Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Dalamánky ze starého chleba: dokonalá nekonečná recyklace

Vyzkoušejte tip, jak zužitkovat všechny ty patky chleba, které zbudou v chlebovce v kuchyni. Každý si raději přiřízne kus čerstvého, a tak se ve spoustě domácností starý chleba hromadí a nakonec skončí v koši.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kunka

5. 8. 2011 10:29
i v obchodě?

Má úvaha... a v obchodě jsou čertvé? nebo taky ze starého chleba? Recyklované?

0 0
možnosti
JK

vilemina

8. 8. 2011 22:26
Re: i v obchodě?

Nedávno jsem četla o pečení chleba - skoro každá pekárna do něj přidává vrácený starý rozmočený...http://zdravetipy.blog.cz/1101/kde-koupit-dobry-chleba

0 0
možnosti
MK

Kousavka

5. 8. 2011 8:42
Starší chléb

Starší chléb omočím ve vajíčku, osmažím, posypu sýrem a ozdobím čerstvou cibulí, paprikou, rajčetem, bylinkami a tím, co je po ruce. Rohlíky nastrouhám na strouhanku nebo udělám semlbábu. Recyklaci pečiva způsobem, uvedeným v článku, považuju za prasárnu.

1 0
možnosti
I

ivoš

4. 8. 2011 16:31
Taky to peču,

ale z chlebové strouhanky, ne z rozmočeného chleba. Jen menší tvary. bochník bych raději nezkoušel.

0 0
možnosti
MJ

chudacek.blbecek

4. 8. 2011 12:42
Zdrclé

Ty výsledné dalamánky mi přijdou zdrclé, asi špatná práce s kváskem.

0 0
možnosti
ZL

zabanovany lajos

4. 8. 2011 12:23
teda ten upecenej dalamanek

uz je v ty carce na povrchu nejakej nazelenalej..

1 0
možnosti
NV

net.Xtreme V.

4. 8. 2011 10:37
Já mám doma psa:-)

0 0
možnosti
K

Karelnik

4. 8. 2011 12:56
Re: Já mám doma psa:-)

tak to je podobnej způsob přípravy ;-D

2 0
možnosti
J

janní

4. 8. 2011 9:40
proboha to snad ne -klasický chléb,krásný bochníček

Dnes recept pro troubu,mícháno na program 7 těsto v pekárně

1.těsto sem si umíchala hodně hustý na program 7 těsto a nechala vykynout v pekárně do konce programu

2: těsto po vyndání lepilo,tak jsem do něj vpravila na vále ještě trošku hladký mouky,ale nebylo zas husté příliš, dál to kynulo,ale musí udělat kouli3. práskla sem ho do cedníku se čverečkovými otvory,takový ten klasický socialistický z umělý hmoty(nemám ošatku),nechala kynout další hodinu a kousek,cedník do misky , celý přikrýt utěrkou - až se mi zdálo dost(byly tam dvě lžičky sušenýho droždí)4.Vyhřála jsem troubu na 220C, předehřála tu střední teflonovou remoskovou nádobu (má velikost akorát, nech si ji ukázat v krámě jestli nemáš nebo koukni na net na průměr) - bylo to zhruba z půl kila mouky)5.Práskla tam ze sítka chleba do remoskové nádoby, tošku se tam rozlil

6.Přikryla poklicí a pekla 30 minut,pak poklici sundala7. závěrem potřít horkou slanou vodou.

přesný receptu dodám za chvilku

0 0
možnosti
J

janní

4. 8. 2011 9:46
Re: proboha to snad ne -klasický chléb,krásný bochníček

rozpis receptu

1,5 hrnku vody - začínám 2 polévkové lžíce oleje,1 lžíce polévková octa, dolít vodu

3 hrnky hladké mouky,1 hrnek skládající se z2/3 hladké žitné chlebové, 1/3krupice(stejný pytlík jako mouky)

2 kávové lžičky pískového cukru,2 kávové lžičky soli,2 kávové lžičky sušeného droždí,2,5 kávové lžičky drceného kmínu,2,5 kávové lžičky celého kmínu

po vykynutí v pekárně na program těsto zahustím trošku hladkou moukou na vále,někdy těsto dost lepí po vyndání z pekárny a pak dle postupu výše.Doma mu říkáme cedníkový, podle kynutí v cedníku.Nezbyde z něj ani kůrka.Lze přidat do základního rozpisu i lžíci domácího sádla.Dobrou chuť.

0 0
možnosti
TK

Little Boy

4. 8. 2011 8:33
Zbytecna prace

se s tim delat doma, pecivo ze zbytku lze koupit v kazdem supermarketu a jmenuje se to chleba sumava za 17 kacek kilo. Diky silnemu postaveni maj supermarkety nasmlouvane, ze pekarny musi zpet odebrat co se neproda - to 'cerstve' se nakraji a zabali (nejde balit cerstve upeceny chleb) a ten zbytek se pouzije jako zaklad pro novy chleba. Teda pokud jde rikat chleba necemu co nevidelo zitny kvasek a je v tom jen zdibec zitne mouky, protoze bez kvasku nejde z zita pect.

4 0
možnosti
Q

Quick.

4. 8. 2011 9:37
Re: Zbytecna prace

Ale dá, jen nemá tu správnou chuť a vůni po kvasu...

1 0
možnosti
E

ecchajim

4. 8. 2011 8:00
Vpřed ke konzumaci odpadků

Vidím, že IDnes je informovaný denník. To je již druhý recept tento týden na home made recyklované jídlo. Zád se mi, že pod prahem nás důvěryhodně informujete, že se blíží doba naučit se žrát odpadky.

K receptu můžu říci, že neodpovídá zásadám tzv. sattvické výživy člověka a je to typický produkt Káli Juga. Více informací Vám jistě podá sdružení Hare Kršna.

0 0
možnosti
A

al.mucha

4. 8. 2011 9:45
Re: Vpřed ke konzumaci odpadků

Ta doba je už dávno tu, stačí se jen porozhlédnout po hyper super marketech. Takové lahůdky, to je panečku lahůdka.

0 0
možnosti
A

akleen

4. 8. 2011 7:06
???

Zasnu, pecivo je z hlediska vlivu na zdravi cloveka jedno z nejhorsich potravin vubec. Protoze jiz po upeceni se zacinaji v nem vyvyjet plisne. Proto jist vzdy co nejvice cerstve pecivo a nejradeji tmave.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek

12. dubna 2024  6:45,  aktualizováno  15:13

V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...

Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu

15. dubna 2024

Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  15.4 9:14

Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....

Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů

16. dubna 2024

Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Tajemství psího čichu. Není o tolik lepší než lidský, jak si myslíme, říká kynolog

13. dubna 2024

Premium „I služební psi se jednou stanou pouhými společníky, protože jejich čich nahradí v dohledné...

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti

19. dubna 2024

Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...

Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů

18. dubna 2024

Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...

Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu

18. dubna 2024

Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...