Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Cestovní espresso můžete mít na výletě, na rybách i při lyžovačce

aktualizováno 
Pro milovníky dobré kávy v polních podmínkách je určený cestovní kávovar, se kterým byste si měli udělat lepší den i mimo domov a dobrou kavárnu.

Hongkongský výrobce Wacaco startuje s prodejem začátkem roku 2015 a cena při předobjednání vyjde na 40 dolarů plus poštovné, po zahájení prodeje o deset dolarů víc.

Fotogalerie

Miniespresso funguje tak, že se kávou prožene horká voda z termosky nebo turistického vařiče pomocí manuální pumpičky, jak to bude fungovat, uvidíte nejlíp na našem videu. Podle výrobce by se pomocí ručního pumpování mělo dosáhnout stejného tlaku jako v běžných domácích espresso strojích. Uvádí tlak 116 PSI, což odpovídá u nás obvyklejším 8 barům.

Výrobce tvrdí, že speciálně zkonstruoval cestu od zásobníku vody ke komoře s kávou, aby se voda příliš nezchlazovala. Dobrého výsledku louhování se dosahuje už při teplotě vody 67 °C. Pokud to není podvod, tak káva na videu soudě podle pěny vypadá docela dobře.

Dávkování je běžné, pomocí dávkovače se do přístroje vloží 7 gramů kávy a na 13 až 18 stisknutí by se měl protlačit standardní šálek (záleží, jak velkému dáváte přednost), na 28 stisků získáte velký šálek. Kávovar je dlouhý 25 centimetrů a váží 360 gramů, takže by v batohu neměl zabrat příliš místa.

Hodil by se vám podobný cestovní kávovar?

celkem hlasů: 1271

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 22. října 2014. Anketa je uzavřena.

Určitě, využil bych v práci, kde se čepuje jenom brynda 793
Nevěřím, že z toho může vytéct něco pořádného 373
Nepotřebuji, stačí mí instantní káva 105
Autor:



Nejčtenější

V Paříži nainstalovali nové eko-pisoáry. Nechutné, bouří se místní

Pařížané si stěžují na výrazné pisoáry bez zástěn v centru města. (13. srpna...

Paříž přišla s novým nápadem, jak ekologicky využít lidskou moč. Nové červené pisoáry se slámou uvnitř dokážou vytvořit...

KVÍZ: Deset anglických kuchařských výrazů, které musíte znát v receptech

Při vaření se používá hodně postupů, které v anglické terminologii u nás nejsou...

Dnes jen už málokdo vaří podle ušmudlaného deníčku po mamince. Není nic snadnějšího než sednout k počítači nebo...



Pláže Floridy ochromil červený příliv. Hynou ryby, ptáci i želvy

Mrtvé ryby na plážích Floridy

Velká horka trápí nejen Česko, ale i americkou Floridu. Čtenářka Renata Mysliveček, která u zdejších pláží žije, den za...

Z Prahy prchají do Posázaví na chalupu s půvabnou zahradou po babičce

Dům a zahrada po babičce s dědou přinášejí rodině z Prahy spoustu radosti a...

Domek se zahradou, které budovali zhruba před sedmdesáti lety její děda s babičkou, jsou srdeční záležitostí čtenářky,...

VIDEO: Potřebovali se zbavit beranů, upekli je na kamenech v zemi

Vše potřebné je už připravené.

Šéfkuchař Vojtěch Kalášek rád zkouší neobvyklé věci, se kterými se v běžné praxi nesetkáte. Tentokrát se rozhodl...

Další z rubriky

Znojemské, rychlokvašky i kornyšonky. Jak si poradit se zavařováním okurek

Zavařování okurek je u nás jednou z největších tradic.

Sezona okurek a barevné letní zeleniny je právě na vrcholu. Nemáte-li rádi saláty, nebo vás nebaví je chystat, můžete...

Zdeněk Pohlreich: Končím, patřím do starého železa, už většinou ani nevařím

Zdeněk Pohlreich (v bistru Next Door by Imperial)

Téměř deset let jezdil po celé zemi a radil majitelům restaurací. Jeho pořad Ano, šéfe! se stal legendou. Teď se...

VIDEO: Založte si vermikompostér a zužitkujte organické zbytky i v bytě

Ke hnojení je nejlepší vermikompost. Vyrobit si ho můžete i doma

Pokud připustíte, že vám s kompostováním organických zbytků budou doma pomáhat kalifornské žížaly, lze nejen slupky z...

Najdete na iDNES.cz