Pro poctivce
„A je to domácí?“ Jestli od něj tuhle otázku slýcháte až podezřele často, nejspíš máte tu čest s milovníkem poctivé kuchyně. Polotovary nejsou nic pro něj, doma si peče chléb, tluče máslo i vyrábí vlastní sýr. Teď k tomu může přidat další lahůdku: do jogurtovače stačí dát lžičku už hotového bílého jogurtu, to kvůli živým kulturám, a mléko. Do rána budou sklenice plné poctivého jogurtu jako od farmáře.
I v těch nejvybavenějších kuchyních často chybí přístroj, bez kterého se neobešla většina babiček, a nejen těch italských. Klasický strojek na těstoviny se u zapálených kuchtíků neztratí a kdo jednou získá grif, bude naráz umět různě velké nudle, lasagne i ravioli. Jiné těstoviny než „pasta fresca“ si pak už domů nejspíš nepustí.