Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Dalamánky ze starého chleba: dokonalá nekonečná recyklace

Vyzkoušejte tip, jak zužitkovat všechny ty patky chleba, které zbudou v chlebovce v kuchyni. Každý si raději přiřízne kus čerstvého, a tak se ve spoustě domácností starý chleba hromadí a nakonec skončí v koši.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kunka

5. 8. 2011 10:29
i v obchodě?

Má úvaha... a v obchodě jsou čertvé? nebo taky ze starého chleba? Recyklované?

0 0
možnosti
JK

vilemina

8. 8. 2011 22:26
Re: i v obchodě?

Nedávno jsem četla o pečení chleba - skoro každá pekárna do něj přidává vrácený starý rozmočený...http://zdravetipy.blog.cz/1101/kde-koupit-dobry-chleba

0 0
možnosti
MK

Kousavka

5. 8. 2011 8:42
Starší chléb

Starší chléb omočím ve vajíčku, osmažím, posypu sýrem a ozdobím čerstvou cibulí, paprikou, rajčetem, bylinkami a tím, co je po ruce. Rohlíky nastrouhám na strouhanku nebo udělám semlbábu. Recyklaci pečiva způsobem, uvedeným v článku, považuju za prasárnu.

1 0
možnosti
I

ivoš

4. 8. 2011 16:31
Taky to peču,

ale z chlebové strouhanky, ne z rozmočeného chleba. Jen menší tvary. bochník bych raději nezkoušel.

0 0
možnosti
MJ

chudacek.blbecek

4. 8. 2011 12:42
Zdrclé

Ty výsledné dalamánky mi přijdou zdrclé, asi špatná práce s kváskem.

0 0
možnosti
ZL

zabanovany lajos

4. 8. 2011 12:23
teda ten upecenej dalamanek

uz je v ty carce na povrchu nejakej nazelenalej..

1 0
možnosti
NV

net.Xtreme V.

4. 8. 2011 10:37
Já mám doma psa:-)

0 0
možnosti
K

Karelnik

4. 8. 2011 12:56
Re: Já mám doma psa:-)

tak to je podobnej způsob přípravy ;-D

2 0
možnosti
J

janní

4. 8. 2011 9:40
proboha to snad ne -klasický chléb,krásný bochníček

Dnes recept pro troubu,mícháno na program 7 těsto v pekárně

1.těsto sem si umíchala hodně hustý na program 7 těsto a nechala vykynout v pekárně do konce programu

2: těsto po vyndání lepilo,tak jsem do něj vpravila na vále ještě trošku hladký mouky,ale nebylo zas husté příliš, dál to kynulo,ale musí udělat kouli3. práskla sem ho do cedníku se čverečkovými otvory,takový ten klasický socialistický z umělý hmoty(nemám ošatku),nechala kynout další hodinu a kousek,cedník do misky , celý přikrýt utěrkou - až se mi zdálo dost(byly tam dvě lžičky sušenýho droždí)4.Vyhřála jsem troubu na 220C, předehřála tu střední teflonovou remoskovou nádobu (má velikost akorát, nech si ji ukázat v krámě jestli nemáš nebo koukni na net na průměr) - bylo to zhruba z půl kila mouky)5.Práskla tam ze sítka chleba do remoskové nádoby, tošku se tam rozlil

6.Přikryla poklicí a pekla 30 minut,pak poklici sundala7. závěrem potřít horkou slanou vodou.

přesný receptu dodám za chvilku

0 0
možnosti
J

janní

4. 8. 2011 9:46
Re: proboha to snad ne -klasický chléb,krásný bochníček

rozpis receptu

1,5 hrnku vody - začínám 2 polévkové lžíce oleje,1 lžíce polévková octa, dolít vodu

3 hrnky hladké mouky,1 hrnek skládající se z2/3 hladké žitné chlebové, 1/3krupice(stejný pytlík jako mouky)

2 kávové lžičky pískového cukru,2 kávové lžičky soli,2 kávové lžičky sušeného droždí,2,5 kávové lžičky drceného kmínu,2,5 kávové lžičky celého kmínu

po vykynutí v pekárně na program těsto zahustím trošku hladkou moukou na vále,někdy těsto dost lepí po vyndání z pekárny a pak dle postupu výše.Doma mu říkáme cedníkový, podle kynutí v cedníku.Nezbyde z něj ani kůrka.Lze přidat do základního rozpisu i lžíci domácího sádla.Dobrou chuť.

0 0
možnosti
TK

Little Boy

4. 8. 2011 8:33
Zbytecna prace

se s tim delat doma, pecivo ze zbytku lze koupit v kazdem supermarketu a jmenuje se to chleba sumava za 17 kacek kilo. Diky silnemu postaveni maj supermarkety nasmlouvane, ze pekarny musi zpet odebrat co se neproda - to 'cerstve' se nakraji a zabali (nejde balit cerstve upeceny chleb) a ten zbytek se pouzije jako zaklad pro novy chleba. Teda pokud jde rikat chleba necemu co nevidelo zitny kvasek a je v tom jen zdibec zitne mouky, protoze bez kvasku nejde z zita pect.

4 0
možnosti
Q

Quick.

4. 8. 2011 9:37
Re: Zbytecna prace

Ale dá, jen nemá tu správnou chuť a vůni po kvasu...

1 0
možnosti
E

ecchajim

4. 8. 2011 8:00
Vpřed ke konzumaci odpadků

Vidím, že IDnes je informovaný denník. To je již druhý recept tento týden na home made recyklované jídlo. Zád se mi, že pod prahem nás důvěryhodně informujete, že se blíží doba naučit se žrát odpadky.

K receptu můžu říci, že neodpovídá zásadám tzv. sattvické výživy člověka a je to typický produkt Káli Juga. Více informací Vám jistě podá sdružení Hare Kršna.

0 0
možnosti
A

al.mucha

4. 8. 2011 9:45
Re: Vpřed ke konzumaci odpadků

Ta doba je už dávno tu, stačí se jen porozhlédnout po hyper super marketech. Takové lahůdky, to je panečku lahůdka.

0 0
možnosti
A

akleen

4. 8. 2011 7:06
???

Zasnu, pecivo je z hlediska vlivu na zdravi cloveka jedno z nejhorsich potravin vubec. Protoze jiz po upeceni se zacinaji v nem vyvyjet plisne. Proto jist vzdy co nejvice cerstve pecivo a nejradeji tmave.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu

18. dubna 2024

Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....

Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu

21. dubna 2024

Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu

20. dubna 2024

Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...

Vyfoťte svou zahradu a sdílejte její příběh. Rozdáme pomocníky za sto tisíc

24. dubna 2024

Mít možnost opečovávat svůj vlastní kousek země nebo něco pěstovat alespoň na terase, dvorku či...

Slovo „utratit“ bychom neměli vůbec vyslovit, říká otec českých veterinářů

24. dubna 2024

Premium Úroveň péče o nemocná zvířata se rychle blíží běžné „lidské“ medicíně a není zrovna levná. Majitelé...

Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících

23. dubna 2024

V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni....

Umí člověka rozpohybovat i vytáhnout z deprese. Vepříci, koně, psi i delfíni

23. dubna 2024

Nejenže jsou lidem věrnými souputníky. Zástupci živočišné říše jim mohou i vylepšit fyzické a...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...