náhledy
I takto se dá servírovat hovězí vývar z jednoho hrnce - i se zeleninou, brambůrky a salsou z petržele.
Autor: FTV Prima
Do hrnce s osolenou vodou vložte hovězí žebro, květovou špičku i jazyk.
Autor: FTV Prima
Jakmile přivedete obsah hrnce k varu, začne se na povrchu tvořit pěna z vysrážených bílkovin.
Autor: FTV Prima
Zhruba dvacet minut byste ji měli pečlivě sbírat, aby byl vývar čirý a nezkalený.
Autor: FTV Prima
Pak k masu přidejte kořenovou zeleninu (podrobně viz text).
Autor: FTV Prima
Přidejte také nové koření, pepř a bobkový list.
Autor: FTV Prima
Nezapomeňte ani na bylinky.
Autor: FTV Prima
Do vývaru přidejte ještě snítku petržele bez lístků a pak nechte probublávat zhruba dvě hodiny.
Autor: FTV Prima
Poté vývar dochuťte solí.
Autor: FTV Prima
Přihoďte do něj pár malých brambůrků, za čtvrt hodiny se uvaří.
Autor: FTV Prima
Mezitím oloupejte jazyk.
Autor: FTV Prima
Mezitím oloupejte jazyk.
Autor: FTV Prima
Pokrájejte na plátky.
Autor: FTV Prima
Pokrájejte i maso z žeber.
Autor: FTV Prima
Naporcujte i květovou špičku.
Autor: FTV Prima
A můžete servírovat i se zeleninou a pokrájenými brambůrky z vývaru, navrch přidejte salsu z posekaných lístků petržele.
Autor: FTV Prima
Pomalé vaření patří i do italské kuchyně, předvede Zdeněk Pohlreich na návštěvě u italského šéfkuchaře pražské restaurace.
Autor: FTV Prima
Kuře z jednoho hrnce je důkazem, že nadívané kuře se nemusí jen péct, ale dá se i vařit.
Autor: FTV Prima
Recept na domácí těstoviny se také neztratí.
Autor: FTV Prima