrka si lidi dají, ale na foie gras zapomeňte, radí šéfová v Beskydech

Restauraci s hotelem Rekovice najdete v beskydských kopcích nad Rožnovem pod...

Je libo minestrone, ossobuco nebo foie gras? Proč ne, ale ve venkovské restauraci uprostřed nádherných beskydských lesů...

Neuklízejte od podlahy, prádlo nesušte doma. Při úklidu pozor na 15 chyb

Úklid těch nejexponovanějších míst, jako je kuchyně a koupelna, si nechte...

Je tu čas vánočního úklidu, na který se asi jen málokterá domácnost těší. Nepříjemná povinnost přinese na konci...

Najdete na iDNES.cz