Bude to jako první sex, těší se Pohlreich na vaření v přímém přenosu

  11:35aktualizováno  13:10
Prostořeký šéfkuchař Zdeněk Pohlreich chce v přímém přenosu národu dokázat, že poctivé vaření ze základních surovin není problém. Podle něj je směšné vymlouvat se na nedostatek času, když se tříchodové menu dá uvařit za hodinku. V sobotu 19. října večer si to můžete vyzkoušet i vy. Stačí mít potřebné ingredience.

Formát nového pořadu Česko vaří s Pohlreichem televize Prima je postaven na úspěšné živé show šéfkuchaře Gordona Ramsaye s názvem Cookalong. Ta byla původně koncipována jako jeden díl, ale diváci v Anglii si ji okamžitě natolik zamilovali, že vznikla celá série.

Fotogalerie

Prima doufá, že podobně se k vaření během živého přenosu nechá strhnout i Česko a rovnou připravila řadu pokračování na osm sobotních večerů za sebou.

Živé propojení s diváky během pořadu podpoří přímý kontakt přes Skype s vybranými vaření chtivými jednotlivci nebo skupinkami, jimž bude Pohlreich přes obrazovku nahlížet doslova pod pokličky. Po dobu živého přenosu bude sledovat, jak si vedou, případně jim i radit.

Sám se na nový pořad a živý přenos velice těší, i když neskrývá ani lehké obavy. "Cítím se jako před prvním sexem. Trochu se bojím, trochu se těším," řekl pro iDNES.cz při úterní promo akci na Náměstí Míru, kde z přistaveného "food trucku" Pražanům servíroval svoje vyhlášená telecí líčka a telecí placičky s houbami. 

V sobotu večer už se pojede na ostro

Na premiérový sobotní večer si Zdeněk Pohlreich pozval herečku Terezu Kostkovou a budou spolu vařit houbové ragú se ztraceným vejcem, vepřové kotletky se zelím a trhanec s jablky. Tedy žádné špeky, ale jídla z běžně dostupných surovin, jejichž nákup nikoho nezruinuje. Posuďte sami: 

Ingredience pro houbové ragú se ztraceným vejcem (pro 4 osoby): 
400 g očištěných hub nakrájených na větší kousky, 1 lžíci nakrájené cibulky, dva stroužky česneku, 1 lžíci olivového oleje, 20 g másla, 1 lžičku nasekaných čerstvých lístků hladkolisté petrželky pár celých lístků na ozdobu, 2 snítky čerstvého tymiánu nebo 1 špetku sušeného, 1 snítku čerstvého rozmarýnu nebo 1 špetku sušeného, 1 kapku balzamikového octa, 4 čerstvá vejce, 10 ml bílého vinného octa, čerstvě vymačkanou šťávu z půlky citronu, sůl a čerstvě namletý černý pepř. Pečivo dle chuti.

Ingredience pro vepřové kotletky se zelím (pro 4 osoby): 4 vepřové kotlety, bez kosti, očištěné, 1 menší hlávku zelí, nakrájenou na nudličky 1 cm silné, 100 g slaniny, nakrájené na nudličky nebo na kostičky, 1 lžičku másla, extra panenský olivový olej, 1 větvičku rozmarýnu, sůl a pepř. Na bazalkové pesto: 4 stroužky česneku, 1 šálek nastrouhaného sýru parmazánového typu, 1 hrst lístků bazalky, 200 ml extra panenského olivového oleje, sůl a pepř.

Ingredience potřebné pro trhanec (pro 4 osoby): 200 g hladké mouky, 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť), 250 ml mléka, 50 g rozinek, vlašské ořechy, špetku soli, 2 lžíce vanilkového cukru, 2 lžíce másla, cukr moučku na posypání, 100 g oloupaných a na kousky nakrájených jablek.

"Všechna jídla, která budu v přímých přenosech připravovat, jsem postupně uvařil, abych je doladil. V téhle show ale nepůjde jen o vaření. Nevím, jestli se u ní budou lidi spíš bavit, nebo se mnou budou také vařit. Záleží na nich. Přál bych si, aby se dívali a aby je pořad bavil, o to jde," vysvětlil Zdeněk Pohlreich.

Vyzkoušíte si v sobotu 19. října vaření s šéfkuchařem Zdeňkem Pohlreichem?

celkem hlasů: 2263

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 20. října 2013. Anketa je uzavřena.

Na první díl se zatím jen podívám a uvidím 1775
Ano, těším se, připravím si vše potřebné 388
Ne, vaření mě nezajímá, je to ztracený čas 100
Autor:

Nejčtenější

Svatomartinská husa krok za krokem: peče se sama bez kontroly 13 hodin

Sliny se sbíhají i na obrázku

Dozlatova pečená husička patří k oslavám svatého Martina stejně jako Ježíšek k vánočním svátkům. Ideální je vložit ji...

V Paříži na ryby? Kvůli imigrantům dnes musíte mít odvahu, řekl Vágner

Rybář Jakub Vágner v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel (13. listopadu 2018)

Jakub Vágner je rybář, který proslul „hony“ za téměř vymřelými rybami po celém světě a několika světovými rekordy. Dnes...

Nájem platí Šárce Grossové, mají boží svíčkovou a od šéfové první hvězdu

Jitka a Santo Pagana na terase pražského podniku Černý kohout s výhledem do...

Jen těžko lze nahradit někoho, kdo je jako doma jak v kuchyni svého podniku, tak v jeho organizaci. Nekompromisně to v...

Pohlreich už zase vaří v televizi. V neděli dopoledne a opět lehce

O zeleninu není nouze ani v nové řadě Teď vaří šéf, protože Zdeněk Pohlreich...

Zdeněk Pohlreich z obrazovek úplně nezmizel, pěkně v klidu si pro své fanoušky připravil další lehké recepty, po...

Přes léto dala dohromady starou dřevěnou chatku. Díky barvám prokoukla

S minimálními náklady čtenářka proměnila i malinkou koupelnu.

Shodou náhod se čtenářka Kateřina dostala k opuštěné chatičce, kterou někdo používal naposledy před dvaceti lety. Stav...

Další z rubriky

OBRAZEM: Ty nejlepší fantastické pohledy z dronů na svět kolem nás

Snímky nejrůznějších přírodních scenérií, sportovních klání, městské zástavby....

Snímky nejrůznějších přírodních scenérií, sportovních klání, městské zástavby. Vše nafocené z ptačí perspektivy díky...

OBRAZEM: Mláďata zvířat celého světa v podzimních kulisách Zoo Praha

Podzim není úplně typickým obdobím pro mláďata, v pražské zoo jich ovšem lze o...

Podzim není úplně typickým obdobím pro mláďata, v pražské zoo jich ovšem lze o letošním krásném podzimu obdivovat...

Brambory šetrně skladujte i zpracovávejte, je jich málo a zřejmě zdraží

Brambor se letos urodilo méně, kvůli suchu nenarostly.

Letošní horká a suchá sezona zrovna nenahrávala solidní úrodě brambor, podle bramborářů je sklizeň zhruba o 25 nižší...

Najdete na iDNES.cz