Deset dárků pro kuchtíky. Ostré nože, italská klasika i chytrý váleček

  1:20aktualizováno  1:20
Možná ještě nevědí, že je potřebují. Nebo po nich už dlouho touží, ale sami by si je nekoupili. Do Vánoc ještě pár dní zbývá, a tak jsme v redakci vybrali deset dárků pro rozmanité kmeny kuchtíků - samouků.
Část 1/5
Ilustrační snímek

Pro masožravce

Dobré pečené kuře není žádná legrace. Připravit pravou telecí saltimboccu, experimentovat s mořskými plody nebo se pochlubit dokonalým hovězím steakem - to už je vyšší dívčí. Je-li obdarovávaný zapálený do vaření a pečení masa, zkuste mu to ulehčit. Se zapichovacím digitálním teploměrem si bude připadat jako opravdový šéfkuchař a už nikdy se mu nestane, že by něco nedopekl nebo naopak přesušil.

Profesionální dojem z jeho kuchtění pak ještě umocní ty správné nože. Pořiďte mu třeba kvalitní řezací nůž, se kterým maso snadno nakrájí na jemné i silnější plátky, nožík na odstranění blanek nebo univerzální šéfkuchařský kousek na maso i zeleninu. Úplně nejlepší bude celá sada.

Digitální teploměr na maso, 20 cm, de Buyer

Digitální teploměr na maso, 20 cm, de Buyer

Set tří kuchyňských nožů z nerezové oceli a bukového dřeva, Opinel

Set tří kuchyňských nožů z nerezové oceli a bukového dřeva, Opinel

Autor:

Nejčtenější

VIDEO: Největšího vola Austrálie nemohli vzít na jatka. Nevešel se jim tam

Vedle tohoto býka jsou ostatní kravičky jako nedochůdčata.

Australského volka Knickerse zachránil před jatky unikátní vzrůst. Podle řezníků se totiž nevejde do linky, kde se...

Roman Vaněk: mistr kuchařek, podle kterých se dá vařit

Autor kuchařek a zakladatel Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk

Roman Vaněk objevil recept, jak se stát autorem nejoblíbenějších kuchařských knih. Zdánlivě je to naprosto banální:...

Šéfová Jitka Pagana v Rozstřelu vyjmenovala nešvary české gastronomie

Jitka a Santo Pagana v diskusním pořadu Rozstřel. (3. prosince 2018)

Karla Mráčková v pondělním Rozstřelu zpovídala nástupce Zdeňka Pohlreicha, protagonisty pořadu Ano, šéfová! Pro TV...

Ozdoby z ořechových skořápek mají kouzlo starých časů, vyzkoušejte to

Do ozdob z ořechových skořápek se dá schovat celý betlém i s příběhem.

První adventní neděle je tu a přípravy na Vánoce jsou v plném proudu. Co k výzdobě přidat i vlastnoručně vyrobené...

Podle šéfové mají na Lipně na víc. Vydělávají, ale chybí láska k oboru

Santo na Lipně i vaří, ale majitelům o žádný posun nejde.

Proč si štáb pořadu Ano, šéfová! pozvou provozovatelé úspěšné restaurace Kotva na břehu Lipna, když za tři roky sami...

Další z rubriky

Nejlepší české restaurace dostaly Zlaté lvy

Čerstvě pokřtěný výběr restaurací oceněný Zlatými lvy

Společnost TopLife Czech vyhlašuje každoročně nejlepší restaurace Česka. Michelinské hodnocení nedokáže pojmout...

Roman Vaněk: mistr kuchařek, podle kterých se dá vařit

Autor kuchařek a zakladatel Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk

Roman Vaněk objevil recept, jak se stát autorem nejoblíbenějších kuchařských knih. Zdánlivě je to naprosto banální:...

V roce 2035 půjde díky třídění na skládky jen deset procent odpadků

Velké kusy papíru popeláři hodí do vozu. Malé papírky nechávají doúklidové...

Jestli lidem v Česku něco jde, tak je to třídění odpadových obalů. Ale přesto na skládkách stále končí necelá polovina...

Najdete na iDNES.cz