Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

VIDEO: Když dojdou brambory a zbude chleba, napečte chleboráky

Kdo by nemiloval bramboráky pěkně ochucené česnekem a majoránkou. Připravit si můžete i jejich obdobu, kde jako základní surovinu využijete nalámané kousky starého chleba.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

...ale ale.. to je kecu, kdyz lidi za tricetilety valky jedli kuru ze stromu a hlinu s vodou,

jak ten chutnej chlebacek a na vyjetym oleji by rady pochutnali. uz z vas nekdo ochutnal hlad na cibulce?

0 0
možnosti

uz dlouho jsem se tak nezasmal, jako u prispevku na chleboraky,

nekdy po drsne noci, rano slejvam z lahvi ,co tam jaxi zbylo, a pak tomu rikam

"nebesky chlebicek" jestli to ma neco spolecnyho, ted nevim, ale chutna to podobne...

0 1
možnosti

Staré pečivo vozím příbuzným na vesnici a dostanu za to vajíčka. Nebo ho naházím do řeky kačenám.

0 0
možnosti

;-D wow, tak ano... vyrazilo dech...

0 0
možnosti

J16a60n 41H27o93r58s12k44ý

5. 3. 2014 9:42

Doporučuji vám to video stáhnout pryč. Až se na posledních pár vteřin podívá revizní technik elektro (ty dráty nad hlavou toho šmakujícího) tak to s ním buď praští nebo vám to tam zavře!;-D

2 0
možnosti

Zase na tom videu je vidět, že to, co nazývají tvrdým chlebem je tak den-dva starý chleba.

0 0
možnosti

Tento recept je převzat z mimibazaru? Vypadá to na óbr mňamku !!

3 0
možnosti

˝predbehl jste me. Presne jsem chtel napsat, ze to je mnamka z mimibazaru.. na iDnesu se uroven snizuje rapidne, jako teplota v zime na Sibiri...

0 0
možnosti

P49a25v48e90l 26B93í25n19a

5. 3. 2014 5:49

Já si nemůžu pomoct, ale to je nějaký lálalend ne? Připojuji se k těm, co jim připadá dívné, že bych měl již jednou pečenou mouku z vodou rozmočit ve vývaru a fritovat. To si ho raděj nalámu do polévky, udělám z něj krutonky nebo pošlu babičce ať se mají slepice dobře... Navíc, běžný chleba z obchodu spíš chytne plíseň, než by uschnul, to by potom bylo co PENICILORÁKY ?

0 0
možnosti

To asi kupujete divný chleba nebo ho blbě skladujete. Ve chlebníku spíše ztvrdne, zabalený v teple v igelitu holt do dvou dnů zplesniví - zvláště nějaký nekvalitní plesnivý málem z obchodu.

0 0
možnosti

A když nemáte chleba, dejte tam piliny...

4 0
možnosti

Zachraň rozum....starý chléb se zpracuje jako topinky nebo se lehce opeče,klidně i na sucho, naláme do vodové polévky, přidá se česnek, sůl...a také se člověk nají. Lépe, dle tradice a méně pracně....

7 0
možnosti

Tak já nevím, pořád mi to nedá, co to má za smysl...a navíc iniciativa "Zachraňte jídlo"....vždyť s tím jídlem takto přímo plýtvá a základní suroviny promění v neurčitou hmotu osmaženou na oleji. To je tak neekonomický a také nezdravý recept. Když nemám brambory, tak proč vyrábět jakobramboráky....když má vývar, proč ho lije na starý chléb a pak rozhňahňá? Chléb, který už je upečený, má v sobě mouku, a jeho fantastickou vlastností je, že jej lze použít jako univerzální přílohu či doplněk takřka k jakémukoliv jídlu. Už přece do něj nemusíte znovu přidávat mouku a zase ho smažit. Stačí ho pouze nalámat jak je již do hotového jídla nebo jako chléb opéci. Mám vývar plus starý chléb. Chléb opeču na sucho a konzumuji s vývarem a třeba trochou česneku nebo ho tam rovnou přidám do vývaru. S tou trochou mouky a vajíčkem, co dále zmiňují, mohu vývar zahustit (mouku osobně vynechám), přidám citovaný porek, sůl pepř, kmín a bude z toho chutná polévka. Nebo budu mít vývar (nebo čirou česnečku, když tedy bude jenom voda) s opečeným starým chlebem a ten pórek podusím, osolím opepřím, pak umíchám ta citovaná vajíčka, smíchám s pórkem a mám dva chody. Ale jestli chce hutnou smaženou šlichtu, tak to pak jo....

3 0
možnosti

Teda fuj, na filmu ještě hnusnější než v popisu. Když už zbyde tvrdý chleba, topinky to jistí - dají se přiložit úplně ke všemu. A nebo chudí (případně bohatí) rytíři - to se krajíc chleba protáhne vajíčkem (chudý) nebo vajíčkem s nastrouhaným sýrem (bohatý) a na kousku másla usmaží. A když chci hodně bohatýho rytíře, položím na to plátek šunky nebo nějaký salám. Tak proč proboha patlat takovýhle humus!

7 0
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů

16. dubna 2024

Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu

18. dubna 2024

Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....

Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu

21. dubna 2024

Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu

20. dubna 2024

Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...

Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících

23. dubna 2024

V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni....

Umí člověka rozpohybovat i vytáhnout z deprese. Vepříci, koně, psi i delfíni

23. dubna 2024

Nejenže jsou lidem věrnými souputníky. Zástupci živočišné říše jim mohou i vylepšit fyzické a...

Podzámecká zahrada v Kroměříži je plná energie a inspirace. I za deště

22. dubna 2024  10:42

Nemůžete zabloudit. Na spodní straně náměstí proběhnete mezi domy k zámku s právě opravovanou...

Liška byla nejlepším přítelem člověka, dřív než domestikoval psy, tvrdí studie

22. dubna 2024

Lidé kdysi patrně chovali lišky jako domácí mazlíčky dávno předtím, než se na scéně objevili...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.