Recept na kachní roládu a chutney z červené cibule
Ingredience: 400 g kachních prsou, 100 g 33% smetany, 10 g rozmarýnu, sůl, černý pepř, směs pěti druhů koření (badyán, fenykl, skořice, hřebíček, bílý pepř). Na čatní 20 g másla, 20 g medu, 250 g cibule a 250 g červeného vína.
Z kachních prsou stáhneme kůži a opatrně seřízneme přebytečný tuk. 200 g kachních prsou nakrájíme na drobné kostičky, osolíme je, opepříme a necháme odležet. 200 g kachních prsou rozkútrujeme v kútru nebo ponorným mixérem, osolíme, opepříme, přidáme nasekaný rozmarýn a směs koření. Rozkútrovanou hmotu promícháme s nakrájenými kachními prsy a opatrně položíme na kůži z kachen a zabalíme do fresh fólie.
Týdeník 5plus2Každý pátek zdarma |
Pomalu vaříme v nevroucí vodě cca 90 °C nebo pomalu pečeme při 70 °C. Pokud máme teploměr, tak teplota ve středu by měla být 65 °C. Necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky. Lze ale podávat i za tepla.
Čatní připravíme tak, že do rendlíku dáme máslo a med a do toho přidáme nakrájenou cibuli. Zlehka orestujeme a zalijeme červeným vínem. Víno pomalu vyvaříme a podáváme.