Diskuze

Britští školáci si myslí, že čokoláda roste na stromech a máslo není z mléka

Podle průzkumu společnosti Genius Gluten Free, která se zabývá problematikou bezlepkového stravování, jsou britské děti katastrofálně neinformované. Vyzpovídala 2010 dětí ve věku 7–11 let a nestačila se divit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

u toho másla mají pravdu ;-D

2 0
možnosti

Stejně by mě zajímalo, kde se najednou bere tolik lidí alergických na lepek... to za mého dětství nebylo.

Ato nemluvím o tom, že jsme ve třídě neměli obecně žádné extra alergiky, leda tak se sennou rýmou.

1 0
možnosti

Hodně těch alergií je "vypěstovaných".

0 0
možnosti

Tak veselé jsou asi jen ty tabulky čokolády na stromech. Ostatní by bylo docela těžké i pro část našich dětí. :-)

1 0
možnosti

E28d44a 36D52r18á87b93e16k

9. 8. 2016 21:41

upřímně, kdo z vás viděl v 8 letech na vlastní oči kakaovej bob? Kdo z vás ho vůbec kdy viděl? A kdo z vás si na něj aspoň sáhnul? Se nedivte...

2 0
možnosti

J33i62ř67í 60Z51ý63k76a

9. 8. 2016 23:07

já v encyklopedii a později jsem jej viděl v botanické zahradě (stále v rámci dětského věku).

3 0
možnosti

Paní Kateřino, já zavařuji dodnes okurky, čalamády, dělám marmelády i domácí kečupy. Připadám si sice jako hodně stará struktura, ale při našich cenám a sr..ách v obchodech mi nic jiného nezbývá. A už jsem to naučila i holku, to se jí neztratí.:-)

2 0
možnosti

To je pravda. Například dneska na vesnických zahrádkách každý podzim hnije na zemi spousta jablek, zatímco lidé v obchodech nakupují drahé a umělými sladidly, konzervanty a podobnými svinstvy napajcované zavařeniny a marmelády.

Už kdyby se lidi přiváděli k tomu, aby třeba od souseda darovaný kýbl posbíraných jablek, hrušek nebo švestek běžně dokázali zavařit do sklenic na zimu, udělá hodně. O takových výživových pokladech jako třeba vlastnoručně nasbírané zavařené borůvky či jiné lesní plody ani nemluvě.

Navíc se tím pomůže i ekologii, protože ze supermarketů je stále spousta produktů ve sklenicích na unifikovaná víčka, šroubovací nebo snad ještě socialistická omnia. Stačí dokoupit víčka a v případě Omnia i zavařovací hlavu, popřípadě i pérka, jestli ještě jsiou k dostání a ty sklenice mohou ještě spoustu let sloužit jako zavařovačky.

Zatímco jinak je to jednorázový skleněný obal, který po spotřebování obsahu končí ve střepech v popelnici.

A zrovna letos, aspoň tady na Severní Moravě, je počasí díky dostatku vláhy a nižší tepotě v létě na jablka zatím ideální, na zahradách i jinde jich bude na zemi hnít mnohem víc než jiné roky.

0 0
možnosti

přestal jsem číst brzy, neboť v článku "šest procent osmiletých si dokonce myslelo, že čokoláda roste na stromech" VS. nadpis: "Britští školáci si myslí, že čokoláda roste na stromech" 6% osmiletých zobecnit na britské školáky...panečku!!

4 0
možnosti

Spějeme k tomu rovněž. Neustálým změkčováním požadavků na úroveň znalostí a zároveň starostmi, aby se nestresovali. Dnes se všechno chce hned a bez námahy. Titul nebo maturitní vysvědčení se dá sice koupit, ale IQ nikoliv. Stačí se podívat do vládních, poslaneckých lavic nebo do státních úřadů

2 0
možnosti

Tohle neni jen o britskych detech...delala jsem, uz to bude pres 10 let vikendovku pro deti z maleho mesta. Bylo to na tema "pusty" ostrov a soucasti bylo i to, jak se "vyrabi jidlo", tedy, to, co by eventualne mohly, kdyby..

Uz tenkrat jich na me polovina zirala, kdyz jsem jim rikala, jak se zpracovava mliko - tedy, co vsechno a jak se da udelat - utlouct maslo, co je to syrovatka, jak udelat tvaroh, jak z nej udelat syr atp. S chlebem podobne, i kdyz jakz takz jeste.

Takze me to vubec, ale vubec neprekvapuje...ztracime zakladni schopnost obzivy, totiz znalosti o tom, kde a jak potraviny ziskat, jak je zpracovat, jak je uchovavat...atp. K nasi skode.

I ja se v tom citim "hloupa", protoze vim, ze spousta techto znalosti se vytraci - a to umim varit ze zakladnich potravin bez problemu, a spoustu veci i konzervovat ruznymi zpusoby. Za me se holt jeste nakladaly okurky a zeli, zavarovalo se, delaly se kompoty, nakladala vejce do vapna...atd atd.

9 0
možnosti
Foto

Tak nikdo se s takovými znalostmi nerodí. V kolika letech by to dítě mělo vědět? v 8? Ve 3?

0 4
možnosti

Moje známá zas vyprávěla, že její dcera chodila na střední školu obor hotelnictví. A při vaření děti nevěděly, jak jinak uvařit vývar, než hodit tam kostku Masoxu ...

14 0
možnosti

masox, neodmyslitelna soucast poctive ceske kuchyne

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc

29. března 2024

Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Přípravář staveb/rozpočtář

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Jihočeský kraj
nabízený plat: 40 000 - 50 000 Kč