Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Archiv článků

Pes jako klidný společník pro staršího člověka. Ideální jsou krátkonozí

30.9.2017  0:00
Pomalejší životní tempo staršího člověka by psímu divochovi plnému energie, kterou potřebuje vydat, asi úplně nevyhovovalo. Nicméně existují plemena, která se ráda přizpůsobí. A to i mezi...  celý článek

VIDEO: Jedinečné záběry. Takto se narozená panda vyvíjela prvních 30 dnů

29.9.2017  0:00
Pandy přišly do Beauval ZooParc ve Francii v roce 2012 a od té chvíle se staly hvězdami podobně jako gorily v Zoo Praha. A když se páru pand 4. srpna letošního roku narodilo mládě, stalo se...  celý článek

Nejlepší houbové chutě: zlato získal kotrč, stříbro lišky, hřib bronz

29.9.2017  0:00
Podobný žebříček u houbařského národa vždycky vyvolá diskuse, přesto to zkusme. Gastronomická expertka magazínu Víkend MF DNES Veronika „Koko“ Kokešová sestavila houbové stupně kuchyňských...  celý článek

VIDEO: Zkusili jsme knedlíky do ruky. Suché, podle některých food porno

28.9.2017  0:00
Pro některé lidí je knedlík naplněný gulášem, svíčkovou nebo vepřovým se zelím dobrý nápad. Když jsme ho však nechali ochutnat běžným strávníkům, většina se shodla, že by si takovou „svačinku“...  celý článek

Chovatelé gorilám založili nový trávník, Kiburi se zachoval jako jouda

27.9.2017  1:00
Pod stříškou u šubru ve venkovním výběhu měly pražské gorily dlouho jen udusanou zem, chovatelé se proto rozhodli jim i tuto plochu zatravnit. Zavedli závlahu, navezli substrát, naseli travní...  celý článek

VIDEO: Letadla, lodě i bojová technika. Modeláři bojovali na mistrovství

27.9.2017  0:00
Sedmnácté modelářské mistrovství republiky E-day ukázalo kolem dvou tisíc plastikových modelů, což je podle pořadatelů evropský unikát. Nejlepší modeláři budou reprezentovat republiku na podzim...  celý článek

I čerstvou rybu lze v kuchyni zabít, předvedl šéfovi amatér z Vodňan

26.9.2017  0:00
Opravdu čerstvou a dobře udělanou sladkovodní rybu si v Česku jen tak někde nedáte. Když si tedy Zdeňka Pohlreicha s pořadem Ano, šéfe! pozval majitel rybí restaurace Zlatý soudek na náměstí ve...  celý článek

Dva v jednom. Rybář chytil rybu, která ještě nestačila sníst chobotnici

26.9.2017  0:00
Čtyřiadvacetiletému Mattu Mertzovi se u pobřeží Santa Cruz v Kalifornii povedl nezvyklý úlovek. Když vylovil vzácného lingcoda a otevřel jeho tlamu, zjistil, že má ryba v krku úplně nepoškozenou...  celý článek

Nejpálivější zmrzlina na světě? Taková se bude prodávat v říjnu v Praze

25.9.2017  0:00
S výraznou chilli chutí se rozhodl experimentovat Jan Hochsteiger, alias pan Zmrzlinka ze zmrzlinárny Crème de la Crème. Tvrdí, že by to měla být jedna z nejpálivějších zmrzlin světa,...  celý článek

Fotosoutěž Zoo Praha se blíží do finále. Klikněte pro nejlepší fotky

25.9.2017  0:00
Zoo Praha vyzvala všechny fotografy, aby posílali své nejlepší výtvory do fotografické soutěže. Nejlepší z nich použije na billboardy a citylighty. Naše fotogalerie, kde můžete snímky hodnotit...  celý článek

Bedly rostou jako o život. Na řízky jsou skvělé, ale umí i otrávit

24.9.2017  0:00
Houbařská sezona vrcholí a s ní i růst oblíbených bedel. Pro laiky často prezentují houby, které si nelze splést, jenže opak je pravdou. Některé druhy jsou dokonce prudce jedovaté a postižení...  celý článek

Ekolog zjistil, že množství želv ve světových mořích roste. Až desetkrát

23.9.2017  0:00
Světové populace mořských želv jsou zřejmě na vzestupu. Vědci z Aristotelovy univerzity v Soluni totiž zjistili, že po historickém úbytku se želvám v posledních letech začíná znovu dařit.   celý článek

Masožravky, pastičky, samolepky, vysavač. Jak se doma zbavit octomilek

22.9.2017  0:00
Tyto malé mušky milují sladké vůně a znepříjemňují pobyt v bytě v okamžiku, kdy se na stole objeví ovoce, pivo, víno, mošt nebo limonáda. Boj s nimi se zdá na první pohled bezvýsledný, přesto je...  celý článek

Z japonských psích lovců prasat milovaní společníci i národní poklad

21.9.2017  2:00
Japonci jsou přesvědčeni, že jimi vyšlechtěná psí plemena jsou naprosto výjimečná, což lze samozřejmě tvrdit například i u národních plemen českých. Nicméně Japonci se nerozpakují uznat své...  celý článek

Kominíci mají napilno, topná sezona letos začala dřív

21.9.2017  0:00
Letošní topná sezona začala nemilosrdně už na začátku září, a to způsobilo řadě tuzemských domácností nečekané starosti. Většina z nich totiž nestihla objednat servis spalinové cesty během léta...  celý článek

VIDEO: Čerstvé, nebo zkažené? Triky, které vám pomohou při vaření vajec

20.9.2017  0:00
Jako synonymum neschopnosti v kuchyni se říká: umí jenom uvařit vejce a čaj. Ale práce s vejci není až tak triviální, jak se zdá. Práci s vejci si totiž lze různými způsoby usnadnit. Na vlastní...  celý článek

Na Pražáka dobrý, pochválila Pohlreicha restauratérka s dvěma hvězdami

19.9.2017  0:00
Majitelka brněnské restaurace, kterou navštívil Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Ano, šéfe!, se rozhodla vybudovat dietní fast food, ale stěžovala si, že nemá dost zákazníků, aby se...  celý článek

Připravte se na úklid zahrady a vyhrajte elektrické zahradní pomocníky

18.9.2017  0:00
Na podzim připravujeme zahradu k zimnímu spánku. K tomu patří úklid větví z prořezávky, nadrcení na mulč nebo do kamen i hrabání listí. Pokud v soutěži správně odpovíte na otázky, můžete vyhrát...  celý článek

Thajský ridgeback je přírodní plemeno, potřebuje důslednost, ale i něhu

17.9.2017  0:00
Thajský ridgeback, zkráceně thajec, je původní nešlechtěné plemeno, o němž se tvrdí, že je staré až tři tisíce let. Jedná se o velmi vášnivého běžce a skokana, který nadevše miluje svoji rodinu.  celý článek

Gorilák Nuru je pořád roztomilý a kojený i na prahu puberty

16.9.2017  0:00
Nuru je prostřední z pražských gorilích mláďat, na Vánoce oslaví své páté narozeniny a je to asi nejlepší parťák pro ročního Ajabua. Sám je totiž ještě dostatečně hravý a zároveň prckovi dopřává...  celý článek

Barevným vaječným žloutkům pomáhá chemie. Domácí vejce nemusí být lepší

15.9.2017  0:00
Domácí vejce nemusí být vždy lepší než kupovaná. Záleží na tom, zda mají slepice dost pastvy, ne jen dvorek vyhrabaný až do hlíny. A kdo chová vlastní slepice, měl by vejce sbírat hodně často,...  celý článek

Jedovaté václavky promění ve zdravou delikatesu až kuchyňská úprava

15.9.2017  0:00
Jakmile je použijete do guláše či naložíte do sladkokyselého nálevu, jsou václavky opravdovou delikatesou a jedním z pozitiv začínajícího podzimu. Pokud byste je konzumovali jen smažené či...  celý článek

VIDEO: Hurikán Irma zahubil stovky kubánských plameňáků

14.9.2017  0:00
Stovky karibských plameňáků v severní oblasti Kuby zabil hurikán Irma, který zasáhl zemi rychlostí až 260 kilometrů za hodinu. Podle některých svědků mohou být škody ve skutečnosti ještě horší.  celý článek

Tulipány a spol. sázejte právě teď, ať stihnou do jara nabrat sílu

14.9.2017  0:00
Má-li vaše zahrada na jaře rozkvést pestrými květy cibulovin, právě teď na podzim si vyhrňte rukávy a začněte je strkat do hlíny. Tulipány či narcisy totiž potřebují dostatečný čas na pořádné...  celý článek

PORADNA: Proč v zimě radiátor netopí? Možná je zatuhlý termostatický ventil

13.9.2017  0:00
Před zimou jsem kontroloval radiátory a zarazilo mě, že jsou tyčinky termostatických ventilů úplně zaražené uvnitř. To znamená, že vlastně vůbec nemohou fungovat. Co s tím? ptá se čtenář Josef.  celý článek

VIDEO: Bolavé psí klouby v Číně léčí akupunkturou. Ale jde to i u nás

13.9.2017  0:00
Mít doma psa jako domácího mazlíčka není v Číně úplně běžné, nicméně veterinární kliniky jsou na ně dobře připraveny. A protože je Čína kolébkou akupunktury, která se od počátku užívala jak při...  celý článek

VIDEO: Pohlreich jako šéf v obří školní kuchyni, zabijáku čerstvosti

12.9.2017  10:00
Na adresu Ano, šéfe! dorazila stížnost studentů olomouckého Slovanského gymnázia: nejede jim rozvařené a studené jídlo bez chuti a Zdeněk Pohlreich se jim vůbec nediví. Přitom jde o obědy ze...  celý článek

V Lublani objevili městské včelaření, med rozdávají delegacím

12.9.2017  0:00
V kongresovém centru v Lublani si můžete po návštěvě odnést atypický dárek: sklenici medu od kongresových včel. Chovají je na střeše a stará se o ně místní šéf údržby Franc Petrovcic.  celý článek

Sklípkani v Troji. Září v Zoo Praha patří chlupatým osminohým krasavcům

11.9.2017  14:00
Téměř třiceticentimetrová samice druhu Theraposa stirmi vévodí od soboty expozici Galerie Gočárovy domy v rámci výstavy sklípkanů. A to minimálně do konce září. Na sklípkanech je fascinující už...  celý článek

VIDEO: Lilek je v kuchyni hvězdou, ze které uděláte i zmrzlinu

11.9.2017  0:00
Lilek, nebo taky baklažán je typickou plodinou vhodnou k nejrůznější kuchyňské úpravě. Mnoho lidí lilku nedůvěřuje, avšak šéfkuchař Vojtěch Kalášek, který vaří na britské ambasádě v Praze, nám...  celý článek

VIDEO: Chytrý robot nakrmí psa a zabaví ho, když jste v práci

10.9.2017  0:00
Robot Anthouse pomůže mnoha majitelům domácích mazlíčků, kteří se obávají o jejich duševní zdraví, pokud jsou nuceni je celý den nechávat samotné doma. Robot je dokáže zabavit tím, že jim střílí...  celý článek

Pražským slůňatům už se mění zuby. Na pořádné kly si ale ještě počkají

9.9.2017  0:27
U slůněte by bez předchozího tréninku mohla dopadnout kontrola zubů hůře než u dítěte, kterému průběh návštěvy u dentisty předem nevysvětlili. Chovatelé je proto cíleným tréninkem na nutné...  celý článek

Ideální psí chůvy: od boxera přes stafbulíka po novofundlanďana

8.9.2017  0:00
Chcete-li si zkomplikovat rodinný život a k dětem pořídit ještě psa, vybírejte opravdu pečlivě. Na malá skladná plemena raději zapomeňte a poohlédněte se po těch středních či větších. A než...  celý článek

Kohoutková voda v zahraničí je plná mikroplastů. U nás se to neměří

8.9.2017  0:00
Studie společnosti Orb Media odhalila, že přes 80 procent kohoutové vody ve světě je kontaminováno mikročásticemi plastů. Zatímco o mikroplastech v mořích se hodně mluví, výzkumníci v této...  celý článek

Kamna na chalupu: vyberte typ, který se rychle zahřeje a vyhrajte vysavač

7.9.2017  0:00
Topení na chalupě je specifické tím, že se s ním začíná v pátek odpoledne a končí v neděli po obědě. Takže rozhodně není žádoucí zdroj tepla, který se sám o sobě bude rozehřívat celý víkend,...  celý článek

Přebytek rajských zužitkujte, připravte z nich zásoby kečupu na zimu

7.9.2017  0:00
Úrodu je potřeba maximálně zužitkovat, proto se v období přebytku rajských každá inspirace počítá. A proč si pro ni nezajít do celého světa a nevyužít každý plod: červený, žlutý, oranžový i...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.