Diskuze
Ideální postup pro přípravu bramborového salátu, jak ho máte rádi
Děkujeme za pochopení.
M32i12c47h76a14l 51M33i15l84l47e26r
ja delam brsalat tady u protinozcu, kde se po nem kazdy z naseho okruhu rodiny a pratel olizne.
Zakladem je babiccin recept: brambory, mrkev, petrzel, celer, hrasek, evropske kysele okurky, kopr, vsechno nechat ulezet pres noc, druhy den se dochucuje a vmichava majoneza se lzici horcice.
Misto cibule davam jarni cibulky, ktere jsou mnohem jemnejsi, navic davam i rapikaty celer.
Okurky: kombinace ceske zn. Nova a polske zn. Krakus. Davam oboje protoze Nova je bohuzel mekci, Krakus je krupavejsi. Drive sem dovazeli Znojmii, ktera je krupavejsi a chutnejsi nez Nova, ale uz jsem ji dost let nikde nevidel.
E88v30a 98K64a43l46l32i56s11t11o82v16á
To je ten správný salát ! Dělám ho přesně stejně, jen tu majonezu poslední roky trochu "ředím" jogurtem a dávám ji hned, ne až druhý den...
L46u33d31v12í58k 43G57a33j19d21o54š87í62k
Já jsem akorát nepochopil v titulku ten dovětek "jak ho máte rádi".
Protože podle toho "ideálního" postupu ho rád nemám a z diskuse plyne, že je nás takových víc. Krom toho článek nic jiného nenabízí až na přiznání, že každý ho dělá jinak a každý ho má i jinak rád.
M83i58r41o51s72l22a39v 54S32t10e34i98n11e10r
Okurky beru jenom kvašené ve slaném láku. Půl skleničky toho láku (sůl, kopr, křen, česnek, vinný list v něm byly) přidám do drobně nakrájených brambor a zeleniny. Celeru raději o něco víc, hrášek je také nutný. Cibuli rozpůlím už den předtím a marinuji v octě, ztratí tak štiplavost. Nadrobno nasekaná vejce (3 kusy) na drobno nasekaná dušená šunka (asi 20 dkg) a výhradně čerstvě vyrobená majonéza ze žloutku a jemného olivového oleje, může se dát jenom trochu ololu na začátek a pak už dokončit s řepkovým olejem, má méně výraznou chuť. Do hotové majonézy dvě polévkové lžíce hořčice, zamíchat a zamíchat do salátu tak, že se odzdola zvedá plochou vařečkou a obrací, brambory se nesmí drtit!
T68o10m55á46š 74N30e44t85o80l63i45c67k97ý
Celer a petržel NIKDY! To bych opravdu nepozřel. Ani light saláty s jogurtem nejsou saláty.
M85a16r77t74i20n 11K59ř87í90ž
V létě občas část majonézy nahradim jogurtem, je to takový "jakosalat". Ale na vánoce chci salát opravdickej.
J14a37r88o52s61l23a32v 95T12k56a42d87l33e63c
To takhle blázen v blázninci zametá listí a kolem jde ředitel a primář.A říďa se ptá primáře...co dáváte na jahody aby byly fakt dobré? No já zásadně koňský hnůj.No a já zase upřednostnuji kuřecí páč je agresivnější...A chudák to slyší a řekne si- tak já dávám na jahody vždy šlehačku...ale já jsem blázen
Z73b79y67n27ě96k 76M76e16l14i23c11h67a26r
No, zase pěkný článek ;-) jdu dát vařit brambory, u nás se jí salát uleželý jen pár hodin a rozhodně ne z lednice (brambory, cibule, vejce, okurky) / pohodový Štědrý den přeju
J59a87k10u50b 80Z18e51m19á85n76e82k
Z kila brambor Na množství, které by se nakonec všem zdálo dostatečné, jsme ještě nepřišli.
M14a94r51t82i61n 21K23ř96í32ž
Každý má svůj recept a nechápe, jak můžou ostatní vydávat ty svoje blivajzy a brsalát. Už jen ta představa vařené zeleniny, navíc ještě celeru, mi zvedá kýbl. Salát není vývar!
A74n51t92o96n10í46n 24S56e91b17e24r21a
Ja do brambor pridavam jen nakladane okurky, hrasek s mrkvi, vejce ,tatarku a pepr sul. Je to bramborovy salat jako kazdy jiny.....
P64ř92e89m43y34s28l 20Č73e92r57n61í16k
Ať ten salát udělám tak a nebo tak, stejně ho ty mrchy sežerou
Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti
Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...
Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru
Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice
Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek
Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...
Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc
Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...
Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny
Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...
KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?
Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...
Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev
Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...