Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Udělejte si obří bubliny. Budete potřebovat jen bublifuk se šňůrkami

aktualizováno 
Malé děti bublifuky milují. Ty pokročilejší už však neuspokojí malé bublifuky z obchodu za desetikorunu. Na obří, téměř profesionální bubliny si budou muset pořídit speciální náčiníčko.

Tvorba obřích bublin byla donedávna doménou jen profesionálních bublinářů, kteří vystupují ve specializovaných show. Nedávno se ale na trhu objevily úplně nové bublifuky s názvem Megabublina, které už vlastně ani bublifuky nejsou. Nefouká se totiž do nich. Bubliny se vytvářejí tahem náčiní a proudící vzduch udělá práci místo vzduchu z plic.

Fotogalerie

"Mají tvar speciálně tvarovaných šňůrek upevněných na držátkách. Mezi nimi jsou provázky, které mají schopnost navázat tekutinu podobně jako klasická očka malého bublifuku. Díky tomu na nich zůstane dostatek tekutiny, která dokáže vytvořit i metrové bubliny," říká Petra Zychová ze společnosti Bubbleshow.cz.

Nové bublifuky Megabublina pro iDNES.cz vyzkoušel profesionální bublinář Matěj Kodeš. Podívejte se ostatně na video, jak se mu dařilo. "Opravdu to funguje. Chce to jen trošku cviku naučit se s bublifukem zacházet. Asi není vhodný pro úplně malé děti, ale ty jen trochu povyrostlejší si určitě vyhrají, stejně jako dospěláci," komentoval pokusy.

Je to však i díky speciální bublifukové kapalině, která je jakýmsi prostředníkem mezi tekutinou pro malé bublifuky (návod, jak si ji vyrobit, najdete zde) a profesionálními směsmi, které si však každý bublinář pečlivě chrání.

A je samozřejmé, že důležitou roli při jeho produkci hraje i zkušenost z každodenních vystoupení. Podle něj však pro práci s Megabublinou podobná praxe není třeba, amatérovi se to podaří hned. A pozitivní je, že mýdlová voda pro obří bubliny není nijak dramaticky vyšší než klasická tekutina pro malé bublifuky. Litr stojí kolem 150 korun, provázková tvořítka kolem stokoruny podle tvaru.

Autor:


Témata: práce, trh, Zajímavosti


Nejčtenější

V Praze se chystá nejpálivější zmrzlina.
Nejpálivější zmrzlina na světě? Taková se bude prodávat v říjnu v Praze

S výraznou chilli chutí se rozhodl experimentovat Jan Hochsteiger, alias pan Zmrzlinka ze zmrzlinárny Crème de la Crème. Tvrdí, že by to měla být...  celý článek

Když se rybář podíval do tlamy svého uloveného lingcoda, načel tam neporušenou...
Dva v jednom. Rybář chytil rybu, která ještě nestačila sníst chobotnici

Čtyřiadvacetiletému Mattu Mertzovi se u pobřeží Santa Cruz v Kalifornii povedl nezvyklý úlovek. Když vylovil vzácného lingcoda a otevřel jeho tlamu, zjistil,...  celý článek

Pohlreich vysvětluje, že základy kuchařského umění se nedají přeskočit, a učí...
I čerstvou rybu lze v kuchyni zabít, předvedl šéfovi amatér z Vodňan

Opravdu čerstvou a dobře udělanou sladkovodní rybu si v Česku jen tak někde nedáte. Když si tedy Zdeňka Pohlreicha s pořadem Ano, šéfe! pozval majitel rybí...  celý článek

Bedla vysoká má štíhlou tygrovanou nohu s pohyblivým prstenem a velký šupinatý...
Bedly rostou jako o život. Na řízky jsou skvělé, ale umí i otrávit

Houbařská sezona vrcholí a s ní i růst oblíbených bedel. Pro laiky často prezentují houby, které si nelze splést, jenže opak je pravdou. Některé druhy jsou...  celý článek

Soutěžní příspěvek do fotosoutěže pořádané Zoo Praha
Fotosoutěž Zoo Praha se blíží do finále. Klikněte pro nejlepší fotky

Zoo Praha vyzvala všechny fotografy, aby posílali své nejlepší výtvory do fotografické soutěže. Nejlepší z nich použije na billboardy a citylighty. Naše...  celý článek

Další z rubriky

Lilková zmrzlina se sušenými lilkovými chipsy, mandlovou drobenkou a...
VIDEO: Lilek je v kuchyni hvězdou, ze které uděláte i zmrzlinu

Lilek, nebo taky baklažán je typickou plodinou vhodnou k nejrůznější kuchyňské úpravě. Mnoho lidí lilku nedůvěřuje, avšak šéfkuchař Vojtěch Kalášek, který vaří...  celý článek

Ústecké komíny (ilustrační snímek).
Kominíci mají napilno, topná sezona letos začala dřív

Letošní topná sezona začala nemilosrdně už na začátku září, a to způsobilo řadě tuzemských domácností nečekané starosti. Většina z nich totiž nestihla objednat...  celý článek

Takto vypadá termostatický ventil po sundání termostatické hlavice.
PORADNA: Proč v zimě radiátor netopí? Možná je zatuhlý termostatický ventil

Před zimou jsem kontroloval radiátory a zarazilo mě, že jsou tyčinky termostatických ventilů úplně zaražené uvnitř. To znamená, že vlastně vůbec nemohou...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.