náhledy
Bramborové placky z Glasgow neboli křupavé nadýchané bramborové placky, hedvábná vejce, úžasný uzený losos a střik citronu (ukázka z kuchařky Moje velká Británie Jamieho Olivera)
Autor: www.e-jamie.eu
Recept na bramborové placky z Glasgow podle Jamieho Olivera
Autor: www.e-jamie.eu
Popis postupu přípravy bramborových placek z Glasgow
Autor: www.e-jamie.eu
Brambory oloupete, pokrájíte na kostky a povaříte zhruba 7 minut.
Autor: Martina Čermáková
Povařené a zchladlé bramborové kostky rozmačkáte v míse.
Autor: Martina Čermáková
Na půl kila brambor přidáte čtyři lžíce (100 g) hladké mouky.
Autor: Martina Čermáková
Přidáte dva plátky (Jamie píše hrudky) másla a půl lžičky prášku do pečiva.
Autor: Martina Čermáková
Přidáte i posekané čerstvé bylinky (podle chuti).
Autor: Martina Čermáková
Směs promačkáte a promícháte, dochutíte pepřem a solí.
Autor: Martina Čermáková
Na ochucení můžete přidat i strouhaný sýr.
Autor: Martina Čermáková
Z hotového těsta vytvoříte čtyři placky.
Autor: Martina Čermáková
Placky osmažíte na trošce rostlinného oleje a z každé strany pěkně opečete, aby měly kůrčičku. Placky potřebují důkladně propéct, 10 minut i víc.
Autor: Martina Čermáková
Zkoušela jsem péct na dvou pánvích s rozdílnými povrchy, na obou se placky pekly skvěle. Nelepily se, ani nepřipalovaly.
Autor: Martina Čermáková
Vejce rozšleháte se solí a pepřem, nalijete na pánev po osmažených plackách (ideálně s přidaným a rozpuštěným kouskem másla) a stěrkou zvolna a zlehka přehazujte přichytávající se vajíčka nahoru. Stáhněte je z plotny, když ještě nejsou zcela hotová. Dojdou.
Autor: Martina Čermáková
Vaječnou směs přichytávající se na pánev stěrkou zvolna a zlehka přehazujte nahoru. Vajíčka stáhněte z plotny, když ještě nejsou zcela hotová. Dojdou.
Autor: Martina Čermáková
Na křupavě opečenou placku nanesete "hedvábně" osmažená vajíčka.
Autor: Martina Čermáková
Bylinky syté jídlo příjemně osvěží.
Autor: Martina Čermáková
Bramborové placky z Glasgow připravené podle receptu Jamieho Olivera z kuchařské knihy Moje velká Británie
Autor: Martina Čermáková
Střik citronu nesmí u bramborových placek z Glasgow chybět. Důležitý je hlavně pro uzeného lososa.
Autor: Martina Čermáková
Titulní strana českého vydání knihy Moje velká Británie. Je po Vánocích, takže už se dá sehnat se slevou, ale na více než pětistovku vás přijde i tak.
Autor: www.e-jamie.eu
Titul originální kuchařky Škoda nevařit mladičkého autora Martina Škody, kterého šéf Kulinářského institutu oznařil za "srdce na talíři". Jamie Oliver je mu múzou už od jeho devíti let, kdy viděl jeho první pořad o vaření.
Autor: www.smartpress.cz
Ukázka dalších receptů z kuchařky Moje velká Británie Jamieho Olivera: vlevo rychlý salát ze zelených bobů a slaniny s mátou a citronovou šťávou, vpravo ředkvičkový salát s estragonem
Autor: www.e-jamie.eu
Ukázka dalších receptů z kuchařky Moje velká Británie Jamieho Olivera: vlevo rychlý salát ze strouhaného jablka a červené řepy, vpravo z okurek a červené cibule v nálevu se spoustou kopru
Autor: www.e-jamie.eu
Ukázka dalšího receptu z kuchařky Moje velká Británie Jamieho Olivera: bristolská vepřová pečeně po jamajsku
Autor: www.e-jamie.eu