Vepřová kotleta plněná sušenými rajčaty, šunkou, polentou a kapustou
Ingredience pro 10 osob: 1 kg brambor, 2 dcl olivového oleje, 4 plátky toustového chleba, 300 g filo těsta, 200 g másla, 1 l mléka, 500 g portského vína, 1 l smetany, 1 svazek plocholisté petržele, 300 g vepřových líček, 300 g kuřecích prsou, 100 g sušené šunky, 1x vepřová kotleta, 100 g špenátu, 50 g dijonské hořčice, 100 g sušených rajčat a 1 l vepřového či hovězího vývaru.
Kotletu očistíme a maso prořízneme. Do masa vložíme fáš ze sušených rajčat, šunky a kuřecích prsou, který připravíme tak, že kuřecí prsa rozmixujeme, ochutíme solí, přidáme sušenou šunku a sušená rajčata.
Maso zabalíme a dáme ho péct na 63 °C zhruba na dvě hodiny. Pak připravíme z toustového chleba, petržele a hořčice krustu a maso v ní obalíme.
Do tzv. filo těsta zabalíme ragú z kapusty a špeku, což není nic jiného než na špeku orestovaná slanina, sůl, pepř. Z brambor připravíme kaši (s máslem, smetanou, mlékem a solí), polentu uvaříme s parmazánem a vykrojíme ji. Vepřová líčka rozdusíme v portském víně a vývaru, vychladlá je rozebereme a vytvoříme z nich krokety. Ty obalíme v klasickém trojobalu a osmažíme.