Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Nejostřejší potěšení. Pálivé chilli ovládlo smíchovskou náplavku

aktualizováno 
V sobotu 30. září se smíchovská náplavka stala rájem všech fanoušků pojídání chilli papriček. Nejenže ochutnávali street food v hodně ostré verzi, ale zároveň si odtud mohli odnést i semínka, aby si zkusili vypěstovat vlastní papričky.

Chilli je prostě populární. Kolem pojídačů chilli je kult, který tuto pro nás tak trochu exotickou zeleninu přináší do naší kultury. A existuje stále víc lidí, kteří si po celém světě shánějí semínka těch nejpálivějších odrůd a pak experimentují s použitím.

Fotogalerie

Stejně tak existují desítky firmiček, které vyrábějí omáčky a pasty a prodávají je na farmářských trzích nebo na podobných akcích, jako je Chillifest. A že to i ostatním „šmakuje“, je vidět i na návštěvnosti. „Loni, i když to byl první roční ročník, přišlo 6 000 lidí, takže myslím, že letos to bude ještě víc, zvlášť když nám takto počasí přeje,“ komentuje oblohu bez mráčku pořadatel Štefan Oršoš z agentury Food Event.

Součástí dne byla i soutěž v pojídání chilli, což obvykle bývá i vrcholem podobných setkání. Tady „okořeněná“ tím, že vítěz dostal jako cenu i letenku do Mexika. Zájemci si mohli místa do soutěže rezervovat zhruba čtrnáct dní předem, ale pár posledních odvážlivců si mohlo vyzkoušet soutěž přímo až na místě. I když je pravda, že pro podobná zápolení se aktivují spíše zkušení pojídači (podobně tomu bylo například i u soutěže v pojídání ostrého burgeru nedávno).

Autor:



Nejčtenější

Zdeněk Pohlreich: Končím, patřím do starého železa, už většinou ani nevařím

Zdeněk Pohlreich (v bistru Next Door by Imperial)

Téměř deset let jezdil po celé zemi a radil majitelům restaurací. Jeho pořad Ano, šéfe! se stal legendou. Teď se...

Po vstupu do EU začalo v Česku rychleji ubývat ptáků, zjistila studie

Skřivan polní (Alauda arvensis)

Od vstupu Česka do Evropské unie začalo rychleji ubývat polní ptactvo, zjistili vědci z Přírodovědecké fakulty...



Drahý kopaný bazén stavět nemusíte. Osvěžení na zahradě rychle a levně

Bazén je vítaným letním osvěžením.

Ceny malých bazénů strmě klesají, a tak dávají možnost každému, kdo má trochu místa na zahradě, zchladit se po úmorném...

KVÍZ: Znáte jedovaté a chráněné hřiby, které byste měli nechat v lese?

Hřib rudonachový

Z nálezu hřibu se raduje každý houbař, patří ale všechny do košíku a do kuchyně? Zdaleka ne. I mezi hřiby jsou houby...

Klidná zahrada plná ovoce uprostřed města je splněným rodinným snem

Vysazení třešně a meruňky bylo prvním zahradnickým počinem manželů, kteří si...

„Naším prvním zahradnickým počinem bylo vysazení třešně a meruňky, které se nám po letech péče odměňují velkou úrodou...

Další z rubriky

Poslední recepty v soutěži o grily. Miniburgery i grilovaná chobotnice

Miniburgery podle Ivety Martinovské

V sobotu 30. června končí naše soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli Sage. Tentokrát se ve sbírce receptů sešly...

Česko 21. století: zůstáváme věrni teplým večeřím a společnému stolování

Rodiny v Česku zůstávají věrné teplým večeřím a společnému stolování.

Podle průzkumu mají lidé v Česku stále rádi teplé večeře a společné stolování. Tři čtvrtiny zdejších domácností mají...

Nová soutěž pro mladé kuchaře by jim měla přinést perspektivní místa

Každý pořádný kuchař by měl být schopen vyrobit domácí těstoviny.

Soutěž Young Chef 2018 je nová soutěž pro čerstvé absolventy učňovských kuchařských oborů. Během léta 30 nominovaných...

Najdete na iDNES.cz