Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Burger se směsí hub a mladým česnekem. To je velké porno, září Pohlreich

aktualizováno 
Hamburger trochu jinak – s mladým jarním česnekem a houbami. To je jeden z receptů, se kterým přijde v neděli v podvečer Zdeněk Pohlreich do svého pořadu Rozpal to šéfe!

Slavný šéfkuchař podusí v jídle mladý česnek, který se ani nemusí loupat, jak je mladý a mléčný. Aby si usnadnil jeho „demontáž“, ukáže první fintu, jak na to. Prostě vyřízne „bubáka“ stejně jako se odstraňuje u rajčete.

V poslední době si Pohlreich oblíbil grilovací pánve wok, které umožňují proměnit gril na běžnou kuchyni, takže na něm může i vařit a dusit. I když nemáme tuto možnost, můžeme si alespoň pomoci jeho fígly. I když to není na grilu, ale v kuchyni u sporáku. 

Fotogalerie

Na začátek stačí trochu oleje a na něm opéct stroužky z celé paličky česneku. Na burger Zdeněk Pohlreich používá houby shiitake. Tato asijská houba je mezi kuchaři hodně oblíbená, připisují se jí i protikarcinogenní účinky. Čerstvé se dají sehnat v cenách kolem 300 korun. Lze je nahradit i tmavými žampiony, které ke kloboučkům shiitake Pohlreich přidal nakrájené na plátky. 

Houby pustí trochu vody, takže se pokrm začne dusit. Přidejte šalotku a citron. „K houbám se hodí citron, který jim přidá výraznější chuť,“ vysvětluje. Pak přidá trošku kmínu, sůl a pepř. Než se pokrm dodusí, připravte si pořádnou hrst petržele a bazalky. Čerstvé bylinky přidejte až na konec a nechte rozpustit oříšek másla.

Místo klasické sladké housky Pohlreich pro burger zvolil italskou focacciu, kterou rozříznul napůl, potřel olejem a dal opékat střídkou na mřížku. Mezitím připravil salát z listů římského salátu a pár lístků polníčku. Není třeba dělat žádnou složitou marinádu, stačí jen troška oleje, citronové šťávy, sůl a pepř.

Poctivý burger

Chcete ochutnat pravý Americký burger? Vyberte si na Raketa.cz a zkuste klasický hovězí burger, kuřecí nebo s mořskými plody.

A může se servírovat. Část salátu můžete vložit do housky, část na talíř jako přílohu, pak přidejte houby, přiklopte. „Jenom si představte, co se tam děje. Všechna ta šťáva, olej, máslo, chutě, to všechno se vsákne do té housky, to bude velký porno,“ popisuje svůj houbový burger.

Další grilovací speciality nabídne Zdeněk Pohlreich v neděli v podvečer na Primě.

Autor:


Gyros naležato i roastbeef. Známe vítěze soutěže o kontaktní grily.

Ideální náplň do sendviče

Soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli je u konce. Naše odborná komise vybrala tři vítěze, což...

Poslední recepty v soutěži o grily. Miniburgery i grilovaná chobotnice

Miniburgery podle Ivety Martinovské

V sobotu 30. června končí naše soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli Sage. Tentokrát se ve...

Čtenářské recepty: steak s brusinkovou omáčkou, pizza i špíz se zeleninou

Proces grilování hamburgeru

Máme tu další díl čtenářských receptů ze soutěže o kontaktní grily a udicí pistoli. V dnešní...

Češi grilují rádi a špatně, neumí vybrat ani maso, říká Pohlreich

Vlevo správný T-bone steak, vpravo kus masa, který za T-bone steak někteří "řezníci" jen vydávají.

VIDEO Vždycky je lepší maso z býka než z krávy, víc si pochutnáte na odleželém mase než na čerstvém a...

Ke grilované krkovičce radí Pohlreich restovanou cibuli s bylinkami

A je naservírováno: opečené krajíce chleba potřené česnekem, s vrstvičkou...

VIDEO Vepřová krkovička, královna grilovacích párty. Variant, v čem ji před grilováním namarinovat,...

První letošní příspěvky do grilovací soutěže: hovězí, bůček i kuře

Marinované kuře pečené „naplacato“

V rámci naší soutěže o kontaktní grily a udicí pistoli se už začínají scházet první fotografie s...

VIDEO: Na pomalu pečený bůček či kachní prsa je ideální peletkový gril

Vepřový bůček na peletkovém grilu

VIDEO Dlouhé úpravy masa na grilu jsou čím dál populárnější. A když se spojí i se zauzením, je specialita...


Nejčtenější

Zdeněk Pohlreich: Končím, patřím do starého železa, už většinou ani nevařím

Zdeněk Pohlreich (v bistru Next Door by Imperial)

Téměř deset let jezdil po celé zemi a radil majitelům restaurací. Jeho pořad Ano, šéfe! se stal legendou. Teď se...

KVÍZ: Znáte jedovaté a chráněné hřiby, které byste měli nechat v lese?

Hřib rudonachový

Z nálezu hřibu se raduje každý houbař, patří ale všechny do košíku a do kuchyně? Zdaleka ne. I mezi hřiby jsou houby...



S citem budovaná zahrada je vzpomínkou na bratra, který jí dal nejvíc

V oblasti Lužických hor se nádherně kvetoucím rododendronům a azalkám skvěle...

Přes tři desítky let práce se skrývají za rozlehlou zahradou, kde původně rostly jen náletové dřeviny a ležela spousta...

Klidná zahrada plná ovoce uprostřed města je splněným rodinným snem

Vysazení třešně a meruňky bylo prvním zahradnickým počinem manželů, kteří si...

„Naším prvním zahradnickým počinem bylo vysazení třešně a meruňky, které se nám po letech péče odměňují velkou úrodou...

Čau-čau je kočka v psím těle a současně hrdý a oddaný pes jednoho pána

Klidný a oddaný společník, u kterého zapomeňte na drezůru a psí sporty. To je...

Hrdý a oddaný pes původem z Číny a s vůdcovskými sklony, to je čau-čau. Kvůli své povaze není vhodný pro každého, ale...

Další z rubriky

VIDEO: Paprikové chilli barbecue, luxusní příloha ke grilovanému masu

Paprikové čatní připravené čistě jen z přírodních surovin.

Otevřete skleničku zářivě červených, jakoby sklovitých paprikových nudliček, a ať je přidáte ke grilovanému masu, k...

VIDEO: Ovocné sushi je jako sladká tečka, kterou si snadno připravíte doma

Ovocné sushi je neobvyklou sladkou tečkou.

Sushi existuje nepřeberné množství druhů. Málokdo se však setkal s ovocnou variantou, která může posloužit jako „sladká...

Kuchařský, vykosťovací, na zeleninu. Které nože by v kuchyni neměly chybět

Ke každé činnosti v kuchyni je třeba trochu jiný nůž.

Pokud si vybavujete kuchyni, budete potřebovat kvalitní nože. Jelikož jsou dost drahé, je třeba se rozhodnout, které...

Najdete na iDNES.cz