Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Smažené a přitom lehké letní jídlo Pohlreich připraví z cibule a mouky

  0:04aktualizováno  0:04
Cibule pokrájená na kroužky a těstíčko z mouky, koření i bylinek, to je základ, ze kterého se kupodivu dá vykouzlit lahodné křupavé jídlo, které z talířů zmizí natotata. Zvláště milovníci koriandru a chilli papriček nad ním bezpochyby zaplesají.

Jednoduchá a lehká, to je společný jmenovatel jídel vhodných pro teplé letní dny, kdy nechceme trávit spoustu času v rozpálené kuchyni. A ani netoužíme nacpat se něčím, po čem nám bude těžko.

Zdeněk Pohlreich si pro svůj poslední díl čtvrté řady primáckého pořadu Teď vaří šéf vybral inspirativní lehké recepty světové kuchyně, vhodné právě pro léto. Tu sáhl do Afriky, tu do Itálie, kupodivu nevynechal dokonce ani Peru, odkud si vypůjčil recept na ceviche (recept od rodilého Peruánce najdete zde).

Rychlé křupavé cibulové kroužky krok za krokem

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kroužky, které můžete rozebrat na menší dílky.

Kuličky koriandru a římský kmín nasucho opražte na pánvi a rozdrťte v hmoždíři, krásně se rozvoní. Takto připravené koření, trochu cizrnové mouky a díl rýžové mouky spolu smíchejte v misce a přidejte přiměřené množství teplé vody; těstíčko nesmí být příliš řídké, aby na cibulových plátcích drželo.

Fotogalerie

Těsto dobře promíchejte, přidejte ještě špetku soli, přihoďte nadrobno nasekané snítky čerstvého koriandru, nadrobno pokrájenou zelenou chilli papričku bez semínek, a pro svěží chuť přidejte ještě čerstvou šťávu z půlku citronu.

A můžete se pustit do smažení. Kroužky obalené v těstíčku hned vkládejte do rozpáleného rostlinného oleje, usmažte do křupava z obou stran a vyndejte do misky vyložené papírovým ubrouskem.

Jakmile se do něj mastnota vsákne, smažené kroužky naservírujte na talíř a pro dochucení je ještě posypte směsí mořské soli, chilli a špetky cukru.

Autor:



Nejčtenější

Za předražené „květákové steaky“ si britský řetězec vysloužil posměch

Květák běžně koupíte v zelenině nebo na trhu celý a nezabalený. Je kompaktní,...

Řetězec Marks & Spencer se minulý týden ocitl pod palbou kritiky poté, co začal v Británii prodávat takzvaný květákový...

Naši největší a nejkrásnější kočku musí dobrovolníci bránit před pytláky

Rys ostrovid, největší kočkovitá šelma naší přírody, u nás byla zhruba před sto...

Rys ostrovid byl u nás doma jako největší kočkovitá šelma až do přelomu 19. a 20. století, kdy ho člověk vyhubil....



Vaněk: Co Čech, to food bloger. A za českou kuchyni jako bychom se styděli

Doménou Romana Vaňka jsou tradiční recepty. V jeho kuchařkách nenajdete jediný,...

Kulinář Roman Vaněk svou urputností připomíná národního buditele. Křísí české jazyky, a to doslova. Učí nás znovu...

Chytili 114cm hlavatku pouhých šest minut před koncem povoleného lovu

Hlavatka ulovená Radkem Filipem měřila neskutečných 114 cm.

Sezona lovu dravců u nás skončila posledním prosincovým dnem. Existuje ale mnoho zahraničních zemích s pružnější...

Produkty ze zvířecích střev platíme zlatem. A s chutí konzumujeme

V útrobách vorvaňů, mořských savců, vzniká ambra - významná součást parfémů....

Co mají společného cibetková káva, ambra a mana, která podle Starého zákona zachránila Izraelity prchající z Egypta...

Další z rubriky

Díky mobilní aplikaci snadno odhalíte výrobky s palmovým olejem

Pohled na plantáže s palmou olejnou z ptačí perspektivy: místo původního...

Palmovému oleji v potravinách se podle loňského průzkumu vyhýbá každý třetí Čech a podíl na tom zcela jistě má úsilí...

Produkty ze zvířecích střev platíme zlatem. A s chutí konzumujeme

V útrobách vorvaňů, mořských savců, vzniká ambra - významná součást parfémů....

Co mají společného cibetková káva, ambra a mana, která podle Starého zákona zachránila Izraelity prchající z Egypta...

VIDEO: Je čas odstrojit stromeček. Víte, kam s ním?

Odstrojené stromečky do popelnice nepatří.

Tradice říká, že na Tři krále by se měl odstrojit stromeček. Teď jde jen o to, zbavit se ho tak, aby zbytečně...

Najdete na iDNES.cz