Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Začal Chef Time Fest. Při jídle si tu povídáte s nejlepšími šéfkuchaři

  13:00aktualizováno  13:00
Chef Time Fest je trochu jiný festival jídla. Během jednotlivých dnů se scházejí nejlepší čeští šéfkuchaři a o svém jídle si povídají s hosty přímo u stolu.

„Dnes tu máme pět šéfkuchařů, kteří připraví pět chodů. Každý z nich jeden. Tento chod pak prezentuje hostům a pak si k nim sedne a stráví s nimi čas u stolu,“ popisuje princip prvního večera, zvaného Chef Table, Martin Struček, který stojí za pořádáním akce.

Fotogalerie

„My se všichni kuchaři vždycky sejdeme a rozdělíme si, kdo co bude vařit. Jde o to, aby se jednotlivé chody k sobě hodily a zbytečně se neopakovaly jednotlivé suroviny. Představte si, kdyby třeba všichni uvařili něco z červené řepy. To by asi lidi nebavilo,“ popisuje Radek David, jeden z kuchařů, kteří se zúčastnili prvního večera.

Festival tak přivádí dohromady lidi, kteří se zajímají o gastronomii, s kuchaři, od kterých pak mohou během konzumace vyzvědět i mnohé finesy použitelné i při vlastním domácím vaření. Ne vždy se člověku stane, aby mohl vstřebávat informace od nejlepších. A to navíc neformálním způsobem přímo při jídle.

Během akce, která začala 8. února a končí 23. února, proběhne celkem sedm večerů. Mimo formátu Chef Table tu proběhnou například duely, kdy dva šéfkuchaři „soutěží“. Pak budou vařit tříchodové menu s tím, že pro každý chod budou mít stejnou základní surovinu a jedlíci pak vyhodnotí, co jim chutnalo více.

Zájemci se také mohou zúčastnit show, kde bude i „živé“ vaření a kde se bude ochutnávat formou rautu. Nebude chybět ani sommeliér, který jednotlivé pokrmy spáruje s tím nejvhodnějším druhem vína. Živé vaření nebude chybět ani na večeru s Ondřejem Slaninou a Filipem Sailerem, kteří jsou nejen zkušení kuchaři, ale i showmani.

Už v minulých ročnících byla do festivalu zařazena i škola vaření, která se bude konat i letos. Tentokrát na téma sushi.

Autor:



Nejčtenější

Pršut nemusí být jen italskou specialitou. Můžete ho klidně vyrobit doma

Takto se suší kýta v Itálii.

Pršut, prosciutto, prostě sušená šunka je pochoutka, která pochází z Itálie. Vyrábějí ji i další výrobci v Evropě,...

Nemáte krmítko? Mrkněte se na ptáčky v živém přenosu z Makova

Během přímém přenosu z krmítka v Makově můžete vidět až 50 druhů ptáků.

Mrazy trápí nejen lidi, ale i malé ptáky. Ti pro udržování stálé tělesné teploty vynakládají obrovské množství energie,...



Pět rad co dělat, když cizí pes napadne toho vašeho. Hlavně nenadávejte

Když se psi poperou, je nejdůležitější zachovat chladnou hlavu.

Leckterý pejskař už to zažil a pro mnohé je to noční můra: co když se váš pes nepohodne s cizím a zakousnou se do sebe?...

Známe absolutního vítěze soutěže o nejkrásnějšího psa

Absolutní vítěz: Sia

V pondělí 11. prosince dospěla do finále velká fotografická soutěž o nejkrásnějšího pejska. Ve 12:00 se zastavila...

Z Labe vylovili 70kilového sumce, který měřil 226 centimetrů

Monstrum z „velké řeky“

Milovníci Labe se v létě vypravili na dvoudenní rybářskou výpravu na tuto řeku. Zatímco první den se jim absolutně...



Další z rubriky

VIDEO: Teenageři šílí po slizu. Vyrobíte ho z gelu na praní a lepidla

Jak vyrobit sliz podle youtuberů.

Na sociálních sítích se šíří stovky návodů, jak si vyrobit sliz. K čemu slouží? Zdá se, že hlavně k tomu vyzkoušet si,...

VIDEO: Tropické pokojovky jsou i jedlé. Najděte si tu svoji

Dichorisandra thyrsiflora (drobné byliny)

Tušíte, kde se v našich domácnostech vzaly pokojové květiny, které by při středoevropském klimatu venku nepřežily?...

Jak rychle to umí s wokem Thajci, to se s Pohlreichem naučíte také

Stojí za to se dívat zkušené thajské kuchařce pod ruce. Na videu k článku máte...

Bez metody stir-fry by nejen thajská nebo čínská kuchyně nebyly tím, čím jsou. Přitom nejde o nic jiného než o rychlé...



Najdete na iDNES.cz