Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Burgerfest slaví páté výročí, letos můžete vyhrát i harleye

aktualizováno 
Český svátek hamburgeru proběhne 10. a 11. září na Výstavišti v Praze. Kuchaři z České republiky, ale i z Evropy a Spojených států, ukážou, že burger nemusí být jen ubohá placička z mletého masa, ale chutný a plnohodnotný pokrm.

Hlavní náplní festivalu budou tisíce upečených hamburgerů. | foto: Burgerfest

„Letos to bude takové dvojité výročí, protože my slavíme pět let a náš partner Jack Daniel ́s 150. výročí od založení,“ říká Zdeněk Střížek z restaurace Basement, který za celým projektem festivalu Burgerfest stojí.

Za vstupné 100 Kč návštěvníci dostanou nejen spoustu dobrého jídla, ale budou se moci pokochat stovkou unikátních motorek Harley Davidson. Navíc tam bude možné vyzkoušet si jízdu v džípech na off-road polygonu. Odvážlivci si také budou moci zkusit na trenažéru Besipu, jak se člověk cítí, když se auto převrátí přes střechu nebo při nárazu.

Fotogalerie

„Myslím, že hodně lidí přitáhne i možnost soutěžit o motorku Harley Davidson, o zájezd do destilérky Jack Daniel ́s do Spojených států a o gril Weber v hodnotě 40 tisíc korun. A k tomu hodně muziky, hodně vaření a zóna pro děti,“ vypočítává Střížek.

O vaření a občerstvení se letos bude starat zhruba 60 stánků, takže o chuťovou pestrost bude postaráno. „Od prvního ročníku se celá akce obrovsky rozrostla, letos zabereme celé prostranství před Průmyslovým palácem a sotva se tam vejdeme. A organizačně to začíná být tak náročné, že my jako restaurace už se ani nezúčastníme, protože bychom se ani nestihli pořádně připravit,“ konstatuje Zdeněk Střížek.

Celá akce by měla být jednou velkou show, protože opět přijedou americké populární hvězdy Grilu BBQ Pit Boys a přidají se i evropské grilovací „gangy“ z Rakouska, Německa, Švédska či Nizozemska se svými grilovacími show.

Cílem festivalu je vyvrátit mýty o americké kuchyni a ukázat, že burger není žádný karbanátek, ale umění, které zaslouží svůj festival.

Autor:




Nejčtenější

Mládě želvy ostruhaté. Pohlaví bude zřejmé až za několik let.
Zoo ovlivňovala pohlaví želv teplotou, výsledek bude znát za několik let

V ostravské zoologické zahradě se po patnácti letech od začátku chovu vylíhla mláďata želvy ostruhaté. Chovatelé se snažili ovlivnit pohlaví mláďat regulací...  celý článek

Majitelka podniku přinutila Pohlreicha svézt se na místní bobové dráze.
Na Pražáka dobrý, pochválila Pohlreicha restauratérka s dvěma hvězdami

Majitelka brněnské restaurace, kterou navštívil Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Ano, šéfe!, se rozhodla vybudovat dietní fast food, ale stěžovala si, že...  celý článek

Reportér Matěj Smlsal předvádí několik praktických triků s vejci.
VIDEO: Čerstvé, nebo zkažené? Triky, které vám pomohou při vaření vajec

Jako synonymum neschopnosti v kuchyni se říká: umí jenom uvařit vejce a čaj. Ale práce s vejci není až tak triviální, jak se zdá. Práci s vejci si totiž lze...  celý článek

Šikmé větve představují oříšek, vyplatí se "předlomit" si je předem.
Připravte se na úklid zahrady a vyhrajte elektrické zahradní pomocníky

Na podzim připravujeme zahradu k zimnímu spánku. K tomu patří úklid větví z prořezávky, nadrcení na mulč nebo do kamen i hrabání listí. Pokud v soutěži správně...  celý článek

Další z rubriky

Lilková zmrzlina se sušenými lilkovými chipsy, mandlovou drobenkou a...
VIDEO: Lilek je v kuchyni hvězdou, ze které uděláte i zmrzlinu

Lilek, nebo taky baklažán je typickou plodinou vhodnou k nejrůznější kuchyňské úpravě. Mnoho lidí lilku nedůvěřuje, avšak šéfkuchař Vojtěch Kalášek, který vaří...  celý článek

Reportér Matěj Smlsal předvádí několik praktických triků s vejci.
VIDEO: Čerstvé, nebo zkažené? Triky, které vám pomohou při vaření vajec

Jako synonymum neschopnosti v kuchyni se říká: umí jenom uvařit vejce a čaj. Ale práce s vejci není až tak triviální, jak se zdá. Práci s vejci si totiž lze...  celý článek

Klasickým sporákům, i když jsou na pevná paliva, nechybí některé moderní...
Kamna na chalupu: vyberte typ, který se rychle zahřeje a vyhrajte vysavač

Topení na chalupě je specifické tím, že se s ním začíná v pátek odpoledne a končí v neděli po obědě. Takže rozhodně není žádoucí zdroj tepla, který se sám o...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.