Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Připravte si lehký cheesecake z karamelových sušenek. S čerstvým ovocem

aktualizováno 
Pečeného dortu ze sušenek se vůbec nemusíte bát. Připravte si ho s dětmi třeba během nadcházejícího víkendu na rozloučenou s prázdninami.

Cheesecake z karamelových sušenek bude chutnat dospělým i dětem. S nízkotučným tvarohem si můžete připravit jeho lehčí variantu. | foto: Lotus Bakeries

Potřebné ingredience: 200 g karamelových sušenek (na našem případě jde o tzv. lotusky, ale můžete si připravit i domácí, případně použít běžné sušenky máslové), 80 g rozpuštěného másla, 400 g tvarohu (můžete použít i nízkotučný) , 200 g cukru, 3 vajíčka, šťáva z poloviny citronu a 2 vaječné bílky.

Postup krok za krokem

Karamelové sušenky rozdrťte nebo jemně rozemelte a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Drobečky ručně natlačte na dno otevírací dortové formy (tato dávka je ideální pro formu o průměru 26 centimetrů) a takto připravený korpus pečte v troubě předehřáté na 180°C po dobu 10 minut.

Fotogalerie

V jedné misce smíchejte tvaroh s cukrem, dvěma celými vajíčky a citronovou šťávou. Pokud toužíte po intenzivnější citronové chuti, přidejte k tvarohu ještě  jemně nastrouhanou kůru z jednoho chemicky neošetřeného citronu.

V další misce vyšlehejte sníh z vaječných bílků, opatrně ho vmíchejte do připravené tvarohové směsi a naneste na upečený korpus. V troubě předehřáté na 180°C pečte dalších 30 minut. Nechte vychladnout a ještě dejte hotový cheesecake alespoň na 2,5 hodiny (případně přes noc) ztuhnout do lednice. 

Máte raději recepty na nepečené dorty?

Pokud se vám nechce do pečení a raději byste šli do něčeho ještě jednoduššího, můžete si vybrat třeba nepečenou variantu cheesecaku, dort z jahodové dřeně a kakaových sušenekdort s mangem, osvěžující dort s melounem, sušenkový dort s mandarinkami či dort s želé z kiwi.

Jenom nezapomeňte, že tyto dorty většinou potřebují dost času na ztuhnutí v chladu. Ideálně přes noc lednici.

Další variantu, jak připravit cheesecake, pro vás máme na videu (recept zde): 

Autor:



Nejčtenější

Za předražené „květákové steaky“ si britský řetězec vysloužil posměch

Květák běžně koupíte v zelenině nebo na trhu celý a nezabalený. Je kompaktní,...

Řetězec Marks & Spencer se minulý týden ocitl pod palbou kritiky poté, co začal v Británii prodávat takzvaný květákový...

Naši největší a nejkrásnější kočku musí dobrovolníci bránit před pytláky

Rys ostrovid, největší kočkovitá šelma naší přírody, u nás byla zhruba před sto...

Rys ostrovid byl u nás doma jako největší kočkovitá šelma až do přelomu 19. a 20. století, kdy ho člověk vyhubil....



Vaněk: Co Čech, to food bloger. A za českou kuchyni jako bychom se styděli

Doménou Romana Vaňka jsou tradiční recepty. V jeho kuchařkách nenajdete jediný,...

Kulinář Roman Vaněk svou urputností připomíná národního buditele. Křísí české jazyky, a to doslova. Učí nás znovu...

Chytili 114cm hlavatku pouhých šest minut před koncem povoleného lovu

Hlavatka ulovená Radkem Filipem měřila neskutečných 114 cm.

Sezona lovu dravců u nás skončila posledním prosincovým dnem. Existuje ale mnoho zahraničních zemích s pružnější...

Produkty ze zvířecích střev platíme zlatem. A s chutí konzumujeme

V útrobách vorvaňů, mořských savců, vzniká ambra - významná součást parfémů....

Co mají společného cibetková káva, ambra a mana, která podle Starého zákona zachránila Izraelity prchající z Egypta...

Další z rubriky

Díky mobilní aplikaci snadno odhalíte výrobky s palmovým olejem

Pohled na plantáže s palmou olejnou z ptačí perspektivy: místo původního...

Palmovému oleji v potravinách se podle loňského průzkumu vyhýbá každý třetí Čech a podíl na tom zcela jistě má úsilí...

VIDEO: Je čas odstrojit stromeček. Víte, kam s ním?

Odstrojené stromečky do popelnice nepatří.

Tradice říká, že na Tři krále by se měl odstrojit stromeček. Teď jde jen o to, zbavit se ho tak, aby zbytečně...

VIDEO: Podívejte se, jak se vyrábí slavný italský sýr Asiago

Asiago DOP

Asiago je v Česku méně známý italský sýr, který stejně jako slavnější Parmigiano Reggiano a Gorgonzola pochází ze...

Najdete na iDNES.cz