Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Svižná ča-ča vás strhne a dodá energii. Zkuste si ji zatancovat

  9:30aktualizováno  9:30
Tanec pocházející z Kuby nazývaný zkráceně cha-cha, čte se ča-ča, patří k těm z oblasti Karibiku, které se učí i v tanečních. Alespoň jeho základní pohyb složený v jednom taktu ze tří pomalých a dvou rychlých kroků by vám tedy neměl uniknout. Na parketu si ho užijete.

"Základy kroků jsou u ča-či stejné jako u rumby, všechny jsou přes špičku," vysvětluje podstatu oblíbeného latinskoamerického tance taneční mistr Petr Fabík z Taneční školy Národního domu na Vinohradech. (Předchozí díly malé internetové taneční školy najdete níže v souvisejících článcích.)

"A taneční držení je také stejné jako v rumbě," dodává taneční mistr. (Rumbu se můžete naučit podle videa zde.) Taktéž základní pohyb i většina jednoduchých figur jsou zrcadlově stejné pro oba partnery. Stačí pozorně sledovat Annu a Petra Fabíkovy a tanec si vyzkoušet.

Každý takt tohoto tance začíná třemi pomalými kroky vpřed vedenými přes špičku a končí dvěma rychlými: pán začíná dlouhým krokem vpřed pravou nohou, na druhou dobu ji vpřed následuje i levá noha a na třetí přenese váhu zpět na pravou nohu. Následuje úkrok stranou a přinožení. Na partnerce jsou ty samé kroky a figury, jen zrcadlově obrácené.

Autor:


Témata: Karibik, Kuba, Taneční


Nejčtenější

Bedla vysoká má štíhlou tygrovanou nohu s pohyblivým prstenem a velký šupinatý...
Bedly rostou jako o život. Na řízky jsou skvělé, ale umí i otrávit

Houbařská sezona vrcholí a s ní i růst oblíbených bedel. Pro laiky často prezentují houby, které si nelze splést, jenže opak je pravdou. Některé druhy jsou...  celý článek

Soutěžní příspěvek do fotosoutěže pořádané Zoo Praha
Fotosoutěž Zoo Praha se blíží do finále. Klikněte pro nejlepší fotky

Zoo Praha vyzvala všechny fotografy, aby posílali své nejlepší výtvory do fotografické soutěže. Nejlepší z nich použije na billboardy a citylighty. Naše...  celý článek

Kareta pravá (Eretmochelys imbricata)
Ekolog zjistil, že množství želv ve světových mořích roste. Až desetkrát

Světové populace mořských želv jsou zřejmě na vzestupu. Vědci z Aristotelovy univerzity v Soluni totiž zjistili, že po historickém úbytku se želvám v...  celý článek

V Praze se chystá nejpálivější zmrzlina.
Nejpálivější zmrzlina na světě? Taková se bude prodávat v říjnu v Praze

S výraznou chilli chutí se rozhodl experimentovat Jan Hochsteiger, alias pan Zmrzlinka ze zmrzlinárny Crème de la Crème. Tvrdí, že by to měla být...  celý článek

Další z rubriky

Pohlreich ochutnává jídlo v jídelně na Slovanském gymnáziu v Olomouci.
VIDEO: Pohlreich jako šéf v obří školní kuchyni, zabijáku čerstvosti

Na adresu Ano, šéfe! dorazila stížnost studentů olomouckého Slovanského gymnázia: nejede jim rozvařené a studené jídlo bez chuti a Zdeněk Pohlreich se jim...  celý článek

Takto vypadá termostatický ventil po sundání termostatické hlavice.
PORADNA: Proč v zimě radiátor netopí? Možná je zatuhlý termostatický ventil

Před zimou jsem kontroloval radiátory a zarazilo mě, že jsou tyčinky termostatických ventilů úplně zaražené uvnitř. To znamená, že vlastně vůbec nemohou...  celý článek

V Praze se chystá nejpálivější zmrzlina.
Nejpálivější zmrzlina na světě? Taková se bude prodávat v říjnu v Praze

S výraznou chilli chutí se rozhodl experimentovat Jan Hochsteiger, alias pan Zmrzlinka ze zmrzlinárny Crème de la Crème. Tvrdí, že by to měla být...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.