Začal Chef Time Fest. Při jídle si tu povídáte s nejlepšími šéfkuchaři

  13:00aktualizováno  13:00
Chef Time Fest je trochu jiný festival jídla. Během jednotlivých dnů se scházejí nejlepší čeští šéfkuchaři a o svém jídle si povídají s hosty přímo u stolu.

„Dnes tu máme pět šéfkuchařů, kteří připraví pět chodů. Každý z nich jeden. Tento chod pak prezentuje hostům a pak si k nim sedne a stráví s nimi čas u stolu,“ popisuje princip prvního večera, zvaného Chef Table, Martin Struček, který stojí za pořádáním akce.

Fotogalerie

„My se všichni kuchaři vždycky sejdeme a rozdělíme si, kdo co bude vařit. Jde o to, aby se jednotlivé chody k sobě hodily a zbytečně se neopakovaly jednotlivé suroviny. Představte si, kdyby třeba všichni uvařili něco z červené řepy. To by asi lidi nebavilo,“ popisuje Radek David, jeden z kuchařů, kteří se zúčastnili prvního večera.

Festival tak přivádí dohromady lidi, kteří se zajímají o gastronomii, s kuchaři, od kterých pak mohou během konzumace vyzvědět i mnohé finesy použitelné i při vlastním domácím vaření. Ne vždy se člověku stane, aby mohl vstřebávat informace od nejlepších. A to navíc neformálním způsobem přímo při jídle.

Během akce, která začala 8. února a končí 23. února, proběhne celkem sedm večerů. Mimo formátu Chef Table tu proběhnou například duely, kdy dva šéfkuchaři „soutěží“. Pak budou vařit tříchodové menu s tím, že pro každý chod budou mít stejnou základní surovinu a jedlíci pak vyhodnotí, co jim chutnalo více.

Zájemci se také mohou zúčastnit show, kde bude i „živé“ vaření a kde se bude ochutnávat formou rautu. Nebude chybět ani sommeliér, který jednotlivé pokrmy spáruje s tím nejvhodnějším druhem vína. Živé vaření nebude chybět ani na večeru s Ondřejem Slaninou a Filipem Sailerem, kteří jsou nejen zkušení kuchaři, ale i showmani.

Už v minulých ročnících byla do festivalu zařazena i škola vaření, která se bude konat i letos. Tentokrát na téma sushi.

Autor:

Nejčtenější

Neuklízejte od podlahy, prádlo nesušte doma. Při úklidu pozor na 15 chyb

Úklid těch nejexponovanějších míst, jako je kuchyně a koupelna, si nechte...

Je tu čas vánočního úklidu, na který se asi jen málokterá domácnost těší. Nepříjemná povinnost přinese na konci...

Jatýrka si lidi dají, ale na foie gras zapomeňte, radí šéfová v Beskydech

Restauraci s hotelem Rekovice najdete v beskydských kopcích nad Rožnovem pod...

Je libo minestrone, ossobuco nebo foie gras? Proč ne, ale ve venkovské restauraci uprostřed nádherných beskydských lesů...

VIDEO: Pohlreich se loučí základy vaření, naučí vás omáčku pod maso

Dančí hřbet s blanšírovanou mrkvičkou

V pořadu Teď vaří Šéf! se Pohlreich částečně vrátil k tomu, co bylo v minulosti nedílnou součástí jeho pořadů. V...

VIDEO: Daní za roztomilost módních psích plemen je jejich utrpení

Annie. Statečná fenka francouzského buldočka, která po vyhřeznutí ploténky...

Černá jako uhel je fenka Annie s obrovskýma očima, placatým nosem a roztomilým pohledem typickým pro tolik žádané...

Pohlreich: Batáty prý vyhlazují vrásky. Měl bych je začít brát denně

Blesková polévka z batátů

Pohlreich miluje polévky, které považuje doslova za poklad. V dalším dílu Teď vaší Šéf! připravil k večeři bleskovou...

Další z rubriky

Roman Vaněk: mistr kuchařek, podle kterých se dá vařit

Autor kuchařek a zakladatel Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk

Roman Vaněk objevil recept, jak se stát autorem nejoblíbenějších kuchařských knih. Zdánlivě je to naprosto banální:...

Rocker z Kroměříže šéfovou šokoval i potěšil. Dostal motivační hvězdu

Šéfová Jitka Pagana vysvětluje majiteli kroměřížské Staré masny, jak se v...

Stará masna. Místo pro rockery a motorkáře, kde vládne pohoda. K tomu by však mělo patřit i slušné jídlo a pořádek v...

Vybírejte nejlepší místo pro relaxaci. Můžete vyhrát infrasaunu

Je to lestní stráň s překrásným výhledem na labský kaňon. A když nastane období...

Vyhlásili jsme soutěž o infrasaunu. Jediným úkolem je poslat snímek místa, kde nejraději trávíte volný čas a užíváte si...

Najdete na iDNES.cz