Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Smažené a přitom lehké letní jídlo Pohlreich připraví z cibule a mouky

  0:04aktualizováno  0:04
Cibule pokrájená na kroužky a těstíčko z mouky, koření i bylinek, to je základ, ze kterého se kupodivu dá vykouzlit lahodné křupavé jídlo, které z talířů zmizí natotata. Zvláště milovníci koriandru a chilli papriček nad ním bezpochyby zaplesají.

Jednoduchá a lehká, to je společný jmenovatel jídel vhodných pro teplé letní dny, kdy nechceme trávit spoustu času v rozpálené kuchyni. A ani netoužíme nacpat se něčím, po čem nám bude těžko.

Zdeněk Pohlreich si pro svůj poslední díl čtvrté řady primáckého pořadu Teď vaří šéf vybral inspirativní lehké recepty světové kuchyně, vhodné právě pro léto. Tu sáhl do Afriky, tu do Itálie, kupodivu nevynechal dokonce ani Peru, odkud si vypůjčil recept na ceviche (recept od rodilého Peruánce najdete zde).

Rychlé křupavé cibulové kroužky krok za krokem

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kroužky, které můžete rozebrat na menší dílky.

Kuličky koriandru a římský kmín nasucho opražte na pánvi a rozdrťte v hmoždíři, krásně se rozvoní. Takto připravené koření, trochu cizrnové mouky a díl rýžové mouky spolu smíchejte v misce a přidejte přiměřené množství teplé vody; těstíčko nesmí být příliš řídké, aby na cibulových plátcích drželo.

Fotogalerie

Těsto dobře promíchejte, přidejte ještě špetku soli, přihoďte nadrobno nasekané snítky čerstvého koriandru, nadrobno pokrájenou zelenou chilli papričku bez semínek, a pro svěží chuť přidejte ještě čerstvou šťávu z půlku citronu.

A můžete se pustit do smažení. Kroužky obalené v těstíčku hned vkládejte do rozpáleného rostlinného oleje, usmažte do křupava z obou stran a vyndejte do misky vyložené papírovým ubrouskem.

Jakmile se do něj mastnota vsákne, smažené kroužky naservírujte na talíř a pro dochucení je ještě posypte směsí mořské soli, chilli a špetky cukru.

Autor:




Nejčtenější

Když se rybář podíval do tlamy svého uloveného lingcoda, načel tam neporušenou...
Dva v jednom. Rybář chytil rybu, která ještě nestačila sníst chobotnici

Čtyřiadvacetiletému Mattu Mertzovi se u pobřeží Santa Cruz v Kalifornii povedl nezvyklý úlovek. Když vylovil vzácného lingcoda a otevřel jeho tlamu, zjistil,...  celý článek

Pohlreich vysvětluje, že základy kuchařského umění se nedají přeskočit, a učí...
I čerstvou rybu lze v kuchyni zabít, předvedl šéfovi amatér z Vodňan

Opravdu čerstvou a dobře udělanou sladkovodní rybu si v Česku jen tak někde nedáte. Když si tedy Zdeňka Pohlreicha s pořadem Ano, šéfe! pozval majitel rybí...  celý článek

V Praze se chystá nejpálivější zmrzlina.
Nejpálivější zmrzlina na světě? Taková se bude prodávat v říjnu v Praze

S výraznou chilli chutí se rozhodl experimentovat Jan Hochsteiger, alias pan Zmrzlinka ze zmrzlinárny Crème de la Crème. Tvrdí, že by to měla být...  celý článek

Soutěžní příspěvek do fotosoutěže pořádané Zoo Praha
Fotosoutěž Zoo Praha se blíží do finále. Klikněte pro nejlepší fotky

Zoo Praha vyzvala všechny fotografy, aby posílali své nejlepší výtvory do fotografické soutěže. Nejlepší z nich použije na billboardy a citylighty. Naše...  celý článek

Bedla vysoká má štíhlou tygrovanou nohu s pohyblivým prstenem a velký šupinatý...
Bedly rostou jako o život. Na řízky jsou skvělé, ale umí i otrávit

Houbařská sezona vrcholí a s ní i růst oblíbených bedel. Pro laiky často prezentují houby, které si nelze splést, jenže opak je pravdou. Některé druhy jsou...  celý článek

Další z rubriky

Pohlreich ochutnává jídlo v jídelně na Slovanském gymnáziu v Olomouci.
VIDEO: Pohlreich jako šéf v obří školní kuchyni, zabijáku čerstvosti

Na adresu Ano, šéfe! dorazila stížnost studentů olomouckého Slovanského gymnázia: nejede jim rozvařené a studené jídlo bez chuti a Zdeněk Pohlreich se jim...  celý článek

V Praze se chystá nejpálivější zmrzlina.
Nejpálivější zmrzlina na světě? Taková se bude prodávat v říjnu v Praze

S výraznou chilli chutí se rozhodl experimentovat Jan Hochsteiger, alias pan Zmrzlinka ze zmrzlinárny Crème de la Crème. Tvrdí, že by to měla být...  celý článek

Výzkumníci odebrali 159 vzorků kohoutkové vody.
Kohoutková voda v zahraničí je plná mikroplastů. U nás se to neměří

Studie společnosti Orb Media odhalila, že přes 80 procent kohoutové vody ve světě je kontaminováno mikročásticemi plastů. Zatímco o mikroplastech v mořích se...  celý článek

Mazda CX-5 2.2 D 2015 · 4x4,CZ
Mazda CX-5 2.2 D 2015 · 4x4,CZ

r.v. 2015, naj. 78 400 km, diesel
600 000 Kč (s DPH)

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.