Do Ostravy jela šéfová zbytečně. Dobře tu vařili, přesto zkrachovali - iDNES.cz
Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Do Ostravy jela šéfová zbytečně. Dobře tu vařili, přesto zkrachovali

Restaurace uprostřed sídliště plného lidí má šanci na úspěch, o klientelu by nemusela mít nouzi. Jenže zkuste to v Ostravě v poloprázdném a zanedbaném obchodním centru z dob socialismu, kde bojujete s cenami, nevyzpytatelnou klientelou i vlastním alkoholismem. Sen o vlastní restauraci dostal trhliny.
Ustát hospodu v Ostravě nemusí ani tvrďák, ukázala šéfová | (1:55) | video: Prima TV

Richard Konečný provozoval Markovu krčmu na ostravském sídlišti spolu se svou ženou zhruba dva a půl roku. Plnil si svůj životní sen. Chvíli to fungovalo, pak tržby klesaly a půjčování si od své i manželčiny rodiny nakonec přivedlo nadějného kuchaře do dluhů. Ty se vyšplhaly k milionu. 

Ze zoufalství začal pít, vztah s manželkou se propracovával k rozvodu. V této situaci požádal o pomoc šéfovou Jitku Pagana, zkušenou provozovatelku vlastních restaurací v Německu i u nás, a jejího syna Santa, kteří se snaží navázat na Pohlreichovu desetiletou misi v rámci pořadu Ano, šéfe! 

Už jen najít „Markovu krčmu“ a identifikovat její koncept ovšem byl docela problém. Ve skutečnosti objevili v podchodu plném špíny jakýsi sport bar, kde umí výbornou pizzu, pokud ovšem zrovna provozovatel, provozní a kuchař v jedné osobě ten den nepřebral.

Naostro se tedy v Ostravě začne ochutnávat a napravovat až druhý den natáčení. A ukáže se, že přes svou přízeň k alkoholu je majitel zvaný Richie schopen se předvést jako poměrně slušný a talentovaný kuchař. Navíc se slušným know-how na opravdu dobré a tenké těsto na italskou pizzu.

Šéfové Jitka a Santo Pagana

Rodinné duo matky a syna převzalo pomyslnou štafetu po Zdeňku Pohlreichovi, který díky svému pořadu Ano, šéfe! posunul gastronomii v Česku o pořádný kus dopředu. Jitka Pagana dlouhé roky provozovala několik luxusních restaurací v Německu se svým manželem ze Sicílie, před lety se i se synem vrátila do Česka, kde dnes každý z nich vede vlastní restauraci,

Také oni se v pořadu vysílaném premiérově na Primě v pondělí večer věnují nejen vaření a kuchyním v restauracích, které se nemohou propracovat k prosperitě. 

Tímto směrem se tedy - vybaven teoretickými i praktickými radami od Jitky a Santa - pokusí Richard Konečný s důvěrou vydat. Podnik přejmenuje na pizzerii Richi a dají tomu s manželkou ještě naposled všechno. Jenže nový rozjezd je pomalý a na překlenutí dalšího těžkého období už si nemají kde půjčit. Hospodu tedy nakonec zavřou, ale díky tomu se jim neskutečně oběma uleví.

Když se za nimi vypraví štáb TV Prima, aby dotočil druhý díl premiérové série s duem Pagana nazvaný Ano, šéfová!, pizzerii Richi najdou zavřenou. Majitel ani jeho žena se z toho nezhroutili, naopak. Vzali to jako příležitost, jak začít znovu žít bez každodenního neutuchajícího stresu ve vlastní zadlužené restauraci. Jak si najít práci a začít splácet dluhy. A třeba i zachránit téměř zkrachovalé manželství. Pokud možno bez alkoholu.

Autor:

Nejčtenější

Správný řez švestek má jasná pravidla, nenechte se zmást mýty. 5 tipů na jarní péči

Jak na stříhání švestek, aby byly zdravé a dobře plodily? Zažité mýty o zimním a předjarním řezu jsou mylné. Většina švestek vyžaduje zcela jiný přístup, důležitý je jarní řez.

Úžasní plastikoví modeláři excelovali na dalším ročníku Panthers Cup

Byl to už 14. ročník soutěže nejen v plastikovém modelářství Panthers Cup 2025. Pojďme se zaradovat spolu s nimi, protože na první pohled je úžasné vidět, co dokážou šikovné ruce modelářů, kreativita...

Mnohem lepší než sladit je kafe lehce osolit. A „turka“ nepijte, radí virální barista

Premium

Pití kávy už se dávno neomezuje jen na rozpustnou a poctivého českého turka. Tu výběrovou přijalo Česko za svou a těší se velké oblibě. Zjistil to i Mojmír Štabla, který se rozhodl, že na sociálních...

Třešeň to potřebuje jinak než ostatní. Řez se musí dělat hlavně s rozvahou

Třešně a višně patří mezi oblíbené ovocné stromy, ale jejich řez může být pro mnoho zahrádkářů výzvou. Jak a kdy správně stříhat třešeň? A potřebuje zvláštní péči, aby prosperovala?

Jak ochočit slepice, aby byly přítulnější. Z některých uděláte i mazlíky

Pomazlit se s kočkou nebo se psem vám dává logiku, udělat totéž se slepicí vám přijde přitažené za vlasy? Nenechte se mýlit, i slepice k vám může přilnout, doprovázet vás po zahradě, přijít se...

Třešeň to potřebuje jinak než ostatní. Řez se musí dělat hlavně s rozvahou

Třešně a višně patří mezi oblíbené ovocné stromy, ale jejich řez může být pro mnoho zahrádkářů výzvou. Jak a kdy správně stříhat třešeň? A potřebuje zvláštní péči, aby prosperovala?

30. března 2025

Otužilé milovnice slunce. Teď je nasejete a v létě máte rozkvetlou zahradu

Sníte o záplavě barevných květů na své zahradě? Pak nečekejte a svůj sen začněte uskutečňovat už nyní. Do půdy už bezpečně patří některé druhy letniček. Ačkoli nás do května zcela jistě čeká ještě...

30. března 2025

Mnohem lepší než sladit je kafe lehce osolit. A „turka“ nepijte, radí virální barista

Premium

Pití kávy už se dávno neomezuje jen na rozpustnou a poctivého českého turka. Tu výběrovou přijalo Česko za svou a těší se velké oblibě. Zjistil to i Mojmír Štabla, který se rozhodl, že na sociálních...

29. března 2025

Ledový kámen do Arktidy a stromoví humři. Pražská zoo zahájila sezonu

Pražská zoologická zahrada v sobotu slavnostně zahájila už 94. sezonu. Celodenní oslavy provází nejen kulturní program, ale také pro zahradu význačné události, včetně představení jedné novinky....

29. března 2025  14:12

10 nejčastějších chyb při péči o ovocné stromy. Neděláte je taky?

Přestože se pěstování ovocných stromů zdá velmi jednoduché, i zkušení zahrádkáři se mohou dopouštět chyb, které negativně ovlivní zdraví stromů a jejich úrodu. Pojďme se podívat na nejčastější z nich...

29. března 2025

Úžasní plastikoví modeláři excelovali na dalším ročníku Panthers Cup

Byl to už 14. ročník soutěže nejen v plastikovém modelářství Panthers Cup 2025. Pojďme se zaradovat spolu s nimi, protože na první pohled je úžasné vidět, co dokážou šikovné ruce modelářů, kreativita...

29. března 2025

Kdy a jak správně stříhat maliny. 5 tipů na jarní péči, které zaručeně fungují

Maliny jsou oblíbené ovoce, které najdeme na téměř každé zahrádce. Není divu. Ostružiník maliník je poměrně nenáročný na péči. Když se mu ale zahradník více věnuje, může se těšit na bohatší a sladší...

28. března 2025  6:36

Baobab, symbol dlouhověkosti a vitality, je pro fotografy hvězdou hvězd

Baobab (Adansonia) je rod rostlin z čeledi slézovitých. Jsou to opadavé stromy s nápadně tlustými kmeny a s dlanitě složenými listy, rostoucí v oblastech s obdobím sucha. Baobaby se vyskytují na...

28. března 2025

Sezonu Zoo Praha otevřou „stromoví humři“. Obří strašilky, co se sedmkrát svlékají

Poslední březnovou sobotu Zoo Praha při příležitosti zahájení 94. sezony svým návštěvníkům představí nejmohutnější nelétavý hmyz na světě – strašilky humří. Možnost spatřit tyto tvory na vlastní oči...

28. března 2025

Správný řez švestek má jasná pravidla, nenechte se zmást mýty. 5 tipů na jarní péči

Jak na stříhání švestek, aby byly zdravé a dobře plodily? Zažité mýty o zimním a předjarním řezu jsou mylné. Většina švestek vyžaduje zcela jiný přístup, důležitý je jarní řez.

27. března 2025

Pražská stříbrná Zahrada roku vdechla život nové cimrmanovské legendě

Úplně na počátku byla prvorepubliková vila na pražských Vinohradech, jejíž proměnu dostal do rukou architekt Josef Pleskot. Právě on o novou podobu zahrady požádal Atelier zahradní a krajinářské...

27. března 2025

Krájíte si jablka na svačinku? Sviťte si na ně a budou jako čerstvá

I to nejchutnější jablko vypadá nepřitažlivě, pokud začne hnědnout. Vědci nyní objevili způsob, jak tomuto procesu zabránit. Výzkumníci zjistili, že když se na čerstvě nakrájená jablka svítí fialovým...

27. března 2025