Nesmrtelné Člověče, nezlob se nezemřelo ani v době internetových her

  14:35aktualizováno  14:35
Hraní deskových her se nevzdávají ani uživatelé internetu. Z průzkumu společnosti STEM/MARK vyplynulo, že v internetové populaci je 84 procent hráčů stolních her a hlavním důvodem, proč k nim sedají, je zábava a legrace. Nejoblíbenější hrou je Člověče, nezlob se.

Člověče, nezlob se.

"Na celé čáře vyhrálo staré, dobré Člověče, nezlob se, a to s velkým náskokem před hrami Dostihy a sázky a Aktivity," řekl analytik STEM/MARK Petr Šipula.

Člověče, nezlob se, žolíky, prší, šachy, případně dámu podle zjištění společnosti hraje zhruba třetina hráčů. Dvě třetiny dávají přednost moderním deskovým hrám jako Aktivity, Monopoly, Carcassone nebo Bang. O něco více přitom hrají ženy a lidé ve věku 30 až 44 let.

Denně hraje stolní hry jedno procento dotázaných, deset procent hráčů k nim usedá alespoň jednou týdně, 22 procent jednou za měsíc a 26 procent jednou za půl roku. Čtvrtina je hraje méně často.

Společnost jim při hře v roli spoluhráčů či protihráčů dělají zejména ostatní členové rodiny a děti. Dvě pětiny lidí si ke hře zvou své přátele.

Životní partneři spolu hrají v necelé třetině případů, uvedl STEM/MARK.

Podle něj 70 procent lidí hraje hry doma. Další příležitostí ke hře jsou setkání s přáteli nebo dovolená.

Legraci a zábavu jako důvod k hraní uvedlo 66 procent hráčů, pro polovinu dotázaných je důvodem hra samotná a pro 41 procent vyplnění volného času.

Zhruba třetina občanů hraje kvůli zabavení dětí a 15 procent baví na hře pocit vítězství.

STEM/MARK provedl internetový průzkum ve dnech 27. až 29. března mezi 509 respondenty.

Autoři: ,

Nejčtenější

Neuklízejte od podlahy, prádlo nesušte doma. Při úklidu pozor na 15 chyb

Úklid těch nejexponovanějších míst, jako je kuchyně a koupelna, si nechte...

Je tu čas vánočního úklidu, na který se asi jen málokterá domácnost těší. Nepříjemná povinnost přinese na konci...

Roman Vaněk: mistr kuchařek, podle kterých se dá vařit

Autor kuchařek a zakladatel Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk

Roman Vaněk objevil recept, jak se stát autorem nejoblíbenějších kuchařských knih. Zdánlivě je to naprosto banální:...

Jatýrka si lidi dají, ale na foie gras zapomeňte, radí šéfová v Beskydech

Restauraci s hotelem Rekovice najdete v beskydských kopcích nad Rožnovem pod...

Je libo minestrone, ossobuco nebo foie gras? Proč ne, ale ve venkovské restauraci uprostřed nádherných beskydských lesů...

Na čerstvou štěpku vstupují gorilák Richard i jeho synové jedině obutí

Richard - s bačkorami z dřevité vlny na tlapách - se natahuje po lákavých...

Dvakrát do roka vyměňují chovatelé spolu s dobrovolníky gorilám z hygienických důvodů dřevitou štěpku, která ve vysoké...

Pohlreich: Batáty prý vyhlazují vrásky. Měl bych je začít brát denně

Blesková polévka z batátů

Pohlreich miluje polévky, které považuje doslova za poklad. V dalším dílu Teď vaší Šéf! připravil k večeři bleskovou...

Další z rubriky

Pohlreich: Batáty prý vyhlazují vrásky. Měl bych je začít brát denně

Blesková polévka z batátů

Pohlreich miluje polévky, které považuje doslova za poklad. V dalším dílu Teď vaší Šéf! připravil k večeři bleskovou...

Podle šéfové mají na Lipně na víc. Vydělávají, ale chybí láska k oboru

Santo na Lipně i vaří, ale majitelům o žádný posun nejde.

Proč si štáb pořadu Ano, šéfová! pozvou provozovatelé úspěšné restaurace Kotva na břehu Lipna, když za tři roky sami...

V roce 2035 půjde díky třídění na skládky jen deset procent odpadků

Velké kusy papíru popeláři hodí do vozu. Malé papírky nechávají doúklidové...

Jestli lidem v Česku něco jde, tak je to třídění odpadových obalů. Ale přesto na skládkách stále končí necelá polovina...

Najdete na iDNES.cz