Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Chebský včelař dostal metál za svůj med, který nestéká

První místo ve zvláštní kategorii soutěže Regionální potravina Karlovarského kraje získal chebský včelař Jiří Sirotek za svůj pastovitý med, který není tuhý, ale ani tekutý, takže z rohlíku nestéká.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JO

balast

11. 8. 2011 23:30
Již jako malí skauti....

Již jako malí skauti jsme měli fintu, jak namazat "tekutý" med na chleba/rohlík. Postačilo zamíchat med do másla (později do Ramy) a je to, touto netekoucí směsí natřete cokoliv...nic neteče a chutná to báječně.

Doporučuje jedenáct z deseti skautů

0 0
možnosti
VP

V.Poustka

25. 7. 2011 10:37
vyrábíme a prodáváme pastovaný med už 10 let

kdy mohu očekávat návštěvu redaktora nejserioznějšího deníku na internetu?

0 0
možnosti
PC

Paula

24. 7. 2011 23:22
To je sice vsechno hezky,

ale kdyz ono to vypada jako sadlo, ne jako med. A zkuste to pouzit treba na nakladani masa na medu a zazvoru - to je PEKLO !

0 0
možnosti
DK

Dawemaster

25. 7. 2011 7:45
Re: To je sice vsechno hezky,

No tak na to si snad koupíte normální med néé... tenhle je na rohlíky ne na vaření.. ;-D;-DRv

0 0
možnosti
KV

Toranoko

24. 7. 2011 17:10
Neni bezne ?

Kazdy rok si kupuju med pul na pul, v zivote jsem nemela problem pastak sehnat.. popisuji to tady jako kdyby to nikdy nikdo v zivote nevidel ci co.. :-)

0 0
možnosti
DK

Dawemaster

25. 7. 2011 7:46
Re: Neni bezne ?

Taky koukám ;-D;-D... četl jsem to, protože jsem si myslel, bůhví co neobjevili a on je to starej dobrej pasťák..R^;-D

0 0
možnosti
M

masaj

24. 7. 2011 16:27
Novinka

Tesim se, jak na iDnes vyjde clanek o pani Kolouchove z Prahy 2, ktera pece ojedinelou dvoubarevnou tzv. mramorovou babovku a ze vsechny deti a cela Praha miluje jeji dvoji chut v jednom!

Musim si tukat prstem na celo...

0 0
možnosti
DK

Dawemaster

25. 7. 2011 7:47
Re: Novinka

;-D;-D;-D;-D;-D asi tak no....

0 0
možnosti
L

luban12

24. 7. 2011 12:46
Včelařství je a není věda

Řada lidí je přesvědčena,že se přijde k úlu,nastaví se nějaká nádoba do které med nateče a včelaři pak za med chtějí 80-100 Kč za 1kg. Investice do včel jsou dost vysoké a to nemluvím o čase,který s chovem souvisí. Kdyby si lidé uvědomili,že pokud vymřou včely,tak podle posledních vědeckých výzkumů do 4 let začnou vymírat lidé na celém světě hladem. Med je jeden z vedlejších produktů včel. Mezi med neřadím to,co prodávají v supermarketech a tvrdí o tom v zimních měsících,že jeto třeba květový med,který je krásně tekutý ;-D každý květový med musí zkrystalizovat,to je také záruka pravosti medu.Takový prodávaný květový med může obsahovat maximálně 30% nějakého exotického medu a ostatní jsou různé náhražky. A pastování ?To je dnes u hodně včelařů běžná záležitost.

1 0
možnosti
OO

Oldox

26. 7. 2011 7:05
Re: Včelařství je a není věda

S vymíráním nemáte ani zdaleka pravdu: http://www.osel.cz/index.php?obsah=6&clanek=5747

0 0
možnosti
HŠ5

Huckelberry Švédd 5

24. 7. 2011 11:30
muhehe ... idnes zase objevila Ameriku ...

pastovaný med je naprosto BĚŽNÁ záležitost :-/

1 0
možnosti
M

masaj

24. 7. 2011 16:23
Re: muhehe ... idnes zase objevila Ameriku ...

Videl bych to asi tak. Ten lojza ze clanku ma v redakci nejakeho znameho a timto si udelal pekne reklamu pro pepiky, kteri nikdy nevideli pastovany med.

1 0
možnosti
M

Morrison

24. 7. 2011 11:11
měl taky někdy zajít mezi lidi

U nás dělá pastovaný med každý druhý včelař, rozhodně to není žádná vzácnost nebo specialita. Jeho výroba je triviální záležitost.

0 0
možnosti
ŠF

eQuido

24. 7. 2011 11:12
Re: měl taky někdy zajít mezi lidi

Triviální, ale pracná. Proto to spousta včelařů nedělá...

0 0
možnosti
HM

zluta-rozinka

24. 7. 2011 11:06
ten med

není ani tuhý, ani tekutý, ani chutný..

0 0
možnosti
M

Morrison

24. 7. 2011 11:12
Re: ten med

100 lidí, 100 chutí...mě teda pastovaný chutný víc, než klasický. A nejvíc mi chutná mnohými opovrhovaný řepkový med, který se dá krájet nožem.

0 0
možnosti
JP

Rosťa Jančar - Technet.cz

24. 7. 2011 10:41
nic nového

Tento med manželka objednávala v Ostravě již před více než deseti lety pro syna. Dítě stejně jako Němci milovalo, že med nestéká z krajíce ;-)

0 0
možnosti
MP

Cordwainer

24. 7. 2011 10:47
Re: nic nového

Co takhle si přečíst článek?Nikdo netvrdí,že je to něco nového...

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Dvě gorilí mimina v Zoo Praha jsou úžasná. Mobi se vozí, to menší půjčuje

25. dubna 2024

Dvojnásobná radost z narození zdravých mláďat goril nížinných panuje v Rezervaci Dja Zoo Praha už...

Mráz popálil většinu zahrad. Dřeviny obrazí, uklidňuje přírodní zahradník

26. dubna 2024  8:46

Leckde byly plně rozkvetlé ovocné stromy i keře, případně už dokonce měly malé plůdky. Příroda je...

Byla dřív jídla v restauracích poctivější? Jak se v minulosti stravovalo

26. dubna 2024

Pivo nebo dršťková polévka za dvě koruny, guláš za šest. K tomu talíře a ubrusy s logem RaJ....

Jsou nebezpeční či přešlechtění. Evropa zakazuje chov oblíbených psích plemen

25. dubna 2024

Premium Máte doma jezevčíka? Francouzského buldočka? A co třeba pitbulla, rotvajlera nebo nějakého velkého...

Fotovoltaika na jarní technické: Co zvládnout sám a kdy jít za odborníky?

25. dubna 2024

Pro fotovoltaické panely nastalo jaro, ač teď ještě panuje nevlídné počasí. Stejně jako potřebuje...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!