Známe nejlepší bary, kavárny a kluby Česka. Vavříny posbírala Praha

  12:34aktualizováno  12:34
V kostele Sacre Coeur na pražském Smíchově byly rozdány prestižní ceny Czech Bar Awards nejlepším barům, kavárnám, pubům a klubům Česka. Vítěze ze šesti nominovaných podniků v každé ze sedmi kategorií vybrala porota složená z profesionálů v oblasti gastronomie, kterou sestavil odborný časopis Barlife.

V kategorii kaváren zvítězil Můj šálek kávy. | foto: Big Fish

Za šest let své existence se tato soutěž zapsala do povědomí profesionálů, tedy majitelů, manažerů a zaměstnanců podniků, jako vysoce prestižní událost na poli nápojové gastronomie. Veřejnosti zase slouží jako ukazatel kvality a doporučení na podniky, které stojí za návštěvu, protože nabízejí příjemnou atmosféru, perfektní servis a dokonalé nápoje.

Garantem Czech Bar Awards je odborný časopis Barlife. "Chci, aby lidé věděli, kde dostanou kvalitní koktejl, kávu či pivo, ale i to, který podnik odráží poslední světové trendy, a osvěžuje tak nápojovou kulturu v Česku, ať už novinkami v nabídce či prostředím, v němž se nápoje podávají," říká vydavatel časopisu Barlife Martin Kraut.

Na rozdíl od jiných soutěží či anket nominace i vlastní hodnocení podniků v rámci Czech Bar Awards provádějí výhradně zkušení odborníci z oblasti gastronomie. Více než stovka členů Bar Awards Academy a zástupci Barlife jich nejprve šest v každé kategorii nominují. Následuje hodnocení odbornou porotou, která nominované podniky v průběhu několika týdnů osobně navštíví a ohodnotí podle více než dvou desítek přísných kritérií. Ta mnohdy zacházejí i do detailů, jež laik běžně nezaznamená.

Také letos v porotě usedli lidé, kteří řemeslu velmi dobře rozumějí, od Václava Vojíře, Ondřeje Pospíchala či Luboše Rácze, přes prezidenta České barmanské asociace Aleše Svojanovského a vydavatele prestižního německého magazínu Mixology Helmuta Adama až po odborníky na hodnocené kategorie, jako jsou baristé Štěpánka Havrlíková a Roman Pospíchal.

Odborná porota po pečlivém prozkoumání všech hodnocených aspektů určila tyto vítěze Czech Bar Awards 2013:

Nejlepší cocktail bar ČR

Tretter's New York Bar, V Kolkovně 3, Praha 1

Nejlepší klub ČR

Music club Phenomen, Nádražní 84, Praha 5

Nejlepší hotelový bar ČR

Black Angel's Bar / U Prince, Staroměstské nám. 29, Praha 1

Nejlepší design bar ČR

Hemingway bar, Karoliny Světlé 26, Praha 1

Nejlepší pub/pivní bar ČR

Lokál Dlouhá, Dlouhá 33, Praha 1

Nejlepší café bar/kavárna ČR

Můj šálek kávy, Křižíkova 105, Praha 8

Nejlepší nový podnik ČR

Vinograf, Senovážné nám 23, Praha 1

Autor:

Nejčtenější

Svatomartinská husa krok za krokem: peče se sama bez kontroly 13 hodin

Sliny se sbíhají i na obrázku

Dozlatova pečená husička patří k oslavám svatého Martina stejně jako Ježíšek k vánočním svátkům. Ideální je vložit ji...

V Paříži na ryby? Kvůli imigrantům dnes musíte mít odvahu, řekl Vágner

Rybář Jakub Vágner v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel (13. listopadu 2018)

Jakub Vágner je rybář, který proslul „hony“ za téměř vymřelými rybami po celém světě a několika světovými rekordy. Dnes...

Nájem platí Šárce Grossové, mají boží svíčkovou a od šéfové první hvězdu

Jitka a Santo Pagana na terase pražského podniku Černý kohout s výhledem do...

Jen těžko lze nahradit někoho, kdo je jako doma jak v kuchyni svého podniku, tak v jeho organizaci. Nekompromisně to v...

Pohlreich už zase vaří v televizi. V neděli dopoledne a opět lehce

O zeleninu není nouze ani v nové řadě Teď vaří šéf, protože Zdeněk Pohlreich...

Zdeněk Pohlreich z obrazovek úplně nezmizel, pěkně v klidu si pro své fanoušky připravil další lehké recepty, po...

Přes léto dala dohromady starou dřevěnou chatku. Díky barvám prokoukla

S minimálními náklady čtenářka proměnila i malinkou koupelnu.

Shodou náhod se čtenářka Kateřina dostala k opuštěné chatičce, kterou někdo používal naposledy před dvaceti lety. Stav...

Další z rubriky

Vím, že jako „ti po Pohlreichovi“ neujdeme srovnávání, říká Jitka Pagana

Jitka Pagana, moderátorka nového pořadu Ano, šéfová!

Zdeňka Pohlreicha obdivuje po stránce profesní i lidské, jeho show Ano, šéfe! roky sledovala s přirozeným zájmem...

Francouzi se rozhodli zachránit staré maďarské prasečí huňáče mangalica

V houfu vypadají neuvěřitelně, jako z kresleného filmu.

V době, kdy mnozí vedou válku proti tučnému jídlu, se slavné lyonské uzenářství Sibilia snaží ve Francii obnovit chov...

Nájem platí Šárce Grossové, mají boží svíčkovou a od šéfové první hvězdu

Jitka a Santo Pagana na terase pražského podniku Černý kohout s výhledem do...

Jen těžko lze nahradit někoho, kdo je jako doma jak v kuchyni svého podniku, tak v jeho organizaci. Nekompromisně to v...

Najdete na iDNES.cz