VIDEO: Jak Zdeněk Pohlreich učil Terezu Kostkovou metličkovat

aktualizováno 
Život není jen čokoládová tyčinka, zněl jeho ortel, kdy se už na její práci s metličkou nemohl dívat a dodělal trhanec za ni. To byl jeden z vtipných momentů nového pořadu.

Nový pořad se Zdeňkem Pohlreichem sice netrhal divácké rekordy, dívalo se necelých půl milionu diváků, ale je podivuhodné, kolik lidí ho vzalo jako adrenalinovou soutěž. Je ovšem otázkou, zda by byla sledovanost vyšší, kdyby ho Prima načasovala na víkendové poledne. Jen si to představte: nastartujete televizi a sporák, vaříte a rovnou rodině podáváte oběd.

I tak se našlo mnoho jedinců, kteří si mimo přenos stoupli do kuchyně a jedním okem na obrazovce a druhým na sporáku se pokoušeli stíhat ďábelské Pohlreichovo tempo. Je to známkou toho, že že kulinářská komunita v Česku kvete.

A na Facebookových stránkách pořadu si slibovali, že příště si to zopakují. "Těším se na další díl – nakoupíme suroviny a jdeme do toho," zazněl jeden hlas za ostatní příznivce pořadu. 

Přinášíme vám tedy seznam ingrediencí, které budou příznivci vaření v přímém přenosu potřebovat k další sobotní "soutěži" v rámci pořadu Česko vaří s Pohlreichem živě.

Hráškový krém

Pro 4 osoby potřebujete: 500 ml zeleninového vývaru, 1 cibuli pokrájenou nadrobno, 1 nakrájený pórek (pouze bílou část), 500 g mraženého hrášku, 200 ml mléka, 200 ml smetany, máslo, olivový olej, celý černý pepř, sůl, 3 plátky toastového chleba, ideálně 1 den starý.

Kuřecí játra na majoránce

Pro 4 osoby: 500 g kuřecích jater, očištěných, 100 ml suchého bílého vína, 200 ml smetany ke šlehání, 1 cibuli, nakrájenou najemno, 1 menší jablko, oloupané lístky z 6 větviček čerstvé majoránky, 1 stroužek česneku, kousek másla, extra panenský olivový olej, sůl a čerstvě namletý pepř, 4 plátky opečeného pečiva k podávání (ideálně toast nebo plátek chleba).

Zapečené pomeranče

Pro 4 osoby: 5 větších pomerančů a 1 pomeranč na plátky, 70 cl pomerančového likéru (Grand Marnier, Curacao, Cointreau), 40 g moučkového cukru, 2 vejce –  žloutky a z bílků ušlehat sníh, 25 g cukru krupice, 40 g nízkotučného krémového sýru nebo měkkého tvarohu, 100 g ušlehané smetany ke šlehání, hnědý cukr.

Autor:

Nejčtenější

Svatomartinská husa krok za krokem: peče se sama bez kontroly 13 hodin

Sliny se sbíhají i na obrázku

Dozlatova pečená husička patří k oslavám svatého Martina stejně jako Ježíšek k vánočním svátkům. Ideální je vložit ji...

V Paříži na ryby? Kvůli imigrantům dnes musíte mít odvahu, řekl Vágner

Rybář Jakub Vágner v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel (13. listopadu 2018)

Jakub Vágner je rybář, který proslul „hony“ za téměř vymřelými rybami po celém světě a několika světovými rekordy. Dnes...

Nájem platí Šárce Grossové, mají boží svíčkovou a od šéfové první hvězdu

Jitka a Santo Pagana na terase pražského podniku Černý kohout s výhledem do...

Jen těžko lze nahradit někoho, kdo je jako doma jak v kuchyni svého podniku, tak v jeho organizaci. Nekompromisně to v...

Pohlreich už zase vaří v televizi. V neděli dopoledne a opět lehce

O zeleninu není nouze ani v nové řadě Teď vaří šéf, protože Zdeněk Pohlreich...

Zdeněk Pohlreich z obrazovek úplně nezmizel, pěkně v klidu si pro své fanoušky připravil další lehké recepty, po...

Pohlreich přesvědčí i dýňové odpírače. Rychlá polévka z jednoho hrnce

Dýňová polévka s praženými semínky

Ve třetím pokračování pořadu Teď vaří šéf!, kde Zdeněk Pohlreich ukazuje light recepty pro celý den, nechybí ani návod...

Další z rubriky

OBRAZEM: Mláďata zvířat celého světa v podzimních kulisách Zoo Praha

Podzim není úplně typickým obdobím pro mláďata, v pražské zoo jich ovšem lze o...

Podzim není úplně typickým obdobím pro mláďata, v pražské zoo jich ovšem lze o letošním krásném podzimu obdivovat...

OBRAZEM: Ty nejlepší fantastické pohledy z dronů na svět kolem nás

Snímky nejrůznějších přírodních scenérií, sportovních klání, městské zástavby....

Snímky nejrůznějších přírodních scenérií, sportovních klání, městské zástavby. Vše nafocené z ptačí perspektivy díky...

Svatomartinská husa pečená na mřížce a při nízké teplotě. Nic jednoduššího

Husička po pěti hodinách pomalého pečení

Tradice pečení husy na svatého Martina se v posledních letech vrací. Kvůli tomu mnohé malé domácí chovy hlásí, že už...

Najdete na iDNES.cz