Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Připravte si lehký cheesecake z karamelových sušenek. S čerstvým ovocem

aktualizováno 
Pečeného dortu ze sušenek se vůbec nemusíte bát. Připravte si ho s dětmi třeba během nadcházejícího víkendu na rozloučenou s prázdninami.

Cheesecake z karamelových sušenek bude chutnat dospělým i dětem. S nízkotučným tvarohem si můžete připravit jeho lehčí variantu. | foto: Lotus Bakeries

Potřebné ingredience: 200 g karamelových sušenek (na našem případě jde o tzv. lotusky, ale můžete si připravit i domácí, případně použít běžné sušenky máslové), 80 g rozpuštěného másla, 400 g tvarohu (můžete použít i nízkotučný) , 200 g cukru, 3 vajíčka, šťáva z poloviny citronu a 2 vaječné bílky.

Postup krok za krokem

Karamelové sušenky rozdrťte nebo jemně rozemelte a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Drobečky ručně natlačte na dno otevírací dortové formy (tato dávka je ideální pro formu o průměru 26 centimetrů) a takto připravený korpus pečte v troubě předehřáté na 180°C po dobu 10 minut.

Fotogalerie

V jedné misce smíchejte tvaroh s cukrem, dvěma celými vajíčky a citronovou šťávou. Pokud toužíte po intenzivnější citronové chuti, přidejte k tvarohu ještě  jemně nastrouhanou kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu.

V další misce vyšlehejte sníh z vaječných bílků, opatrně ho vmíchejte do připravené tvarohové směsi a naneste na upečený korpus. V troubě předehřáté na 180°C pečte dalších 30 minut. Nechte vychladnout a ještě dejte hotový cheesecake alespoň na 2,5 hodiny (případně přes noc) ztuhnout do lednice. 

Máte raději recepty na nepečené dorty?

Pokud se vám nechce do pečení a raději byste šli do něčeho ještě jednoduššího, můžete si vybrat třeba nepečenou variantu cheesecaku, dort z jahodové dřeně a kakaových sušenekdort s mangem, osvěžující dort s melounem, sušenkový dort s mandarinkami či dort s želé z kiwi.

Jenom nezapomeňte, že tyto dorty většinou potřebují dost času na ztuhnutí v chladu. Ideálně přes noc lednici.

Další variantu, jak připravit cheesecake, pro vás máme na videu (recept zde): 

Autor:




Nejčtenější

Jeden z druhů octomilek pod mikroskopem. Ilustrační snímek
Masožravky, pastičky, samolepky, vysavač. Jak se doma zbavit octomilek

Tyto malé mušky milují sladké vůně a znepříjemňují pobyt v bytě v okamžiku, kdy se na stole objeví ovoce, pivo, víno, mošt nebo limonáda. Boj s nimi se zdá na...  celý článek

Šikoku inu (shikoku inu) je od roku 1937 japonským národním pokladem.
Z japonských psích lovců prasat milovaní společníci i národní poklad

Japonci jsou přesvědčeni, že jimi vyšlechtěná psí plemena jsou naprosto výjimečná, což lze samozřejmě tvrdit například i u národních plemen českých. Nicméně...  celý článek

Ústecké komíny (ilustrační snímek).
Kominíci mají napilno, topná sezona letos začala dřív

Letošní topná sezona začala nemilosrdně už na začátku září, a to způsobilo řadě tuzemských domácností nečekané starosti. Většina z nich totiž nestihla objednat...  celý článek

Reportér Matěj Smlsal předvádí několik praktických triků s vejci.
VIDEO: Čerstvé, nebo zkažené? Triky, které vám pomohou při vaření vajec

Jako synonymum neschopnosti v kuchyni se říká: umí jenom uvařit vejce a čaj. Ale práce s vejci není až tak triviální, jak se zdá. Práci s vejci si totiž lze...  celý článek

Další z rubriky

Výzkumníci odebrali 159 vzorků kohoutkové vody.
Kohoutková voda v zahraničí je plná mikroplastů. U nás se to neměří

Studie společnosti Orb Media odhalila, že přes 80 procent kohoutové vody ve světě je kontaminováno mikročásticemi plastů. Zatímco o mikroplastech v mořích se...  celý článek

Domácí vejce nebudou mít hezky barevné žloutky, pokud slepicím nedopřejete dost...
Barevným vaječným žloutkům pomáhá chemie. Domácí vejce nemusí být lepší

Domácí vejce nemusí být vždy lepší než kupovaná. Záleží na tom, zda mají slepice dost pastvy, ne jen dvorek vyhrabaný až do hlíny. A kdo chová vlastní slepice,...  celý článek

Reportér Matěj Smlsal předvádí několik praktických triků s vejci.
VIDEO: Čerstvé, nebo zkažené? Triky, které vám pomohou při vaření vajec

Jako synonymum neschopnosti v kuchyni se říká: umí jenom uvařit vejce a čaj. Ale práce s vejci není až tak triviální, jak se zdá. Práci s vejci si totiž lze...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.