Diskuze

Češi grilují rádi a špatně, neumí vybrat ani maso, říká Pohlreich

Vždycky je lepší maso z býka než z krávy, víc si pochutnáte na odleželém mase než na čerstvém a zásadně na prorostlém, ne na libovém. Takových rad na správné grilování sype šéfkuchař Zdeněk Pohlreich z rukávu mraky a stojí za to si je poslechnout.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

TondaN

7. 7. 2011 9:18
před polreichem

smekám. má to v ruce ,nekecá jenom nějaká moudra, jede! nemusí se každýmu líbit,dokonce jsem slyšel" má to připálený", ale já bych teda svíčkovou za pěkných 5 nebo 6 set nekoupil,protože bych jí taky moh zmršit a to by byla škoda,neboť co uvařim sním!:-)takže dívejme se a zjistíme,že nepotřebujeme italy a podobně-přitom ital příjemný chlapík jak konec konců každy jižan ale-ovocná ,to tu nemamo-viz tv reklama, a oni zas polreichy:-)

0 0
možnosti

Kovac10

2. 6. 2011 12:34
Pohlreich

je možná dobrej kuchař, lepší než Babica, ale já bych od něj nejedl jen z principu, protože on vaří pro snoby ve snobských restauracích, kde se člověk nemůže chovat přirozeně, jinak by ho vyhodili. Takový podniky já nesnáším, už jen proto, že pořádnýho guláše s knedlama se tam člověku nedostane, zato dostane maličkej kousek masa s třema listama rukoly a jednou bramborou, zaplatí za to čtyři kila a pak se stejně dosytí doma. To je mi vyloženě protivný. A že Češi neumí grilovat? Co je to "umět grilovat"? Maso na gril umí dát každej, naložit to taky zvládne každej a sníst taky, tak jakýpak neumí. Pleška trochu přestřelil, ale co už, to se stává i lepším. Co se týče Babicy, jeho jídla, bez ohledu na přípravu a ososbu kuchaře, vypadají normálně a chutnat můžou taky normálně. Ale rozhodně to nebude levná záležitost, jak on sám tvrdí.

0 0
možnosti

desmodromVI@seznam.cz

2. 6. 2011 12:53
Re: Pohlreich

Můžete prosím popsat vaše "přirozené chování", za které vás vyhazují z restaurací?

Já myslím, že pokud jíte příborem, neplivete na zem, a velkou i malou potřebu děláte na toaletách, z restaurace by vás vyhodit neměli.

Ale každému je přirozené něco jiného.

Děkuji.

0 0
možnosti

sámvelkýmao

2. 6. 2011 10:48
no

na vaření dle pohlreicha by bylo třeba 500 kč na osobu a den,ale co řekne má alespoň hlavu a patu.zato vaření babiceho mi připomíná vaření pejska a kočičky..............

0 0
možnosti

airwar

2. 6. 2011 11:13
Re: no

A zkoušel sji podle Babiceho receptů někdy něco vařit? Já ano, jde to a je to chutné.

0 0
možnosti

wrangler

1. 6. 2011 22:43
Ano!

Jediný člověk, který umí grilovat je Pohlreich!;-D;-D;-D

1 0
možnosti

Zůstaň nad věcí, baby

1. 6. 2011 23:35
Re: Ano!

:-)R^

0 0
možnosti

Jan9002

1. 6. 2011 12:19
V neděli jsem griloval na žule.

To bylo super maso! Jenom posolené a jinak nic. MŇAM!

0 0
možnosti

Zálohovaný obal 10

1. 6. 2011 20:00
Re: V neděli jsem griloval na žule.

Není nad rozpálenej asfalt !;-)

0 0
možnosti

D.Brux

1. 6. 2011 10:31
Purista Pohlreich

Pohlreich je purista a jeho nekompromisní purismus možná to funguje v typu restaurace, které šefuje. Určitě má hodně pravdu v tom když kritizuje naše veřejné stravování, nicméně tady je nějaká česká realita a za ní nelze udělat tlustou čáru.

Poslouchal jsem ho ovšem u toho grilování (plytké crcání s Pavlovskou jsem vypouštěl) a v jednom se dost mýlí: to o čem mluví je puristický gril ve australském stylu. Tam se prohání mraky hovězího a prostě nic jiného než krvavý angus se tam nejí.

Ovšem v takovém Karibiku nebo ve latinském (hispánském) světě by se se svými uleželými krváky ani nechyt. Navíc se griluje všechno, brazilský gril jsou grilovaná kuřata, vedle vepřové, vedle hovězí, a jako příloha grilovaný baklažán. Ke grilovaným rybám běžně dostanete grilovaný ananas, grilovanou kukuřici atd. Prostě svět grilu jak to popisuje, hovězí steak ve vlastní krvi, je jenom JEDNO lokální specifikum, které je navíc děsně jednotvárné, a rychle se přejí.

0 0
možnosti

VyMeTaky,2

1. 6. 2011 13:34
Re: Purista Pohlreich

Pohlreich a purista? Jděte zkusit kdysi vyhlášený podnik, kterýmu teď kraluje. Mizernej kuchař, mizernej a drzej personál. Nikdy více.

0 0
možnosti

vladino

1. 6. 2011 8:23
Zuhelnatělej steak od Pohreicha bych nedal huby!!!

Brrrrrrrrrrr..... Rv

0 0
možnosti

Petr Tenzor

1. 6. 2011 15:46
Re: Zuhelnatělej steak od Pohreicha bych nedal huby!!!

Zuhelnately? To si asi pletete s jinym "mistrem" - na B.

0 0
možnosti

falm

31. 5. 2011 22:04
Když si budu chtí pochutnat na jídle

určitě si nedám něco a la Polreich. A od Polreicha už vůbec ne. Ten pán možná rozumí kuchařské show, ale vaření mu moc nejde. Jen žvanivý kecy. Pro snobský blbečky. Rv

1 0
možnosti

VyMeTaky,2

1. 6. 2011 13:35
Re: Když si budu chtí pochutnat na jídle

Pánovi také nejela lahodná krmě v ex-café Imperiál?;-D

0 0
možnosti

jupikjupik

31. 5. 2011 12:48
nejlepší divák je takovej

kterej v pondělí sleduje Pohlreicha, úterý a středa griluje z prorostlého, aby to mělo správnou chuť a ve čtvrtek Ceithamlovou a Havlíčka a od pátku do úterý váží kuřecí maso na váze.

0 0
možnosti

Zkorumpovaná velryba

31. 5. 2011 17:42
Re: nejlepší divák je takovej

;-D;-DR^

0 0
možnosti

axax

31. 5. 2011 8:18
A pak si všichni myslí že ty rakoviny atd

padají z nebe ... :(

0 0
možnosti

Kovac10

2. 6. 2011 12:41
Re: A pak si všichni myslí že ty rakoviny atd

tak si doma žer obilí, trávu, jehličí, pampelišky a kaštany a nestěžuj si. Z kvaliutního masíčka rakovinu nedostaneš, a i kdyby, na něco se umřít musí

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Půlhodinová pauza na oběd? To mi přijde perverzní, říká Zdeněk Pohlreich

20. března 2024

Premium Zdeněk Pohlreich se vrací na televizní obrazovky s novou reality show Česko na grilu. „Hraje se o...

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.