Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Deset dárků pro kuchtíky. Ostré nože, italská klasika i chytrý váleček

  1:20aktualizováno  1:20
Možná ještě nevědí, že je potřebují. Nebo po nich už dlouho touží, ale sami by si je nekoupili. Do Vánoc ještě pár dní zbývá, a tak jsme v redakci vybrali deset dárků pro rozmanité kmeny kuchtíků - samouků.
Část 1/5
Ilustrační snímek

Pro masožravce

Dobré pečené kuře není žádná legrace. Připravit pravou telecí saltimboccu, experimentovat s mořskými plody nebo se pochlubit dokonalým hovězím steakem - to už je vyšší dívčí. Je-li obdarovávaný zapálený do vaření a pečení masa, zkuste mu to ulehčit. Se zapichovacím digitálním teploměrem si bude připadat jako opravdový šéfkuchař a už nikdy se mu nestane, že by něco nedopekl nebo naopak přesušil.

Profesionální dojem z jeho kuchtění pak ještě umocní ty správné nože. Pořiďte mu třeba kvalitní řezací nůž, se kterým maso snadno nakrájí na jemné i silnější plátky, nožík na odstranění blanek nebo univerzální šéfkuchařský kousek na maso i zeleninu. Úplně nejlepší bude celá sada.

Digitální teploměr na maso, 20 cm, de Buyer

Digitální teploměr na maso, 20 cm, de Buyer

Set tří kuchyňských nožů z nerezové oceli a bukového dřeva, Opinel

Set tří kuchyňských nožů z nerezové oceli a bukového dřeva, Opinel

Autor:



Nejčtenější

Většině ovoce a zeleniny lednička škodí. Kde je tedy skladovat?

Nezralý ananas do lednice zásadně nepatří. A jak je to s dalším ovocem?

Draze zakoupené ovoce a zeleninu logicky chceme uchovat čerstvé a chladničku považujeme za jasnou volbu. Jenže většina...

KVÍZ: Znáte naše brouky, pavouky a další bezobratlé?

Na Velké výstavě bezobratlých 2018 na půdě Přírodovědecké fakulty University...

Tvoří zhruba 95 % všech živočišných druhů na naší planetě, jen v České republice jich podle odhadů žije více než 40...



KVÍZ: Umíte nakupovat maso, abyste uvařili klasická česká jídla?

Segedinský guláš

Jiné maso potřebujete na karbanátky, jiné na cikánskou pečeni nebo ke koprovce. Umíte si u řezníka říci, které maso vám...

Domácí jahodový džem jako od babičky: jen ovoce, trochu cukru a citron

Pokud vás příprava domácích džemů baví, investujte do speciálního nerezového...

Jak to ty naše babičky dělaly? Vždyť neměly možnost jednoduše koupit želírující přípravky a přesto byl jejich jahodový...

Evropou se šíří noví škůdci. Tesaříci a krasci napadají okrasné dřeviny

Krasec Lamprodila festiva

Tesaříci a krasci vázaní na jalovce byli posledních padesát let ve střední Evropě velice vzácní a ohrožení. S útlumem...

Další z rubriky

Cheesesteak miluje celá Amerika, ve Filadelfii je to rodinné zlato

Cheesesteaky jsou v Philadelphii velmi popuární.

Cheesesteak je pro mnoho Američanů oblíbenou pochoutkou. Berou ho nejen jako svačinku, ale i praktickou možnost jak si...

Maso klidně marinujte, ale neutopte ho v oleji, radí šéfkuchař

Zatímco krkovička se ještě dopéká, kuřecí prsa už budou hotová. Aby byla...

Šéfkuchař Radek David soudí, že z grilování se někdy dělá větší věda, než ve skutečnosti je. Podle něj je hlavní...

Veřejná griloviště jsou skvělá. Dávají šanci lidem, kteří nemají zahradu

Grilovat nemusí jen ten kdo má zahradu, využijte i veřejná místa, na kterých je...

V městské zeleni v Česku skvěle funguje řada oficiálních grilovacích míst, kde je povoleno rozdělávat oheň a není třeba...

Najdete na iDNES.cz