náhledy
Ingredience potřebné na buchtičky podle receptu Jiřího Plavce.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Ve velké míse promíchejte odváženou mouku se solí a sušeným droždím. Dále do směsi přidejte cukr a strouhanou citrónovou kůru.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Do důlku nechte sklouznout žloutky, přilijte vlažné máslo a mlékem zadělejte těsto. Dobře propracované nechte v teple vykynout.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Z vykynutého těsta odebírejte lžičkou menší kousky, každý hned smočte v másle a obalte ve směsi strouhaných ořechů s cukrem
Autor: www.e-knihovnicka.cz
V másle smočené a v ořechové směsi obalené noky vkládejte do formy na bábovku vytřené máslem. Bábovku plňte do dvou třetin a obsah pečte pod alobalem asi 40 minut při 170 stupních Celsia.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Buchtičky se šodó, spečené do tvaru bábovky. Ta vypadá velmi kompaktně, ale jde velice snadno rozebrat na jednotlivé, krásně nadýchané buchtičky.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Nutný je test špejlí, zda je bábovka propečená i uvnitř.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Servírujte rozebrané na jednotlivé nadýchané buchtičky, spolu s vanilkovým krémem.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Klasika trochu jinak, obohacená o chuť ořechů.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Buchtičky se šodó, s ořechovou krustou.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
V rendlíku promíchejte hladkou mouku s krupicovým i vanilkovým cukrem, přilijte mléko a za stálého míchání vše provařte.
Autor: www.e-knihovnicka.cz
Provařený, lehce zhoustlý základ odstavte a do ještě vroucího zašlehejte oddělené žloutky. Omáčka se ještě víc zahustí.
Autor: www.e-knihovnicka.cz